Farkas Örs: Gyurcsányék megpróbálják lenyomni a Momentumot

2019. október 21. 7:08
A politikai elemző szerint a DK és Fekete-Győr András között élesedő küzdelmet hoz a közeljövő.

Erősödhet a verseny a kezdeményező szerepért az ellenzéki pártok között – mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója az M1 vasárnap esti műsorában. Farkas Örs szerint az önkormányzati választás sikereit az eddigi politizálás igazolásának tekintheti az ellenzék, ezért minden lehetőséget megragadhat a feszültség fenntartására.

Az Országgyűlésen kívüli akciókat erősítheti, hogy a Momentumnak nincs is parlamenti képviselete, és a DK-nak is csekélyebb a jelenlegi támogatottságánál – tette hozzá. A ellenzéki pártok hátországát ugyanakkor – mint mondta – nemzedéki ellentétek állíthatják szembe, és úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely az új generáció helyett inkább a 2010 előtti politikusokat emeli be főváros vezetésébe.

A politikai elemző példaként Lamperth Mónikát, Demszky Gábort vagy Gál J. Zoltánt említette, aki -– tette hozzá – Gyurcsány Ferencnek volt az államtitkára, illetve magát Gyurcsány Ferencet is. Farkas Örs szerint a pozíciókat az a politikai elit szeretné magának megszerezni, amely 2010 előtt határozta meg az országot. Ezzel szemben vannak feltörekvő politikusok is, például Fekete-Győr András, akik ettől megpróbálnak eltávolodni – tette hozzá az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója.

(MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanazon sarkany ket feje. Sot, hidra. Levagtak az egyik fejet (szdsz) nott helyette ketto (dk momentum)

Válaszok:
pollip | 2019. október 21. 9:11

A momentum már összegyurcsányozta magát, úgyhogy nyugodtan egyesülhetnek:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés