Nyilatkozatom rendkívül félreérthetőre sikerült

2019. október 16. 10:40

Karácsony Gergely
Vasárnap
Nagyon jelentős problémának látom a nem kívánt terhességek nagy számát Magyarországon.

„Tisztelt Szerkesztőség!

A választási éjszakán több tucat interjút adtam, többek között az Önök munkatársának is. Végtelenül sajnálom, de ez a nyilakozatom rendkívül félreérthetőre sikerült. Ezért ezúton szeretném villágossá tenni az álláspontomat.

Nagyon jelentős problémának látom a nem kívánt terhességek nagy számát Magyarországon. Budapest főpolgármesterént szívesen közreműködnék olyan programok indításában, amelyek a nem kívánt terhességek megelőzését célozzák.

Kérem nyilatkozatom közretételét.

Tisztelettel:
Karácsony Gergely”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az biztos, hogy mostantól dolgoznia kell, döntéseket kell hoznia, aztán másnap magyarázkodhat.
Nem túl fényes kezdés.
Fogamzásgátlót fog osztogatni?

A feleselés szintjén elég jó vagy, de ez így kevés.

Egy főpolgármester tudjon egyértelműen nyilatkozni, akár századszorra is. De ez a lúzer Karácsony örökké azon nyafog, hogy ő ott sem volt, nem ő csinálta, nem tehet róla, félrevezették, félreértették. Egyetlen egyenes mondatot nem hallhattunk tőle. Gyurcsány is csak ha ló nincs szamár is jó alapon állt be mögé, sokat mondóan, utolsónak, lassan odaballagva a győzelmi csoportképbe. A szerencsétlen, csetlő, botló figura szánalmassága bejön az agymosottaknak. Így nyerhette meg Medgyessy is a választást, hogy utána Gyurcsány jöhessen. Tudták, hogy vele egyenesben nem nyerhettek volna.

Ez a mozzanat Karácsonynál még hátra van.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. október 16. 12:48

Előre és írásban kell kérni a kérdéseket és >100 iq-s titkárokra bízni a válaszokat.

Amit leírtam, abból mi az, ami nem állja meg a helyét? Az pedig, hogy karigeri-fan vagy, vagy nem vagy az, annak fényében nevetséges, hogy a másik oldalon érdekes módon mindig függetlenek vannak, akik totálisan a balliberális dumát nyomják. A jobboldalon viszont nem szokás a függetlenség dumájával jönni. Ezek a "függetlenek" szégyellik a beállítottságukat, vagy csak simán hazudnak?

Válaszok:
opht | 2019. október 16. 12:25

Nem volt félreérthető. Szó szerint azt mondta, hogy a nem kívánt terhességek megszakítása. Mit lehet itt félreérteni???

De hüjje vagy! Csak az emberalatti, genetikusan alattvaló (copyright by Kertész Ákos) félmajmok a jobboldaliak, konzervatívok, akik egytől egyig soviniszták, fasiszták, nácik. Valamennyi felegyenesedett emberszabású obligát módon liberális. Lehetnek aztán zöld liberálisok, szociális liberálisok, globalista liberálisok, genderharcos liberálisok, mely már egyértelműen kijelöli az oldalakat. De a "csak" liberálisok MINDIG függetlenek.

Értem én, hogy te a másik minősítéséhez jobban értesz, mint az érveléshez, és ezért erre helyezed a hangsúlyt. Nekem is van véleményem rólad, de ne vagyok rászorulva, hogy azzal éljek.

A parkolási szerződést Karácsony is rossznak mondta - utólag. Joga lett volna megvétózni, de nem tette, még ellene sem szavazott, csupán tartózkodott. Egy vezetőnek, ha valóban vezető, legyen véleménye, nem tartózkodhat. Ez főleg akkor nevetséges, ha utólag elkezd magyarázkodni, hogy valójában ő sem értett egyet a szerződéssel. Ha ez mellé oda tesszük az ominózus hangfelvételből azt a mondatot, hogy őt hatalmi kérdések közelébe nem engedték, csak azokon kívül volt játéktere, akkor ebből összeáll egy kép. De ha van más magyarázatod, érdeklődve olvasom.

A Borkai ügy kapcsán Karácsony azt mondta, hogy nincs kétféle Fidesz. Én meg azt mondom, nincs kétféle Karácsony. Ha Zuglóban félre lehetett tolni, ha Zuglóban meg lehetett félemlíteni, ha Zuglóban nem mert szembe menni egy általa is rossznak tartott szerződéssel, akkor főpolgármesterként sem lesz más. Ebből pedig a logika tovább is vezet. Akik Zuglóban kézben tartották, most sem engedik el, mert most még jobban érdemes kézben tartani.

Egy vitában általában a másik fél ellen szokás érvelni, te is ezt teszed. De tőled ezt objektivitásnak kéne tartani. Légy erős, nem vagy objektív. Ami egyébként nem baj, hiszen van alapja, létjogosultsága az elfogultságnak. Azzal a kitétellel, hogy ez nem csak rád vonatkozik.

"De ez a lúzer Karácsony örökké azon nyafog, hogy ő ott sem volt, nem ő csinálta, nem tehet róla, félrevezették, félreértették. Egyetlen egyenes mondatot nem hallhattunk tőle."

+1, ez nagyon igaz.
Hányadik ilyen esete ez már? Szerintem innentől minden Karácsony-nyilatkozathoz kellene egy felirat: "NEM ÚGY ÉRTI!"

:))

Azt kéne végre félreérthetetlenül tisztázni, melyik téged támogató párt programját fogod végrehajtani?

Wass Albert ha neked náci, a múzeumnegyedet meg le akarod állítani, abban nincs semmi félreérthető.

Félreérthetetlenül ócska, bolsi proli vagy.

A Fidesz és MSZP által elfogadott szerződés rossz volt, akkor azok is rossz döntést hoztak, akik azt elfogadták, ez nyilvánvaló.

Az elküldte a faszba, meg kivágta, mint a macskát szarni kijelentések nem a felvételen hangzottak el, hanem a felvételt utólag magyarázó egyik utcai nyilatkozatában mondta. Miután eldöntötte, hogy mégis csak emlékszik rá. Ami azért érdekes, mert a felvételen elég kemény dolgok hangzanak el, ilyeneket nem szoktak csak úgy mellékesen, minden ok nélkül mondani. Karácsony a felvételen kevésbé harcias stílusban, mondhatnám, kissé beszarva, jól értelmezhető mondatokban beszélt.

Nem vagyok kiakadva a személyeskedésen, elfogadom, hogy a vita képteleneknek is kell valami mondani való, ha már minden áron meg akarnak szólalni. Még csak nem is sért, a sértéshez több kell, ahhoz ember kell, akit komolyan veszek.

Az agyhalottazást pedig csak átvettem az ellenzéki szurkolóktól. Végül is, innét nézve ők sem látszanak különbnek, mint amilyennek ők akarnak minket láttatni.

Csak szólok, hogy a Lipótvárosban sem mindenki hülye. Nem kevesen vannak, akik tragédiaként élik meg az alacsony intelligenciájú, teljesen felkészületlen, emberileg és szakmailag még egy kerület vezetésére sem predesztinált Karácsony győzelmét. Itt is sokan mondjuk, hogy Budapest, s a balliberális értelmiség szégyene, hogy csak egy Karácsonyra futotta.

De arra is gondolhatunk, hogy egy valódi balliberális értelmiségi nem vállalta volna el Budapest lerombolását, szétverését, balkanizálódását. Mert ami most jön, az ezt fogja jelenti.

Ha már előhoztad, akkor elmondom, valóban, törzsi háborúról is beszélhetünk. Mindkét oldalnak van egy nagyon, mondhatni szemellenzősen elkötelezett része, és az ilyen fórumokon, mint például a Mandiner, leginkább őket lehet olvasni. Szeretném remélni, hogy egyszer a két oldal mérsékeltebb része is párbeszédet kezd egymással, annak több értelme volna.

1990 óta élesen ketté van vágva a közélet, és engedj meg annyi elfogultságot, hogy ez jórészt az azóta SZDSZ formájában megszűnt, de más formában még létező liberális, globalista vonalnak köszönhető. TGM mondta, hogy vagy ők, vagy lábszag és Mucsa, bár nemrég valahol azt olvastam, azóta már megbánta. A lényeg az, hogy a magas lovon ülő, a nemzeti gondolkodást leminősítő, lekicsinylő, kigúnyoló balliberálisok ezzel lehetetlenné tették az értelmes párbeszédet, innét jön a törzsi háború. Ráadásul nálunk a külső, a külpolitikai hatások, hála az EU-nak szintén erős megosztottságot eredményeznek. Elvárnák az uniformizált gondolkodást, az egyfajta önjelölt elit és az általuk hirdetett ideológia kizárólagosságának elfogadását. Mindezt a demokrácia és a tolerancia kisajátított értelmezésével. Hát, ez nem fog menni, csak szovjet típusú erőszakkal, igaz, más módszerekkel. És itt jönnek elő azok a tapasztalatok, amit azért szereztünk, mert a nyugat annak idején a kommunista világrendbe kényszerített minket, és ezek a tapasztalatok egyre többször hozzák elő a déja vu érzést.

Durva megközelítésben mondhatjuk, akiknél előjön ez az érzés, az az egyik törzs, akiknél nem, az a másik törzs. Lehet, hogy ki kell halni két nemzedéknek, hogy megszűnjön az összehasonlítási alap az elmúlt rendszerrel, de egyelőre még itt tartunk. Azt pedig nehéz elfogadtatni, hogy valaki ne a tapasztalataiból induljon ki, hanem levegőben lógó ideológiák után menjen. Hát, ennyit a törzsi háborúról. És még annyit, hogy ez a megosztottság különböző mértékben de az egykori vasfüggöny keleti oldalán mindenütt megvan. Még Németországban is.

Nem áll rendelkezésemre a hangfelvétel leirata, de gondolom, te is hallottad, Karácsony ott elég reményvesztetten ecsetelte saját helyzetét. Ha nem emlékszel rá, vagy te másképpen értelmezed, legyen úgy, nem cáfolhatom. Én viszont emlékszem, hogyan ecsetelte megfélemlítését, kiszorítottságát, azt, hogy neki Zuglóban befellegzett. Elásnák, mondta ő, igaz valamiért csak két hét múlva jutott eszébe, hogy hát ő ezt csak viccből mondta.

Dögölj meg, hitvány féreg.

Valaki vegye már le a szemüvegét és ugorjon rá!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés