Orbán: A klímaváltozás nem egy kommunista trükk

2019. október 22. 13:21
Klímasemleges energiatermelés tekintetében már most jobban teljesít Magyarország, mint az Unió legtöbb országa – mondta el a miniszterelnök.

A kormányfőt az LMP-s Schmuck Erzsébet kérdezte a parlamentben a hétfői azonnali kérdések órájában arról, hogy miért nem hirdeti ki a kormány a „klímavészhelyzetet”. Orbán Viktor válaszában világosan fogalmazott. Azt mondta: „aki szerint a klímaváltozás egy kommunista trükk, az nem normális”.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a magyar kormány számára fontos a klímaváltozás elleni küzdelem, ám ami a vészhelyzetet illeti, ott nem hamarkodná el a döntést. A kormányfő úgy fogalmazott:

Én arról kaptam tájékoztatást, hogy bevezetik a fővárosban, ez rendben van, legalább megértjük, mit is kell csinálni. Én a magam részéről kifejezetten támogatom, várom a közgyűlés döntését, hogy megértsem, mit lehet tenni a fővárosban, hogy csökkentsük a vészhelyzetet.

Orbán Viktor hozzátette, hogy szerinte egyrészt klímasemleges energiatermelés tekintetében már most jobban teljesít Magyarország, mint az Unió legtöbb országa, másrészt 2030-ra a magyar energiatermelés 90%-a klímasemleges lesz.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A körülötte lévő hisztéria, az az igazi trükk.

"Én arról kaptam tájékoztatást, hogy bevezetik a fővárosban, ez rendben van, legalább megértjük, mit is kell csinálni. Én a magam részéről kifejezetten támogatom, várom a közgyűlés döntését, hogy megértsem, mit lehet tenni a fővárosban, hogy csökkentsük a vészhelyzetet.”

:)))))))
Tökéletes. :)

Csúnyán buktatok országosan, még totális összefogás mellett is, plusz egy olyan szituációban, amikor a protest szinte csak egy irányba működött.

Forrásmegjelölés linkkel, hogy nem kamuzol.

Pontosan, hogy káros az a sok szélerőmű, ami Ausztriában van.
Olvass utána.

Köszi, már majd kiugrott a helyéröl. :)

Uncsi a pasi. Ezzel a szöveggel már többször házalt.

Először megnézem, hogy mit ír a hvg.hu, aztán az Index.
ha linket küldök valakinek.

Nekünk könnyű dolgunk van, alig van amit be kellene zárni.
Régen hajtották a szűrésre a levegőszennyezés miatt a gyárakat.
Nade mi van az ausztriai bőrgyárnak, amelyik a Rábába engedte a szennyét, vagy a román vizszennyezésekkel, amit a Körösökkel művelt?

Igen. Több okból, ma már tudják.
Na meg az ornitológusok is panaszkodnak.
A nagy áram izéket a föld alá süllyesztették óriási összegekbe került, mert belerepültek a sasok is, erre itt ez a rengeteg, szélerőmű.

De feltorlódni igen.
A házadnál nincs kerítés?

Ja, hogy ilyenkor már lazán a "nemfideszhez" számítod pl. a Mi Hazánkat is, meg Puzsért, meg az össes civil jelöltet?

LOL :))))))))))

A Mi Hazánk elvitt a megyei közgyűlési szavazásokon 4-9%-ot (!) azokban a megyékben, ahol volt listája, így országos összesítésben is szerzett 3%-ot a fővároson és megyei jogú városokon kívül (még egyszer, úgy, hogy 7 megyében nem lehetett rájuk szavazni!).
Hasonlóképpen: Budapesten Puzsér és Berki elvitt 5%-ot, és szinte minden megyei jogú városban voltak nemfideszes ÉS nemdékásemeszpésstb. jelöltek is.

Szóval a helyes számarányok kb.:
52 vs 42 (kb. 1.800e vs kb. 1.400e)

Ez egy kétpólusú rendszerben elég komoly fölény.
És akkor innen futhatnánk neki a DKMSZPJobbikMomentum mély stratégiai problémájának: de szerintem te úgysem érted meg Hont (!) vagy Puzsér ez irányú cikkeit...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés