LMP: A kormány állítson le minden építkezést a Városligetben

2019. október 18. 12:29
Klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket – mondta a párt budapesti elnöke.

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy minden építkezést állítson le a Városligetben – mondta Heltai László, az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket.

Heltai László szerint az éghajlatváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése és az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás különösen érezteti hatását Budapest belvárosában, ahol kevés a zöldfelület, a tiszta levegő. A Liget Budapest Projekt ezzel szemben a Városliget jelentős részét „lebetonozza”, óriási kárt okozva ezzel a fővárosnak – mondta.

Kiemelte, Karácsony Gergely új főpolgármester, valamint a  Városligettel szomszédos valamennyi kerület új vezetője ellenzi a terület beépítését. Ezért amennyiben a kormány tekintettel akar lenni az emberek véleményére, akkor el kell felejtenie az oda szánt „betonépületeket” és a területet közparkként kell megújítania a polgárok bevonásával.

Heltai László kérdésre válaszolva elmondta, Karácson Gergely támogatását korábban egy nyolcpontos, úgynevezett zöld minimum programhoz kötötték, amelynek első eleme megvalósulni is látszik a klímavészhelyzet elismerésével. Az LMP ennek részeként a zöldfelületetek felmérését és szigorú védelmét tartja a legfontosabbnak – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi az a klímavészhelyzet? Egyelőre egy jelszó, amit az infantilis klímahisztérikusok mantráznak, mert ezt adták ki nekik. Szokás szerint csak egy panel, mögöttes, konkrét tartalom nélkül. Pontosan olyan, mint maga Karácsony Gergely és nulla százalékos "pártja". No meg az LMP, ami maga Karácsony is segített tönkre tenni, de most mégis együtt hadoválnak. Mint a DK-MSZP történet.

Idióták!

Félbehagyni, na persze...
Ennyit tudtok. Sajnos DEBILVÉSZHELYZET van, mint mindig, amikor a ballib - akár csak lokálisan - hatalomhoz jut.

Ja, és tényleg. Az önkormányzati választás alapján az LMP egy 0%-os párt.

- Egyetlen megyében sem tudtak még listát sem állítani.
- A Nagy Összeborulás színeiban egyetlen budapesti kerületben sem tudtak polgármesterjelöltet indítani.
- Ugyanez igaz 22 megyei jogú városra is. A huszonharmadikban, Pécsett volt egyedül, hogy önállóan mérették meg magukat: az egyébként emberileg/szakmailag normálisnak tűnő polgármesterjelöltjül 4, azaz NÉGY százalékot ért el. Ez az LMP október 13-i csúcsteljesítménye.

Szóval: milyen alapon pampognak ezek bármiről is?

Leírjam még egyszer, hátha megérted?

Mi az a klímavészhelyzet? Mit takar, mit von maga után? Konkrétan, mert így csak egy jól hangzó panel.

Csak nem azt akarod mondani, neked úgy adták ki a "klímavészhelyzet", mint jelszó hangoztatását, hogy nem mondták meg, mit jelent? És te, mint az a nagyokos, aki mindenki leugat, nem is gondoltál arra, hogy valaki ezt megkérdezi, és akkor nagyon gáz, ha nem tudod hited tárgyát elmagyarázni?

Látod, látod, a magas ló nem elég, főleg, ha te is szédülsz rajta és el vagy foglalva a kapaszkodással.

A fejetekben van klímavészhelyzet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés