Egyetlen tanács, amit melegen ajánlunk Karácsony Gergelynek

2019. október 16. 10:25
Sümeghi Lóránt
888.hu
A jobboldalon az igazság!

„Ugyanis a lengyel, nemzeti oldalon álló testvéreink a tegnapi eseményekhez hasonló kijózanító pofont kaptak tavaly, a 2018-as helyhatósági választásokon. Történt akkor, hogy a hatalmon lévő Jog és Igazságosság (PiS) négy nagyváros kivételével sehol sem tudott polgármestert adni. Regionális szinten hiába hódított el a kormánypárt új vajdaságokat, a többségük az egyesült ellenzék karmai közé került. Mi több, a szimbolikus erővel bíró Varsót is óriási fölénnyel vitte a Polgári Koalíció (KO) jelöltje, százalékos formában 56:28 arányban.

Lényegében úgy nyert a Jog és Igazságosság, hogy közben vesztett 2018-ban. Eltelt egy év, s mit látunk most, pontosabban mit láttunk tegnap Lengyelországban? Az ellenzéki együttműködés elemeire hullott, a Jog és Igazságosság pedig tarolt. Az exit pollok szerint 6 százalékkal kapott többet a kormánypárt, mint 2015-ben. Összesen pedig nem sokon múlt, hogy majdnem kétszer annyian (43,6%) szavazzanak rájuk, mint a Polgári Koalícióra (27,4%).

A nemzeti oldal tehát mindent vitt a nagyvárosok elvesztése ellenére is. Mondhatni, Varsó ide vagy oda, nem számít. Mert – ahogyan már előttem is kifejtésre került – a Jobboldalon az Igazság!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senki nem vindikálhatja magának az abszolut igazságot, semmi sem fekete-fehér.
Tisztességesnek kell lenni, nem lopni (egyik oldalon sem), a közösségért, és nem egyéni-vagy pártérdekekért dolgozni. Itt az utolsó szó a leghangsúlyosabb.

mint a kommunisták

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés