Ungár Péter képviselő úr valamit nagyon elnézett...

2019. október 26. 19:16

Orbán Balázs
Facebook
Ha nem tetszik a poszt, amit kiraktam, akkor neki nem velem van vitája, hanem liberális barátjával, Ivan Krastevvel.

„Én ugyanis csak az ő – számomra fontos és érdekes – állításait szedtem csokorba. Nem a jobboldal indult együtt a választásokon azokkal a politikai erőkkel, akik a Krastev által kárhoztatott liberális politikai elitet jelentik Magyarországon, hanem az LMP...

Egyébként pedig a populizmus egy olyan szitokszó, amit pont a technokrata, hétköznapi emberektől elrugaszkodott liberális elitek találtak ki a jobboldal ellen, mikor az valóban meghallgatva az emberek akaratát politikailag sikeresebb lett, mint a liberális oldal. Abban igaza van Ungár Péternek, hogy ebből következően szerintem a populista jelzővel tényleg semmi baj nincs, sőt, büszkének kell lenni rá, mert azt jelenti, hogy az emberek érdekében zajló kormányzás zajlik!

Ma már egyébként is egyre több jobboldali vállalja büszkén a populista jelzőt – különösen könnyű így tenni nekünk, akiknek 9 év sikeres kormányzati teljesítmény áll mögöttünk, így felelőtlenséggel biztosan nem vagyunk vádolhatóak –, mert az pont azt jelenti, hogy figyelünk az emberekre. Megértem, hogy az nem tetszik a liberális elitnek, hogy ilyen a politikai ellenfél...

Látom azt a kísérletet is, amely arra irányul, hogy a magyar jobboldalt áttolják a liberális gazdaságfelfogás térfelére (egyébként, ha már, ezt a vonalat is angolszász mintára próbálják vinni), de ezt a rezsicsökkentés, a közfoglalkoztatási program, az állami vagyon gyarapítása és az erős állam kormányára ráhúzni egészen tarthatatlan. Az látszik csak az ilyen kommentekből, hogy folyamatos a zavar a túloldalon, az álláspontok állandóan csúszkálnak, nincs koncepció, csak a Krastev által is kritizált külföldi »imitáció«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, elamulunk azon, hogy a ballib nyolc eves tenykedese utan, mennyi pozitiv dolog tortent az orszagban a Fidesz alatt.
A ballib gardistak is elamitanak: az idiotabbnal idiotabb szolamaikkak. Mert csinalni nem csinalnak semmit, majd' belegebednek abba, hogy ugy tegyenek mintha. Ahogy Gyurcsany atyatok elmondta volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés