Józsefváros nyert!

2019. október 15. 8:56

Bolba Márta
Mérce
Demokratikus alapvetés, hogy sajtószabadság nélkül nincs szabad választás, a Pikó-kampány mégis csodát tett.

„A Közöd Civil Társaság tagjai és az ellenzéki önkormányzati képviselők folyamatos, kitartó aprómunkája során szakszerű tudás és városismeret halmozódott fel, amit ez a kampány nagyon jól tudott átadni a lakosoknak. Letisztult kommunikációs üzenetek és saját agenda megtartása segítette a győzelemhez a jelölteket.

Egészen szoros volt az eredmény, hiszen a fideszes városvezetés az imázsépítésre és a propagandára rengeteg erőforrást mozgósít már 10 éve. A kerületi lap heti 50.000 példányban minden postaládában zengi a fideszes városvezetők dicsőségét. Demokratikus alapvetés, hogy sajtószabadság nélkül nincs szabad választás. A Pikó-kampány mégis csodát tett. Meglepetést hozott! Erős médiajelenléttel, közösségi média használattal, aktív képviselőjelöltekkel, pontos helyismerettel, személyes jelenlétével ajtóról-ajtóra nyerte meg a választóit.

Örülök annak, hogy megmutathattuk ennek a reménytelenségbe süllyedő országnak, hogy a kitartó munka meghozza eredményét. Politikai közösséget kell építeni. Hogyan tovább? A civileknek nagy a felelőssége, nem engedhetjük, hogy a civil népszerűség és a hiteles jelölt farvizén visszajussanak a hatalomba a Fidesz által kitartott álellenzék tagjai.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen civil az, amelyik politikai közösséget épít?

Na, szivárognak elő...

Az ostoba fecsegéseddel szemben a tény az, hogy Józsefvárosban ia PÁRTALAPON leszavaztak az Orbán-ellenes ballib jelöltre, sutba dobva az alkalmasság/teljesítmény kérdéskörét.

Hurrá! Igen, megcsináltátok. Visszalövitek a kerületet (és szeretnétek az országot is) 2002-be.

Ja, és a szavazat-vásárlást ne hagyd ki az "egészen szoros eredmény" kapcsán! A büntetésként kifizetett pénz bőven meg fog térülni, ha hozzátok a formátokat...

Akkor ez lehet a Kerpel-Fronius által emlegetett "új politikai kultúra"!

Na, csak nem a rezsim a példa?

Egyetértek. A CÖF sosem volt civil. Pont annyira nem, mint ahogy a magukat "független civilnek" nevezők zöme sem az. Sajnos sikerült ezt a fogalmat is leamortizálni. Mindkét oldalról.

CÖF ügyben lásd Vakhangy olvtársnak írt válaszomat.

Ugyanaz az érvelés, mint ami a kétezres évek elején volt: a nácik demokratikus választáson vették át a hatalmat, utána jött a vészkorszak, tehát a Fidesz is ugyanezt fogja csinálni.
Aztán valahogy mégis az utána következő baloldali kormány alatt volt demokrácia-deficit.
Leporoltátok a régi érvrendszert? Szeretnétek megint egy jó kis felfordulást?

De gyorsan elfelejtetted, amikor bejelentett tüntetéseken véresre verték az embereket...
Aha, szóval akit mindenki hülyének mond, az hülye is. Nem is értem, miért nem vagy még a bolondok házában, ha érted, hogy mit akarok mondani.
Na, pont a Szolgálólány meséjével ne jönnél, a baloldal propagandafilmjével. Az az érdekes, hogy az iszlámra tökéletesen ráillik az ottani mentalitás, mégis a jobboldali, fehér embereket akarják ilyennek beállítani - az iszlám pedig ugye a barátunk, a béke vallása, aki rosszat mond rá, az iszlamofób, nem is nyomják el a nőket, nem is metélik körül a gyereklányokat, nincsenek is becsületgyilkosságok, ez csak mind olyan csacsi jobboldali fehér beszéd. Ugye?

Na jó, ilyen nyilvánvalóan más alternatívában élő szektással nekem nincs miről beszélgetnem.
Mindent meg lehetne cáfolni, ráadásul független-baloldali forrásokkal (pl. német kormányzati felmérés szerint az ott élő mohamedánok nagyobb arányban tartják fontosnak a saját vallási szabályaik követését, mint a német törvényeket, nem is szólva a sariját követelő utcai tüntetésekről), de a fene se fog források után kutatni, hogy utána megint ideböffents valami totál blődséget válasz helyett.
A náci szarzsák meg itt max. te lehetsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés