A nagy fideszes G.I.G.A.L.O.P.Á.S.

2019. október 22. 21:36

Újpesten Wintermantel Zsolt kilenc, Óbudán Bús Balázs nyolc, míg Józsefvárosban Sára Botond hatmilliárd forintos egyenleggel számolt el.

2019. október 22. 21:36
Csibra Tibor
Pesti Srácok

„Úgy szétlopta a Fidesz Budapestet, és a főváros kerületeit, hogy a leköszönő kormánypárti polgármesterek rendre milliárdos közvagyonokkal, meggyőzően pozitív költségvetéssel adják át hivatalaikat az ellenzéki koalíció győzteseinek. Újpesten Wintermantel Zsolt kilenc, Óbudán Bús Balázs nyolc, míg Józsefvárosban Sára Botond hatmilliárd forintos egyenleggel számolt el, ami a baloldal eddigi vezetői teljesítményeit tekintve valószínűleg nem lesz jellemző az önkormányzati ciklus végére. Ezt alátámaszthatja az is, hogy a győztesek már most gigahitelek felvételéről beszélnek, a politikailag, morálisan nehezen értelmezhető választási szövetségek pedig sok éhes szájat jelentenek majd, és mindenki követelni fogja majd a maga vélt jussát. 

Kilencmilliárd forintos vagyonnal adta át hivatalát utódjának a leköszönő újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt beszámolója szerint az önkormányzat bank- és értékpapír számláin levő készpénz és állampapír állomány összege október 14-én elérte az említett összeget. A volt városvezető jelezte, hogy szeptemberben a IV. kerület saját adóbevételek 98,5 százaléka-a teljesült, ez a tavalyi év hasonló időszakához képest több, mint félmilliárd forinttal magasabb bevételt jelent. A kiadási előirányzatok szeptember végéig ig 47,8, míg a bevételi előirányzatok – állampapír értékesítés nélkül – hatvankilenc százalékon teljesültek, ami azt jelenti, hogy a költségvetés egyenlege egyértelműen pozitív.  A kerületet kilenc évig vezető Wintermantel Zsolt felhívta a figyelmet, hogy Újpesten rengeteg folyamatban lévő fejlesztés zajlik, számtalan szerződéssel rendelkező, indítható beruházás van és megannyi kiviteli tervvel rendelkező, közbeszerzés után indítható projektet adnak át az új önkormányzatnak. 

Ismert, a IV. kerületben sokak meglepetésére az Újpesten korábban szinte ismeretlen momentumos, Déri Tibor lett a polgármester, és az ellenzéki koalíció képviselőjelöltjei is bekerültek az új közgyűlésbe. Valószínűleg Déri érkezésének tudható be, hogy a korábbi önkormányzat dolgozói közül negyvenen mondtak fel a napokban, mivel nem nem akarnak együttműködni az új városvezetéssel. A távozók között fontos posztok korábbi betöltői is vannak, ami nem könnyíti meg az új polgármester dolgát, amit tetéz, hogy semmilyen településvezetői tapasztalata sincs, politikai pályáját eddig döntően aktivistaként töltötte. Nem látnak igazolódni az ellenzék korábbi mantrái a hazatalicskázott mesés vagyonokról azokban a kerületekben sem, ahol Újpesthez hasonlóan a legtöbben korábban sima kormánypárti győzelmet vártak a választók: Óbudán Bús Balázs nyolcmilliárd forintos közvagyonnal adta át hivatalát az ellenzék győztesének, Kiss Lászlónak, míg Józsefvárosban Sára Botond hatmilliárdos mérleget hagyott Pikó Andrásra, a költségvetés pedig mindkét kerületben meggyőzően pozitív. A baloldal korábbi önkormányzati regnálásait felidézve feltételezhető, hogy a koalícióban résztvevő győztesek nem lesznek képesek ilyen mérlegeket felmutatni ciklusuk végére, a készülőben lévő kótyavetyére utalhat az is, hogy ilyen kerületben már most nagyösszegű hitel felvételéről beszélnek a győztesek, és ugyanezt tanácsolta a reinkarnálódott, és főtanácsadónak visszahívott Demszky Gábor is a hivatalba lépő Karácsony Gergelynek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2019. október 24. 16:26
Országosan is érdemes sok ember számára elérhetővé tenni ezeket az adatokat. Hír TV -ben jó lenne egy összeállítás erről. Ez érdekli az embereket. Ez fontos lenne. beszélgettem erről vidéki rokonaimmal, érdekelte őket is, nagyon, de mivel nem olvassák a Mandit, tőlem tudták meg a 9, 8 és 6 milliárdot......
airmax
2019. október 24. 14:55
És hogy az eredeti cikkre is reagáljak... A VI.-ik kerületben is több milliárdos plusszal kezdhet a momentumos nyálgyerek... Meglátjuk 5 év mulva mit fejlesztenek, és hogyan is áll majd a büdzsé...
airmax
2019. október 24. 14:53
Persze nincs semmi baj a külföldi szavazatokkal, teljesen törvényes EU jogszabály alapján mindenki mozgósíthatja a maga javára a külföldi szavazókat...
fogas paduc
2019. október 24. 10:07
Jól mondja Orbán! : " a bal oldal sohasem fogja tudni annyira lerombolni ezt az országot, hogy a jobb oldal ne tudná újra felépíteni. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik