Karácsony tabutémája

2019. október 10. 7:38

Bán Károly
Magyar Hírlap
Karácsony Gergely kiszivárgott „őszödi” beszédében van egy mondat, amely a zuglói lopások, fenyegetések, hazudozások aláfestésében feledésbe merült.

„Így hangzott: »Az én zsarolási potenciálom alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó, Gergő, akkor menj.« Mit is jelent ez? Nagyjából azt, hogy Budapest újkori történetének legsikertelenebb polgármestere még saját magát is alkalmatlannak tartja arra, hogy bármilyen közösség, pláne a főváros élére álljon. Most már tehát az elvtársai, a riválisai és mindenki más is annak tartja. Ám ő még magának sem hisz. Illetve magának is hazudik. Nála a befolyás, a tekintély – freudi elszólással – mint zsarolási potenciál létezik, bár ez abban a politikai táborban, amelyben ide-oda ugrálva mozog, megszokott. Retteg a szembenézéstől is, mert még megkapná: Gergő, akkor menj.

Ezt ugyan nem mondták neki, ám az élet azóta visszaigazolta az önvallomást: az őt elásni akaró MSZP-s kapcsán előbb elismerte, hogy igaz, aztán ölelkezett a »fenyegetővel«, később smúzolt azzal a DK-s Gy. Németh Erzsébettel is, akit lesajnált eképp: „az a veszély nem fenyeget, hogy megnyeri a választást”, a kispesti demokratákat is megvédte, akik szerint »aki képviselőként nem tud százmilliót eltenni, az hülye«. Tarlós István főpolgármestert gyávának nevezte, mert nem vitázik egy vitára is alkalmatlan jelölttel, miközben maga könyörgött a főpolgármesternél, ne legyen durva a kampány. Egy tegnapi interjúban felpanaszolta, őt »felidegesíti«, ha Zugló pénzügyeiről kell beszélni.

Legyünk egy kicsit mi is idegesek, s mondjuk ki: ez az ember nem csak alkalmatlan, hanem kókler is. Szavait és tetteit szembeállítva: szélhámos hazudozó. Felveszi a fizetését, ám hónapok óta be sem teszi lábát a munkahelyére. Jegyzőjéről kitudódik, hogy joghallgatót zaklathatott szexuálisan, ám Karácsonyt ez sem zavarja. A főváros törvényességi felügyeleti eljárást indít az általa vezetett önkormányzat ellen, mert majd félmilliárd forinttal eltér a parkolásról közzétett bevétel a zárszámadásban elfogadottól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyetlen értelmezhető teljesítménye Karácsonynak, hogy hónapok óta be sem teszi a lábát a munkahelyére. Talán így árt a legkevesebbet.

Ez elég sok úgynevezett politikusra jellemző. Sajnos.

Sok politikus azzal teszi a legjobbat, ha nem teszi be a lábát a munkahelyére.
Karácsony egy politikus.
Karácsony azzal teszi a legjobbat, ha nem teszi be a lábát a munkahelyére.

Ez akkor is igaz rá, ha másra is igaz.

wishful thinking

(Most akkor bele se menjünk abba, hogy - akár csak középtávon - jó lenne-e az ellenzéknek, ha egy ilyen kóros munkakerülő, nótorius hazudozó, es ráadásul gerinctelen, bábként rángatható - mindenre alkalmatlan - lúzer kerülne a főváros élére...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés