Európa legextrémebb abortusztörvénye

2019. október 22. 11:39

Észak-Írországban mostantól bemondásra végezhetnek abortuszt a 28. hétig, a várandósság 7. hónapjáig.

2019. október 22. 11:39
Nacsa Lőrinc
Facebook

„Újabb életellenes döntés következtében újabb szomorú nap virradt Európára. Ma éjfélkor hatályba lépett Európa legextrémebb abortusztörvénye Észak-Írországban. Egy olyan törvény, amely alapján mostantól bemondásra végezhetnek abortuszt a 28. hétig, a várandósság 7. hónapjáig. Mi, fiatal kereszténydemokraták úgy gondoljuk, hogy az életet védeni kell, büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország Alaptörvénye szerint a magzati életet a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

A rendkívül szomorú eset beleillik abba a sorba, ahol a család fogalmának relativizálása, a gender őrültség és a keresztény hagyományok és jelképek üldözése a cél, a józan ésszel teljesen ellentétesen.

Mi azok nevében is fel kívánunk szólalni, akiket senki nem hall, akik nem tudnak beszélni, nem tudják megvédeni saját magukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hamusamu
2019. október 23. 08:56
Bemondásra, mi? Kereszténydemokratának szabad hazudnia?
Akitlosz
2019. október 22. 15:39
Köze? Ne kötelező Észak-Írországban élnie, főleg ha nem is akar abortuszolni. "Fiatal kereszténydemokraták"? :-))) Ők nézik az összes szennyműsort a tévékben, na persze csak azért, hogy semmi ne kerülhesse el a figyelmüket, amit feljelenthetnek.
koronaszepe
2019. október 22. 15:20
A döntés a nőé, a tudatos felkészítés, a nevelés, a felvilágosítás, az érzékenyítés a társadalom, az egyház feladata. Csak azok követelik a törvény szigorát, akik nem szabad emberekként tekintenek embertársaikra, akik gyengének érzik az érveiket, a képességeiket ahhoz, hogy másokat az általuk jónak vélt útra térítsenek, másokat meggyőzzenek. Egyébként az egész vita gerjesztése arra jó, hogy elfedje, a kormány ezzel a problémával lassan 10 éve nem foglakozik. Morális állásfoglalásokat tesz, más egyebet nem. Képmutatás. Ez veszélyes!
Kriszta67
2019. október 22. 14:53
Ezzel várunk addig, amíg a tudomány odáig fejlődik, hogy az ilyen vallási tébolyodott barom férfiaknak is lehetőségük lesz kihordani egy terhességet és szülni. Ti fogjátok végigszenvedni a terhesség hónapjait és a szülés kínjait egy előre tudhatóan beteg gyerekért akinek a születése tényleg tönkre fogja tenni az életeteket, meg az egész családét, beleértve az egészséges testvéreket.. Ti fogtok hatalmas hassal járkálni hónapokig, a ti lábatok lesz visszeres, ti hánytok minden reggel, ti nem alszotok hetekig a terhesség végén, ti vajúdtok órákon át, ti repedtek szanaszét , és aztán ti küszködtök a növényként vegetáló szerencsétlennel életettek végéig. És aztán üdvözülhettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik