Az Orbán-rezsim politikai célokra használja a független intézményeket

2019. október 25. 10:26

Hadházy Ákos
Facebook
Szánalomra méltó, hogy egy jobb sorsra érdemes szakembert a NER fegyverként használ, nagyon kíváncsi lennék, mivel kényszerítik erre!

„Ismét egy példa arra, hogy az Orbán-rezsim politikai célokra használja az elvileg független intézményeket: Péterfalvi Attila NAIH-elnök kötelezett minket, hogy töröljünk minden, az Európai Ügyészségért folytatott kampányban gyűjtött adatot. Mivel az íveket megsemmisítettük, ez azt jelenti, hogy az e-mail címlistánkat akarja elvenni, arra hivatkozva, hogy jogalap nélkül kezelünk személyes adatokat. Érdekes, hogy amikor a gyűjtés elején beküldtük az adatvédelmi tájékoztatót, nem volt vele probléma, de miután sikeres volt a kampány, hirtelen aggályos lett.

Péterfalvi levelét jelenleg is szakjogászokkal vizsgáljuk, de azt laikusként is el tudom mondani, hogy mélységesen igazságtalannak találjuk. Ezek szerint semmilyen politikai közösséget nem lehet építeni, nem lehet a velünk egyetértő emberekkel kommunikálni, még akkor sem, ha ők maguk, saját kezükkel adják meg az e-mail címeket. Szánalomra méltó, hogy egy jobb sorsra érdemes szakembert a NER fegyverként használ, nagyon kíváncsi lennék, mivel kényszerítik erre! Mert Péterfalvi vagy prostituálódott, vagy zsarolják.
Természetesen rögtön felmerül a Kubatov-lista kérdése, és már meg is tettük a magunk bejelentését.

Az adatvédelmi hatóság 2012 óta nem hajlandó érdemben foglalkozni a kormánypárti adatbázissal, pedig abban egészen biztosan szerepelnek olyan emberek is, akik »E« betűt kaptak (elutasító vagy ellenség), tehát biztosan nem járultak hozzá az adatkezeléshez. Itt lenne az ideje, hogy a NAIH által hivatkozott GDPR, az európai adatvédelmi rendelet alapján alaposan megvizsgálják ezt az adatbázist.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

General Data Protection Regulation. Ez egy "európai érték". Kösz, hogy segíthettem.

Látom, itt is többen - szándékosan - azzal az alpári stílussal reagálnak Hadházy írásra, amit ő a parlamentben és azon kívül is, sorozatosan produkál. Ahogy például a filozófiában szokás: aki azt állítja, nincs külső valóság, azt csapd fejbe, s egyből érezni fogja, hogy mégiscsak van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés