Az angolna

2019. október 16. 21:59

Bencsik Gábor
Facebook
Karácsony Gergely, mondjuk úgy, képlékeny ember, arra kanyarítja a meggyőződését, amerre leginkább támogató visszajelzést kap.

„Eddig is az volt a benyomásom, hogy Karácsony Gergely, mondjuk úgy, képlékeny ember, arra kanyarítja a meggyőződését, amerre leginkább támogató visszajelzést kap. Igazi politikai angolna, megfoghatatlan, a legkeményebb szorításból is kicsusszan. Ma mond valamit, holnap az ellenkezőjét, és megmagyarázza, hogy előtte is ugyanazt mondta.

Még be sem iktatták a főpolgármesteri tisztségbe, máris megkezdte a kicsusszanást a kampányígéreteiből, persze annak a látszatával, mintha betartaná őket.

Itt van például a Liget-projekt. A kampányában egyértelműen ígéretet tett rá, hogy leállítja – ami persze bődületes ostobaság volna, de az ellenzéki szavazói ezt akarták hallani. Gyakorló polgármesterként természetesen korában is tudta, hogy érvényes építési engedély, megkötött szerződések, előrehaladott kivitelezés mellett erre semmiféle lehetősége nincs. Most mégis úgy tesz, mintha betartaná az ígéretét, mondván, hogy új építési engedélyeket a főváros a ligetbe nem ad ki. Csakhogy ezt senki nem is kéri. Karácsony mégis a kampányígéret betartásaként árulja a nemlétező kérelmek leendő elutasítását.

Az iskolás gyerekek ingyen utaztatása. Tudta erről is, hogy képtelenség, de most jön az egy éves korhatár-emeléssel, mintha ennek bármi jelentősége volna. Pontosan tudható, hogy a további ingyenes utazási korhatár-emelést azzal az indoklással nem fogja meglépni, hogy a kormány nem ad pénzt, ő szeretné, de a gonosz Orbán nem engedi. Amit ígért, nem teljesíti, de megmagyarázza, hogy miért nem.

Klíma-vészhelyzet, édes istenem! A politikai angolnaság iskolapéldája, abszolút megfoghatatlan, viszont olyannak látszik, mintha mondott volna valamit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bencsik elvtárs!!
Akár tetszik, akár nem, a budapestiek döntöttek.
Lehet rugózni az új főpolgármesteren, de nem igazán érdemes.
Persze tudom, a fizetésért meg kell dolgozni, no meg a Párt sem nézné jó szemmel, ha nem születnének ilyen cikkek...

Számoljunk úgy, ahogy a Párt és seggnyalói szoktak.
Az érvénytelen 48%-os népszavazás után egyfolytában 98%-ot emlegettek a népszavazás kapcsán, mert azok közül akik elmentek szavazni, 98% úgy szavazott ahogy a Párt elvárta a hű alattvalóktól.
Vagyis kommunikációjuk alapján az emberek 98%-a igennel szavazott.
Lehet ám játszani a számokkal sokféleképpen...

Hisz a Párt "újságírójának" ismérve, hogy saját karrierje szempontjai szerint működik.
E tekintetben eredménycentrikus.
Elvei pedig nincsenek.
Pontosabban azokat rugalmasan alakítja, és az előző szempontnak rendeli alá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés