A hétfői akció lényege Orbán Viktor varázstalanítása volt

2019. október 25. 17:37

Hadházy Ákos
Mérce.hu
Keresni kell a lehetőségeket a vezér nevetségessé tételére.

„Azt jól látod, hogy aktivizálni szeretném az embereket, a hétfői akciónak is ez volt a célja. A Fidesz-szavazókat egyelőre nem tudjuk meggyőzni (egyebek mellett az őket körbevevő információs buborék miatt), az önkormányzati választáson is a szavazatok több mint fele ment a kormánypárt jelöltjeire. A gyűlöletpropaganda ellen kevés néhány interpelláció, meg pár perc az Egyenes beszédben.

Az egyetlen működő stratégia, ha az ellenzéki szavazókat »feltüzeljük«, vagyis aktívvá és motiválttá tesszük őket, olyanokká, akik a mindennapokban is bátran vállalják a véleményüket. Ők fognak aztán segíteni nekünk, hogy meggyőzzék a családtagjaikat és szomszédaikat, ők tudnak nyomást gyakorolni a hatalomra, mert mi, politikusok a parlamenti felszólalássokkal – lássuk be – nem vagyunk erre képesek.

A hétfői akció lényege ezen túlmenően Orbán Viktor varázstalanítása volt. Ő nagyon tudatosan eltávolította magát a napi vitáktól, aminek végső szimbóluma, hogy felköltözött a Várba. A környezete tudatosan elszigeteli őt, hogy az ellenzék ne tudjon vele »ütközni«, hiszen nézetük szerint csak megemelnének valakit azzal, ha a vezénylő tábornok vitába szállna vele. Szerintem sikeresen törtem át ezt a falat, ami nagyon bántotta a fideszeseket, nem véletlenül támadtak rám a képviselő-verőlegények. A későbbiekben is keresni kell ezeket a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé, ne csak a kegyenceit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés