Sétáló Krakkó

2019. október 10. 12:24

Puzsér Róbert
Facebook
Azt akarjuk, hogy a peremkerületekben élők se érezzék magukat másodrendű polgároknak.

„Sétáló Krakkó. Mi nem annak a pár tízezer főnek tervezzük Budapestet, akik gépkocsival kívánnak közlekedni a legszűkebb belvárosban. Mi a külső kerületek központjait akarjuk fejleszteni, tisztább levegőt, élhetőbb környezetet, jobb tömegközlekedést akarunk.

Azt akarjuk, hogy a peremkerületekben élők se érezzék magukat másodrendű polgároknak. Olyan Budapestet tervezünk, amelynek nem egy központja van, hanem annyi önálló arculattal, identitással és belső sétálóövezettel rendelkező városrésze, ahány kerület a központi autómentes zónát körülveszi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez kicsit kusza. A külső kerületekben kéne hagyni az autót, de ott is sétálni kéne. Lehet, hogy a peremkeruletekbol a belvárosba kéne sétálni?
Ha a belvárosból kiszorítják az autókat a peremkeruletekbe, akkor az ottani autók kiszorulnak a város szélére és így tovább.
Igy már értem az egészet. Mindenkinek messze lesz az autója és ahhoz fog sétálni:-)))

Na ja.

Csak hát ugye a nagyságrendek. Hányszorosa a krakkói óvárosnak a Puzsér által autómentesként megjelölt budapesti nagykörúton belüli terület? 50-szerese? Minimum... (és most akkor az egyéb tényezőkről (Duna, Duna-hidak stb. stb.) ne is beszéljünk.)

Válaszok:
DrPepper | 2019. október 10. 17:41

Itt van a kutya elásva. Budapestnek nincs egy városközpontja, hanem több központja van, amiket persze nem ördögtől való gondolat gyalogos barátabbá tenni, de ezt a bazi nagy területet - pláne egy ciklus alatt - pedesztrianizálni utópia.

Most utálják egymást, de aztán "szerelemből" összefognak:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés