Nyílt levél Ursula von der Leyennek

2019. október 22. 12:00

Ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot!

2019. október 22. 12:00
Donáth Anna
Facebook

„Tisztelt Ursula von der Leyen!

Azt feltételezve, hogy az Európai Bizottság körüli, valóban fontos teendői ellátása közepette nem követte részletesen a Türk Tanács Bakuban tartott VII. csúcstalálkozójának programját, engedje meg, hogy tájékoztassam, hogy az említett Bizottság egyik leendő tagja nevében már a magyar miniszterelnök tesz vállalásokat Törökország, illetve Azerbajdzsán felé. E türk tanácskozáson ugyanis Orbán Viktor kifejtette: ha sikerülne megszerezniük a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját, akkor »a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal. Ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit.«

Egyszerűbben szólva: Orbán Viktor az ön testületének döntéseivel seftel már most.

Árulkodó, hogy az előző biztosjelölt, a miniszteri és céges ügyei összefonódása miatt is alkalmatlan Trócsányi László bukása után a magyar kormányfő azt közölte: egy »technokratát« jelölnek helyette, nem politikust. És valóban: Várhelyi Olivér egy utasítható, önálló akarat nélküli irodai alkalmazottnak tűnik már e helyzetben is – hiszen Orbán Viktor nyílt parancsa és üzletelése után nem állt ki cáfolni a saját szolgaságáról szóló bejelentést. Hallgat, mert ez a dolga. Ma már az is világos, hogy a fideszes oligarchák anyagi érdeke is a bővítési portfólió megszerzése, és ezzel a keleti üzleteik megerősítése.

Tisztelt von der Leyen! Már a bizottsági jelölések kezdetén felhívtuk a figyelmét, és most ismét aláhúzzuk: a Fidesz-kormány az Európai Unió szétverésén és kifosztásán fáradozik, Putyin és Erdogan készséges szolgájaként működik. Keleti diktatúrák gyarmatává teszik a magyar nemzetet, és az EU pénzéből, az EU tisztségeit használva törnek az EU ellen. Ha ezt nem hiszi el nekem, a Momentum képviselőjének, higgyen saját pártcsaládjának! Pontosan az ilyen antidemokratikus, autoriter, tisztességtelen gyakorlatok miatt függesztették fel a Fidesz néppárti tagságát, és vizsgálják most az Ön párttársai Orbán Viktort és kormányát. Sőt, higgyen az Európai Parlamentnek, ahol ugyanezért kétharmados többség döntött a Sargentini-jelentés elfogadása és a 7. cikk szerinti eljárás megindítása mellett! Higgyen a német kormánypártnak, amelynek a frakcióvezetője arra szólította fel Orbánt: lépjen ki az EU-ból, ha csak bomlasztani akar!

Higgyen a saját szemének: Orbán Viktor még egy el sem fogadott biztos leendő munkáját, az ön által vezetett testület döntéseit árulja az EU-n kívüli, ronda diktatúráknak. Tudja, hogy a Bizottság tagjait nem utasíthatják a delegáló nemzeti kormányok, és mégis, nyíltan hirdeti ennek ellenkezőjét.

Mi Magyarországon lassan egy évtizede küzdünk ennek a gyakorlatnak a megtörésén. Tavasszal az EP-választásokon a magyar szavazók új, aktív szereplőkkel erősítették meg az Európai Parlament ellenőrző funkcióját: ezt a kötelességemet ellátva írok most önnek én is. Pár napja pedig a fővárosban és sok más településen cserélték le Orbán Viktor szolgáit szabad, ellenzéki vezetőkre. Ön se adja meg magát! Ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot! Harcoljon a szabad, tisztességes európai viszonyokért úgy, ahogy mi is tesszük, és ahogy megválasztása előtt ígérte!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. október 23. 17:01
Tisztelt Még nem agyhalottak! Ne engedjük, hogy Donáth Anna és bandája szétverje Magyarországot! Megüzenjük, hogy Budapest nem lesz ugródeszkája ennek a bandának, ehhez lesz egy két szavunk és tettünk.
Paul
2019. október 23. 09:21
Árulkodó Júdás kell e piros tojás, bebe beee bebe beee... Momentán ezen a szinten vagytok vazze.
EMM195
2019. október 23. 09:08
Jaj, hát már nem megint egy facebook okádás? A nyílt levél, amiről senki nem tudna úgy egyébként? Köszi Mandiner.
EMM195
2019. október 23. 08:55
Mocskos ribanc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik