Nyílt levél Ursula von der Leyennek

2019. október 22. 12:00

Donáth Anna
Facebook
Ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot!

„Tisztelt Ursula von der Leyen!

Azt feltételezve, hogy az Európai Bizottság körüli, valóban fontos teendői ellátása közepette nem követte részletesen a Türk Tanács Bakuban tartott VII. csúcstalálkozójának programját, engedje meg, hogy tájékoztassam, hogy az említett Bizottság egyik leendő tagja nevében már a magyar miniszterelnök tesz vállalásokat Törökország, illetve Azerbajdzsán felé. E türk tanácskozáson ugyanis Orbán Viktor kifejtette: ha sikerülne megszerezniük a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját, akkor »a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal. Ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit.«

Egyszerűbben szólva: Orbán Viktor az ön testületének döntéseivel seftel már most.

Árulkodó, hogy az előző biztosjelölt, a miniszteri és céges ügyei összefonódása miatt is alkalmatlan Trócsányi László bukása után a magyar kormányfő azt közölte: egy »technokratát« jelölnek helyette, nem politikust. És valóban: Várhelyi Olivér egy utasítható, önálló akarat nélküli irodai alkalmazottnak tűnik már e helyzetben is – hiszen Orbán Viktor nyílt parancsa és üzletelése után nem állt ki cáfolni a saját szolgaságáról szóló bejelentést. Hallgat, mert ez a dolga. Ma már az is világos, hogy a fideszes oligarchák anyagi érdeke is a bővítési portfólió megszerzése, és ezzel a keleti üzleteik megerősítése.

Tisztelt von der Leyen! Már a bizottsági jelölések kezdetén felhívtuk a figyelmét, és most ismét aláhúzzuk: a Fidesz-kormány az Európai Unió szétverésén és kifosztásán fáradozik, Putyin és Erdogan készséges szolgájaként működik. Keleti diktatúrák gyarmatává teszik a magyar nemzetet, és az EU pénzéből, az EU tisztségeit használva törnek az EU ellen. Ha ezt nem hiszi el nekem, a Momentum képviselőjének, higgyen saját pártcsaládjának! Pontosan az ilyen antidemokratikus, autoriter, tisztességtelen gyakorlatok miatt függesztették fel a Fidesz néppárti tagságát, és vizsgálják most az Ön párttársai Orbán Viktort és kormányát. Sőt, higgyen az Európai Parlamentnek, ahol ugyanezért kétharmados többség döntött a Sargentini-jelentés elfogadása és a 7. cikk szerinti eljárás megindítása mellett! Higgyen a német kormánypártnak, amelynek a frakcióvezetője arra szólította fel Orbánt: lépjen ki az EU-ból, ha csak bomlasztani akar!

Higgyen a saját szemének: Orbán Viktor még egy el sem fogadott biztos leendő munkáját, az ön által vezetett testület döntéseit árulja az EU-n kívüli, ronda diktatúráknak. Tudja, hogy a Bizottság tagjait nem utasíthatják a delegáló nemzeti kormányok, és mégis, nyíltan hirdeti ennek ellenkezőjét.

Mi Magyarországon lassan egy évtizede küzdünk ennek a gyakorlatnak a megtörésén. Tavasszal az EP-választásokon a magyar szavazók új, aktív szereplőkkel erősítették meg az Európai Parlament ellenőrző funkcióját: ezt a kötelességemet ellátva írok most önnek én is. Pár napja pedig a fővárosban és sok más településen cserélték le Orbán Viktor szolgáit szabad, ellenzéki vezetőkre. Ön se adja meg magát! Ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot! Harcoljon a szabad, tisztességes európai viszonyokért úgy, ahogy mi is tesszük, és ahogy megválasztása előtt ígérte!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan visszasírom az SZDSZ-t (!!).

A hazaárulást még ők sem követték el ENNYIRE nyíltan és pofátlanul, mint ezek a momentumos Szamuely-utánérzések.

Válaszok:
Karvaly | 2019. október 22. 12:41

"Egyszerűbben szólva: Orbán Viktor az ön testületének döntéseivel seftel már most."

Hogy átlát ez a nő a szitán! Az EU egy kicsit nem figyel oda, és hirtelen már be is lépteti Orbán Üzbegisztánt vagy Kirgizisztánt. Éberség elvtársak!

"Sőt, higgyen az Európai Parlamentnek, ahol ugyanezért kétharmados többség döntött a Sargentini-jelentés elfogadása"

Tényleg? Kétharmados?
Az a Sargentini jelentés, ahol 2018-ban a vonuló gárdistákra hivatkoztak?

Ha eltűnne a Momentum, akkor is csak ilyenek jönnének utánuk. Hazaárulóra mindig is szüksége van azoknak, akik idegen befolyást akarnak érvényesíteni.

Nagyon szomorú volna, ha az EU így működne, ahogy ez a kis bolsi liba képzeli. (Rossz az EU-ban a helyzet, de ennyire nem).

Köhög a bolha.
Magyarország 2/3-dal megválasztott miniszterelnöke a magyarság és az EU érdekeit képviseli.
Ursula von der Leyen nem a főnöke.
Nagy a baj, ha egy illékony ellenzéki törpepárt képviselőjének a szavai számítanak, bármit is jelentsenek.

Mindennapi hazaárulásunkat add meg...

Nyugi, Donáth! Von der Leyen majd megbeszéli magával Orbánnal,amit akar. A belpolitikai pártdolgait ne álcázza ilyen rosszul!

Az ilyen tanárnak nyalizót ki szoktuk közösíteni az osztályban.
Játssza itt az eminens jó kislányt, közben pedig egy alattomos kígyó.

"RONDA DIKTATÚRÁKNAK"
Ez egy ötéves gyerek (v. Greta Thunberg) stílusa. How dare you?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés