A szavazólapok újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzéki összefogás

2019. október 14. 15:36
A DK jelöltje emlékeztetett, hogy 641 volt a szavazatkülönbség Borkai és közte, az érvénytelen szavazatok száma pedig 1381 volt.

Elsősorban a polgármesteri szavazólapok és néhány körzetben a képviselőjelöltek szavazólapjának újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzéki összefogás – jelentette be a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője sajtótájékoztatón hétfőn Győrben.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke felidézte, hogy Borkai Zsolt és közte mindössze 641 volt a szavazatkülönbség, az érvénytelen szavazatok száma pedig 1381 volt. Meglátása szerint tartozik annyival a választópolgárainak, hogy kezdeményezi a polgármesteri szavazatok újraszámlálását, emellett néhány olyan választókörzetben is, amelyben szoros eredmény született. 

Beszélt arról is, hogy az összefogás feljelentést tesz a rendőrsége a Jobbik négy visszalépett önkormányzati képviselőjelöltje ellen választópolgárok félrevezetése miatt. A Jobbik győri szervezetének négy képviselőjelöltje október 8-án „kifarolt” az összefogásból, így négy választókörzetben jelölt nélkül maradtak – emlékeztetett.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke elmondta, az újraszámolandó választókerületek számát még nem tudják, egyelőre a jegyzőkönyvek átvizsgálásánál tartanak, de azt látják, hogy több helyen is kimagasló volt az érvénytelen szavazatok száma. Hozzátette, hogy 2014-ben a polgármesteri szavazatoknál a mostanihoz képest jelentősen kevesebb, 437 volt érvénytelen.

A szocialista politikus elmondta, hogy a 8-as számú választókörzet egyik szavazókörében a jegyzőkönyv szerint a polgármesteri szavazatoknál 13 volt a szavazatkülönbség Glázer Tímea és Borkai Zsolt között, azonban a képviselői szavazólapokból két darab eltűnt, és 19 volt az érvénytelen szavazólapok száma. Megfogalmazása szerint „egyenesen kimutatható”, hogy hiányoznak olyan szavazatok, amelyek Glázer Tímea esélyeit növelték volna.

Ebből mi vélelmezhetjük, hogy történhetett választási csalás is, de mi szeretnénk bebizonyítani, hogy nem történt” – fogalmazott Pollreisz Balázs.

A rendőrségi feljelentésről azt mondta, hogy meglátásuk szerint a választás rendjével összefüggő bűncselekményt követett el a Jobbikból azóta kizárt négy jelölt, akik az összefogásból való kilépéssel a Fideszt támogatták, azonban a feljelentés részleteiről nem kívánt többet mondani.

A vasárnapi választásról azt mondta, hogy „olyan meccsen indultak, ahol az egyik csapatnak 16, a másiknak 12 játékosa volt” az egyéni körzetekben, emellett „az A csapatnak volt C és D csapata is”, de az ellenzéki jelöltek mégis meg tudták szerezni átlagosan a szavazatok negyven százalékát, ami szép eredmény.

Győrben Borkai Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje összesen 19 312 szavazatot kapott vasárnap (44,33 százalék), Glázer Tímea, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje pedig 18 617 darabot (42,86 százalék). A megyeszékhelyen mind a 16 egyéni választókerületi képviselői helyet a Fidesz-KDNP jelötjei szerezték meg, azonban a  22 tagú közgyűlésbe kompenzációs listáról három képviselő jutott be az ellenzéki összefogásból, kettő a Civilek Győrért szervezetből és egy képviselő az Összefogás Győrért Egyesületből.

(MTI)

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Borkai a szánalmas. És a győri szavazók, akik rá szavaztak.

Válaszok:
péterx | 2019. október 14. 16:14
kalotaszeg | 2019. október 14. 16:28
ThunderDan | 2019. október 14. 16:39

A győri Borkai szavazók elutasították a hergelést, a csőlátásra uszítást. Ön a szánalmas és dühös -, hogy Győrben nem jött be az gyenge ellenzék taktikája.

Ezt talán nem kellene feszegetni Gajda Péter 59 %-a (!!!) és Wittinghof Tamás 72%-a (!!!) mellett...
Győrben keményen megbüntették Borkait és a Fideszt. Ha nincs a botrány, 60% fölött nyer.

Talán nem a győrieken kellene elkezdeni az erkölcsi mércék számonkérését.

Te most egy ilyen eset után tényleg csodálkozol az érvénytelen szavazatok számán?

LOL

(Kapaszkodj meg, Mohácson kétszer annyi az érvénytelen szavazat, mint az egyetlen induló MSZP-s polgármesterjelöltre leadott érvényes szavazat.

Érdekes, ezt nem nagyon látom futtatni a ballib médiában. A választók döntő többsége világosan kinyilvánította, hogy nem akarja az ellenjelölt híján győztes MSZP-s polgármestert...)

Mintha anno hajlamosak lettek volna az újraszámolásra........

Lehet, hogy kizárják a fideszből.

Aláírom. De nem miattuk bukott Tarlós.

Viszont nem ők bénították meg egy csomó elvben FIDESZ-szimpatizáns szavazó akaratát. Azért micsoda párt már az, amelynek legnagyobb ajánlata a Dunántúl egyik legfontosabb városa számára egy öregedő pornósztár?

Azért ezek a kérdések csakugyan fölmerülnek Gajdos Péter kapcsán is. Ha már moráis szempontyok. Meg amúgy a hódmezővásárhelyi választópolgárok (nagyjából) ugyanazok, akik 1990 óta még soha baloldali figurára nem szavaztak. Márky-Zay sem az, ha már, akkor leginkább Jobbikos. Szóval mintha hajlamos volnál futóhomokra építeni az erkölcsi tájékozódópontjaidat...

Annyiból szarabb lenne, hogy így legalább vissza tudják léptetni. Ha veszített volna, az derült volna ki, hogy ennyi a FIDESZ ajánlata Győrnek.

Mondjuk ez valóban érv a pesti Borkai-effektus ellen. Akkor az ellenzék jobban mozgósított.

Hubazmeg. És mit jelent az, hogy vezetni fogja? Simán kiáll az emberek elé? Leül tárgyalni az Audival? Átad egy óvodát? Melyik jelenet az, amit röhögés nélkül kibírnál?

A fotón tegnap a tévében piros volt. Hát, nézd, egyrészt tényleg elég rémes volna az is, de másrészt túl sokáig nem tartana egy 100 %-ig fideszes testület ellenében.

Jelentem, Tarlósra szavaztam. Mert megérdemelte.

Ha lemond, nincs jelentősége.

Problem solved. Ahogy azt Móricka elképzeli.

Kell a jachtra meg a kurvákra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés