Karácsony: Megtörtént az átadás-átvétel

2019. október 17. 11:57
Karácsony kezdeményezni fogja az új fővárosi közgyűlésben, hogy Tarlós István és Demszky Gábor is a főváros díszpolgára lehessen.

Megtörtént az átadás-átvétel, ami egy rendkívül korrekt, a város iránt elkötelezett, barátságos folyamat volt – jelentette ki Karácsony Gergely a Városházán tartott sajtótájékoztatóján. A vasárnap megválasztott főpolgármester elmondta, hogy hosszú, négyszemközti beszélgetést folytatott Tarlós Istvánnal, aki ígéretet tett neki, hogy ha bármiben segítségre szorul, vagy a véleményére kíváncsi, akkor ő nyitott arra hogy segítse a munkáját. Ezzel kapcsolatban hozzá tette, hogy „vissza kell húzni a politikát a normális politika szabályai közé”. „Az ellenfelek nem ellenségek” – vélekedett a főpolgármester.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy „nagy felelőssége van abban, hogy a háborgó lelkeket megnyugtassa, hogy Budapesten az együttműködés lesz a meghatározó”, hozzátéve, hogy tudja, hogy a bizalmat amit megkapott, meg is kell szolgálnia, hogy megmaradjon.

Hivatali elődjéről szólva Karácsony Gergely elmondta, hogy kezdeményezni fogja az új fővárosi közgyűlésben, hogy Tarlós István és Demszky Gábor is a főváros díszpolgára lehessen. Hozzátette, hogy bár szerinte egyikük sem volt hibátlan, mind a ketten „nagyon szerették a fővárost”. Karácsony ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy neki is lesznek hibái, vagy rossz döntései, de igyekszik szolgálni Budapestet.

Karácsony személyi cserékről is beszélt. Azt mondta: „semmilyen vérengzésre, vagy politikai boszorkányüldözésre nem kell számítani, fél év türelmi időt mindenki fog kapni aki itt szolgált, hogy kiderüljön mennyire tudunk együtt dolgozni”.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy szeretné végrehajtani a programját. Szerinte „új korszakot kell megnyitni, hogy Budapest tudjon reagálni azokra a kihívásokra amelyekkel a világ városai mindenhol szembenéznek.” Az azonnali.hu kérdésére Karácsony elmondta, hogy tervezi kitűzni a pride-zászlót, de csak akkor amikor a pride-felvonulás lesz.

Karácsony megismételte, hogy a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén meghozzák majd a döntést, hogy új épület nem épülhet a ligetben. Hozzátette, hogy volt olyan épület, ami már rendelkezett építési engedéllyel, de miután a bíróságon megtámadták, azt a bíróság vissza is vonta. 

A sajtóhírekre, miszerint Molnár Zsolt valóban alpolgármester lehet, Karácsony azt mondta, hogy: „még nem szeretne semmilyen személyi javaslatot cáfolni, vagy megerősíteni”. Hozzátéve, hogy az elkövetkező napokban meglesznek a személyi javaslatai.

Összesen 266 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem, hogy Tarlós nem fogadja el a kitüntetést. És nem azért mert nem érdemelné meg.

Még mindig kissé sokkolva vagyok... hogy orbánfób protestből leváltották a budapestiek Tarlóst erre az alakra.

:(((

A kép is mindent elmond a kettőjük közötti különbségről, Tarlós javára.

Nem lenne haszontalan, ha a Magyar Kormány közölné:
"A városok, községek, Budapest főváros és kerületek 2019. október 13. után keletkezett adósságáért a magyar kormány semmiféle garanciát, adósságrendezést NEM TELJESÍT."

Tarlós nem lapátolt össze semmi újat.

Ha garancia lesz rá, hogy a kormány által menedzselttel azonos hatékonysággal használják az EU-pénzeket, hajrá, de ilyen soha nem lesz.
Figyelembe kell venni a helyi sajátosságokat, ez lesz a válasz, mint az Alstom eltűnt milliárdjainál, amit Tarlós perelt vissza, 36 milliárd értékben...

Viszlát Tarlós úr és jó pihenést!

"Nincs Karácsony Gyurcsány nélkül."

A hónap poénja!!! :))) Egy hibája van. Sajnos igaz is.

Nem ismerem a pontos számokat.
Azt azonban magától Tarlóstól tudom, hogy az a kölcsön, amiket igénybe vett: egytől egyig fejlesztést, beruházást szolgál, és azokból egy fillér nem ment napi kiadásokra, felélésekre.
Mellesleg, azt mondod, elvesztette bevételeinek felét, akkor viszont az adósságnak az egeket kellene vernie, de ezt lehet, nem érted.

Közben Dr László az újbudai kurdokat erősíti. Gondolom teljes megelégedésedre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés