Egy korszak és a Jobbik vége

2019. október 16. 7:33

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Az egykori radikális párt vezetői eladtak mindent egy tál lencséért.

„De a helyzet most – minden jövőbeli bizonytalanság ellenére – adott. Talán végleg, talán nem, de véget ért a »centrális erőtér« politikája, amely az elmúlt évtized nagy és sikeres találmánya, gyakorlata volt. Talán évekre visszatér a bizonytalan jobb-bal szembenállás, a kétpólusú politikai rendszer. Talán holnapután egymásnak esik Gyurcsány és Karácsony.

Egy dolog azonban most biztosnak látszik: az egész »korszakváltás« legnagyobb vesztese a Jobbik. Az egykori radikális párt vezetői ugyanis eladtak mindent egy tál lencséért. És ezek után nincs szükség a Jobbikra. Minek? Kinek? A nagy ellenzéki összefogás felfalta a csurkai örökséget. Lehet, hogy jönnek majd mások, okosabbak, tisztességesebbek, de ez a fejezet most véget ért.

Ami pedig még ide kívánkozik, az utóbbi időben egyre nagyobb hangú demokráciaféltőkkel szemben, hogy Magyarországon igenis működik a jogállamiság, pluralizmus van, és persze demokrácia. Voltak, akik sosem mondtak mást. És voltak, akik egész Európát teleriogatták, nem kevés kárt okozva a nemzetnek. Nos, nekik, ha van vér a pucájukban, most lenne egy »apró« feladatuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobbik elvégezte küldetését - semmivé tette a nemzeti radikalizmust.

Válaszok:
hátakkor | 2019. október 16. 8:38

A Mozgalom fizetett funkcionáriusainak a jelmondata: "Csak a Dobrev!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés