Összetapasztották a nácit a komcsival

2019. október 16. 15:12

Apáti Bence
Magyar Nemzet
A győri polgármesterről szóló botrány kitörése előtt még kényeskedve, a magánélet szentségéről tartottak kiselőadásokat.

„Kezdjük a feketelevessel: Budapest I., II., III., IV., VI., VII., VIII., IX. és XI. kerület. Ezek azok a kerületek, ahol az ellenzéki összefogásnak sikerült leváltania a Fidesz–KDNP jelöltjeit. Plusz Tarlós Istvánt, ami talán mind közül a legfájóbb.

Tisztességes, becsületes, szorgalmasan dolgozó polgármesterek, rendes magyar emberek vesztették el polgármesteri széküket. A munkájukat. A kerületeiket. Olyan emberek, akik rengeteget tettek a választóikért, a kerületeikért. Ők nem hibáztak, becsülettel és tisztességgel dolgoztak.

És mégis, hétfő reggel úgy kellett felébredniük, hogy azoknak kell átadniuk a hivataluk kulcsait, akik már régen megbuktak, akikről már úgy hittük, hogy csak a politikai ­underground eldugott szobaszínházaiban fogjuk látni őket színvonaltalan haknijaikban szerencsétlenkedni. Mert mind emberileg, mind politikailag alkalmatlanok voltak. De az ellenzéki kényszerkoa­líció bebalzsamozott hullaserege feltámadt. Megrázták magukat, kinyújtóztatták elgémberedett végtagjaikat, és számos helyen győzni tudtak.

Azok, akiket liberális anarchisták, tehetségtelen vándorszínészek, iszákos szemkilövetők és szélsőjobboldali szkinhedek vezettek. Összefogott az LMBTQ-aktivista az egri kopaszok vezetőjével, a megrögzött holokauszttagadó pedig szövetségre lépett az antifasiszta újkommunistával. A lámpást a beteges, vérfertőző nászhoz a Duna-parti cipőkbe köpködő náci tartotta. Mert mocskos Fidesz. Mert Orbán takarodj. Mert semmi sem drága.

Az elvtelen koalíció megköttetett. A ragasztóanyag, ami végre egyben tudta tartani a holokauszton viccelődő Mirkóczkit, a karlendítő Sneider családot a gyöngyöspatai szegregáció ellen és a melegek jogaiért harcoló balliberálisokkal, a győri polgármester volt és a köré szőtt szövevényes mese. Amely csak nyomokban tartalmazott igazságot, de az erős képi anyagok ­miatt egy fél ország elhitte a névtelen szerző semmivel sem alátámasztott, bizonyítékok nélküli hazugságait. Mindet. Mert látták a hűtlenkedő, jachton dőzsölő győri polgármestert. Így elhittek minden leírt szót, minden leírt mondatot.

A baloldali sajtó pedig készségesen vitte a hírt, vette át és habosította a hazugságokat. Pedig a győri polgármesterről szóló botrány kitörése előtt még kényeskedve, a magánélet szentségéről tartottak kiselőadásokat, ha valaki Wittinghoff Tamás úr hasonló akcióját bátorkodott szóba hozni, és aljas kampányról, szexvideós zsarolásról meg karaktergyilkosságról papoltak.

De a jachtos felvételt meglátva vérszemet kaptak, előzőleg leírt intelmeiket pedig elfelejtették. És visszavonultak szerkesztőségükbe kikeverni azt a szuper erős ragasztót, amely végre össze tudja tapasztani a nácit a komcsival.

Nullától huszonnégy óráig ment a kurv…zó-kokainozó NER-lovagozás, holott egy kispesti szocialistáról és egy budaörsi polgármesterről is előkerültek botrányos kép- és hangfelvételek.

A legelemibb sajtóetikai szabályokra sem ügyelve nyomták, hogy kokain, kokain meg kokain. Pedig egy szűk sikátornyi csík nem sok, annyi kábítószer sem látszott egyik felvételen sem. Ellentétben a kispesti Lackner Csabáról előkerült videóval, ahol a szorgalmas szoci Andrássy útnyi sugárutakat húzott ki porból. Fekete-Győr András és Karácsony Gergely a kampány utolsó hetében mégis többször mondta ki a kokain szót, mint Kálmán Olga egész pályafutása alatt, hogy oktatásegészségügy.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem érdekes, hogy hirtelen semmi gond nincs baloldalon az általuk korábban nácinak nevezett emberekkel?

Lopja az egyik kollégája hozzászólását, reggel már házaltak vele egy másik témánál. Ez egy ilyen brancs, egymástól is lopnak :)

Ha a kormány tudott a Borkai videóról időben, rég ki kellett volna baszni. Elszúrták.

A szoci maffia pedig a BRFK-ra tartozik.

Volner Jánosnak volt egy jó meglátása, miszerint nagyon nehéz pártot csinálni, mert az emberek kb. 80%-a, aki politikusnak menne, alapvetően ostoba ahhoz, hogy a versenyszférában megéljen, ezt tudja is magáról, viszont az igényei az egekben vannak, és eléggé gátlástalan is. Na ilyen emberekkel kell felépíteni bármilyen országos szervezetet.
A baj az, hogy emiatt mindig is lesznek korrupt, tolvaj, sikkasztó potentátok, sőt, idővel akár át is vehetik a hatalmat a párton belül (mert nekik csak akadály, ha valaki pont a másik 20%-ból jön, akadályozza a normál ügymenetet)
A megoldás talán a konkurencia lehet, amikor kiesnek a pikszisből, akkor bukják az összes eddigi pozíciójukat, szóval ha van egy esélyesebb versenytárs, akkor - ha van magukhoz való eszük - valamennyire visszavesznek. Vagy éppen elkezdenek még jobban lopni, mondván, nekik már úgyis mindegy, legalább minél több pénzzel vonuljon vissza.
A demokrácia eleve melegágya a korrupciónak, pár évre hatalmat kapnak az emberek, és ott vannak a folyamatosan pénzzel rendelkezők - nem csoda, ha ezen emberek érdekei találkoznak, és előbbiek pénzért visszaélnek a hatalmukkal.
A középkorban volt erre az a szólás, hogy nyomtató (őrlőmalmot hajtó) lónak nem lehet bekötni a száját - ha látja maga körül az ennivalót, enni is akar belőle. Emberek pénzről döntenek, hát le is hajolnak érte, és ha ez illegális, akkor ha már egyszer korrumpálódott, onnan már nincs visszaút, egyre többet akar.
Nem tudom, mi lenne a jó megoldás, nyilván lehetne százalékot adni a haszonból a vezetőnek, viszont érthető okokból a közigazgatás nem lehet profitorientált.
Szóval ezek jártak a fejemben, ne higgyük azt, hogy létezik egy bizonyos méret felett olyan párt, ahol nincsenek hasonló ügyek. Lehet visszaszorítani a minimálisra, a napvilágra került ügyeknél pedig azonnal szigorú büntetésekkel, sőt, erre törekedni is kell, de ettől a dolog nem fog megszűnni, mert az alapvető ösztönzők ebbe az irányba hajtják a benne dolgozó embereket. Lehet, hogy Japánban vagy Finnországban sokkal jobb a helyzet, és nem 80-20% a könnyű megélhetést keresők aránya, hanem csak 50%, vagy akár 20%, de egy országos nagy pártnál az is korrupt tisztviselők ezrei. Még egy kiemelkedően tisztának mondott országban is.

Szerintem a következő dolgok játszhattak közre: már nem lehetett új jelöltet állítani, ha visszaléptetik, akkor garantáltan bukják a várost, miközben lehet, hogy a videó nem valódi.
Persze ettől még megtehették volna azt, hogy sajtótájékoztatót hívnak össze, elmondják, hogy ezek súlyos vádak, és mindenképpen utána fognak nézni, amennyiben igazak, akkor elhatárolódnak Borkaitól. Az valószínűleg sokat menthetett volna a kárból.
Bár elnézve a részvételi adatokat, mintha nem ment volna el kevesebb jobboldali szavazni, sokkal inkább arról van szó, hogy a baloldalt jobban sikerült mozgósítani - a Pesti Srácokon is említett Facebookos mozgósítással is akár. Ott hozhatott pár százalékot Borkai, de valószínűbb, hogy ők eleve feltették a Fideszről, hogy ott mindenki olyan, egyébként pedig csecsemőket esznek, szóval rájuk ez már nem hatott (ahogy Gajda szavazói sem lettek eltántorítva a szavazástól)

Nyilván nem én jelöltem őket, nem tudhatom, kinek mi járt a fejében. :)
De gondolj bele, elég elterjeszteni egy pletykát a főbb emberekről, és egyből léptetik vissza. Önkéntes leszalámizás.
A másik meg, ha tudott is róla, sajnos nagy esélye van arra, hogy egy ugyanilyen másikat találnak helyette.
Pont amiatt, amit fentebb írtam.

Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy ne az menjen politikusnak, aki lopni akar, hanem az, aki szolgálni akarja a közösséget.
Gyanítom, hogy ezt az ókorban sem tudták, pont azért kellett kemény büntetéseket kilátásba helyezni.
Amit tudunk a görögökről és rómaiakról, ott sem volt ritka a korrupció - sőt.
Nekem az az időszak szimpatikus, ami a Függetlenségi nyilatkozat korában lehetett - nagyon kicsi állam, erősen hierarchikus felépítés (család - helyi közösség - állam - államszövetség) és mellé egy olyan struktúra, ami arra alapít, hogy az emberek tesznek a saját sorsuk alakulásáért, ehhez megkapják a kellő szabadságot.

Szerintem az van, hogy a civilizáció kialakulása egy roppant nehéz dolog volt - amit genetikusan magával hozott az emberiség, az az, hogy tud falkában együttműködni (hasonlóan több más emlőshöz, köztük a főemlősökhöz) - azt lehet látni, hogy a roncstársadalmak erre a szintre esnek vissza. Ez is viszonylag magas szint, van kijelölt vezető, van hierarchia, van együttműködés. Viszont képtelen, vagy csak nagyon alacsony hatásfokkal tud értéket teremteni, mert aki feljebb van a hierarchiában, az bármit elvehet a nála lejjebb levőtől - ezért aki lent van, nem érdekelt az értékteremtésben, aki fent van, meg inkább elveszi, ami kell neki.
A civilizáció képes arra, hogy az ösztönöket háttérbe szorítsa, a rövidtávú kis előnyöket képes legyen beváltani hosszabb távú, nagyobb előnyre. Így jön létre a magántulajdon, a munkamegosztás. És ebben nagy szerepe van az egyházak példabeszédeinek, tanításának.
Viszont ez azért működik, mert tudja motiválni az embereket, nagyobb előnyt ígér későbbre.
A baloldali mozgalmak ezzel szemben _megváltoztatni_ akarták az embereket, szemben minden ösztönök és észszerűség által sugallt viselkedésmintával. Ilyen volt a jakobinusok "szabadság, egyenlőség, testvérisége" a felvilágosodással, a kommunisták "munka képesség, fogyasztás igény szerint" ígérete, és ilyen a mostani "minden csak társadalmi konstrukció, beleértve a biológiai nemeket is, bármi lecserélhető bármi másra" világfelfogás is. Az első kettő, mivel eleve nem volt működőképes, óriási mészárláshoz vezetett, remélem, ez a mostani őrület szelídebben fog lecsengeni.
A katolikus vallásra mondta egy egyházi ember, hogy az "vidám vallás".
https://www.magyarkurir.hu/hir..
Ha jól értem, törekedni kell a jóra, legyünk tisztában a bűneinkkel, de tudjuk élvezni az életet.
Ezzel szembemenni egy feloldhatatlan feszültséget okoz az emberben.

Ejnye már, hát nem megfeledkeztél Lacknerről? És ezt így hogy?

Ez butaság. Se a háti táskája, mielőtt még...se a cipője, kiscsizmája.

Te fogsz sírni, mert jól bedőltél.
Ott van a székely zászló, nem vette le senki.
Ma még nem.

Menj, nézd meg, hogy igaz-e. Addig ne ítélkezz!

Mondtam, hogy te fogsz sírni. Egy ismerősöm mondta nekem, de kiderült, hogy csak hülyéskedett. Amikor kiderült, már leírtam. Ennyi a történet, te mérges pulyka.
Most mit csináljak, ha ilyen hiteltelen az ellenzék.
Mivel egy ellenzéki mondta.

Hallottad Karácsony nyilatkozatát, a fideszes polgármesterekről? Na az a hazug rágalom, amit még Horn Gábor is cáfolt, aki sok fideszes polgármestert ismer, köztük barátai is. vannak.

Mire, mire, természetesen arra, hogy úgy szemezgetsz a tények közül, hogy a számodra szimpatikus oldalnak adhass igazat, természetesen független és objektív módon.

Aha, értem. Szóval összehasonlítod Wittinghofot és Borkait, szörnyülködsz a közállapotok miatt, az egészet rákened a Fideszre, miközben egy szót sem ejtesz Lacknerékről - miközben Borkainál _nincsenek_ olyan felvételek, ahol a korrupciós pénzekről, és azok elosztásáról szól.
Mióta ide írsz, nyilvánvalóan csak a jobboldali pártot ekézed, de mindezt úgy csinálod, mintha olyan hűde független lennél, és pont ezek a dolgok foglalkoztatnának. Egészen biztos vagyok benne, ha valami párton kívüli polgármester követte volna el ugyanezeket, akkor egy betűt nem szánnál az egészre.
Ha az elejétől fogva úgy írtad volna, hogy Borkai _és_ Lacknerék, akkor talán hinnék is neked, de visszaolvasva folyamatosan Borkaira habosítasz.
Ennyit rólad.

Ez pontosan így van. A baloldali újságírásnak nevezett agymosás csodája, hogy a nácikat-fasisztákat rátolták a jobboldalra (tipikus szalonnácizás, hogy a jelenlegi jobboldali pártokat eleve "szélsőjobboldaliként" emlegetik, ami náluk egyértelműen a fasiszta szinonímája), és eközben az ugyanerről a tőről fakadt kommunizmustól egy csöppet sem határolódnak el.

Ó, persze, mindenki hülye, aki nem ért veled egyet.
Ott hazudsz, hogy te vetted elő Wittinghoffot, és az a te választásod volt, hogy nem Lacknert.
Persze Wittinghoffot is mentegetted, ahogy most Lackneréket is: "Lackner egy piti alak, és az MSZP tipikus képviselője, amely párt hálistennek eltűnőben van"
Jaja, szóval az Mszp eltűnőben, akkor nincs is semmi látnivaló, _semmilyen_ retorziója nincs annak, ami kiderült róla, és társairól. Ott lesznek még öt évig, ugyanúgy, ahogy az elásós Tóth Csabáék is, de ő is emeszpés, tehát az se számít.
Borkai fideszes volt, na az számít. Sőt, ez az egyetlen, ami számít.
Neked.
Na ez vagy te.

Na, mesélj már, kérlek, történt valami, amiről nem hallottam, Molnár Oszkár belépett a Jobbikba, és a Fidesz támogatásával polgármester lett 13-án?

A viszontlátásra. Nem fogsz hiányozni.
Amúgy ha nem játszanád a hülyét, akkor itt kellett volna keresni az érveket: "Ott hazudsz, hogy te vetted elő Wittinghoffot, és az a te választásod volt, hogy nem Lacknert."

Hú, hát erre nem könnyű válaszolni.
Szolzsenyicinről is azt olvastam, hogy a gulágban vált más emberré, keresni kezdte a jót, és próbált nem áldozatként tekinteni magára, hanem azt nézte, hogy válhatna jobb emberré. Ez az a dolog, ami csak nagyon kevés emberrel történne meg, szinte mindenki elállatiasodna ilyen körülmények között. Valószínűleg a civilizálódás is hasonló emberekkel kezdődött.
Egy közösség pedig akkor válhat teljesebbé, ha az élen álló megérti, hogy neki is adnia kell, nem mindig csak elvennie. Szerintem a legtöbb esetben ez akkor történt meg, amikor sikerült az addigi zsarnoki hatalmat megtörni, és egy teljesebb lelkű ember kerülhetett az élre. Végül is, volt rá vagy húszezer év, ennyi idő alatt párszor már meg kellett történnie.
A Jokert még nem láttam, ezzel kíváncsivá tettél.

Na, ez már egy másik téma :)
Az ösztön az szerintem egy "bedrótozott" agyi viselkedésminta, és az ember is rengeteg ilyennel rendelkezik - és ezek legnagyobb része az egyedfejlődés során örökölt, sőt, szerintem nem sok minden van, ami csak az emberre jellemző.
Van egy nagyon jó könyve Konrad Lorenznek, az a címe, hogy "Az agresszió". Pont ezt kutatta, hogy melyik érzelem hol bukkant fel az evolúcióban, és az agresszió az nagyon ősi, a szeretet sokkal újabb, valahol az emlősöknél jött elő. És ami még érdekesebb, nincs, nem létezhet szeretet agresszió nélkül, viszont láthatóan ez visszafele igaz.
Egyébként ezekből az is következik, hogy amíg egy ideológia átnevelni akarja az embert, a jelenlegi viselkedését csak társadalmi konstrukciónak látja, ugyanazt a hibát fogja elkövetni, mint amit a kommunisták, mert az ösztönökkel szembe menni nem lehet.

A birka-farkas dolog is megvolt már az ember előtt - az egyed a falka tagjaival együttműködő, sőt, segítő, de kifele összetart. A moszkoviták ezt sem értették meg, éhesebbek voltak annál, és édesebbnek tűnt a konc :)

Persze, hogy mindenhol védik a fiókákat - amelyik faj nem védte, az kipusztult (vagy olyan fajok vannak, ahol egy alkalommal több száz vagy akár ezer utódot hoznak létre - pl. egyes hal- vagy teknősfajok)
Jordan Peterson erre mondta, hogy az ember egyedülálló abban, hogy az embernek megadatott a jó és rossz tudása - ebben benne van az is, hogy tudja, mi a rossz másoknak, és képes azt szándékosan okozni, azaz mindenkiben benne a jó és a gonosz is. (a legelső példa ere nála Káin és Ábel volt)
Lehetséges, hogy a korai emberek okozták a fajok kihalását. Számtalanszor haltak ki fajok, és ezt rengetegszer okozta egy fejlettebb faj megjelenése. Az evolúció nem könyörületes, és nincs második hely.
Ezt az "én kiterjesztését" most hallom először, de így belegondolva, nagyon frappáns megfogalmazás.

Nem, alapból nem mindenkiben. Nem lehet tudni, hogy mitől lesz valaki szándékosan negatívvá.
Viszont (ismét Jordan Petersont idézve) rengeteg embernél okozott sokkot, hogy bizonyos körülmények között rá kellett jönniük, ők is képesek kegyetlenek, sőt, gonoszok lenni. Egy háború tipikusan ilyen alkalom. Ettől az egész önkép képes összeomlani.
Nála a frusztráció volt az egyik ok, ami képes szándékosan ártóvá tenni egy embert - ha már neki nem sikerül valami, akkor szenvedjen más is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés