Vekerdy Tamás emlékére

2019. október 9. 11:07

Magyar Szocialista Párt
MTI-OS
Bátor ellenfele volt annak a politikának, amely az oktatásban a legfontosabbnak a hatalom kiterjesztését állította.

„Egész életében a gyermekek jövője volt számára a legfontosabb. Minden gondolatában, minden megnyilatkozásában, szervező munkájában arra törekedett, hogy szabadgondolkodású, kritikus és kreatív környezetben nőhessen fel és tanulhasson a legfiatalabb nemzedék. Számos tanulmányban, előadásban mondta el és fejtette ki ennek részleteit. Megvolt az az egyedi képessége, hogy mindenkit tudott tanítani, az egyszerű érdeklődőtől a szakmabeli professzoron át a miniszterig, és számosan, sokan közülünk tanultunk is tőle.

Kritikus volt minden kormánnyal szemben, minden oktatásirányítással kapcsolatban, de alapjaiban azzal a felfogással értett egyet, amely a közoktatás középpontjába a gyermek, a diák mindenekfelett álló érdekét helyezte. Tagadta és bátor ellenfele volt annak a gyakorlatnak, annak a politikának, amely az oktatásban a legfontosabbnak nem a gyermek jövőjét, hanem a hatalom kiterjesztését állította.”

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért kell minden elhunytat politikai célokra használnia a baloldalnak?

"„Egész életében a gyermekek jövője volt számára a legfontosabb. Minden gondolatában, minden megnyilatkozásában, szervező munkájában arra törekedett, hogy szabadgondolkodású, kritikus és kreatív környezetben nőhessen fel és tanulhasson a legfiatalabb nemzedék. "
Ezzel szemben, ma reggeli kis beszélgetésrészlet egy kislánnyal, aki most lépett ötödikbe:
"...csak az a baj, hogy az órán nem tudunk tanulni, pedig T. atya megígérte, ha javítunk a jegyeken, az osztály kap 200 ezer forintot, amelyet elkölthetünk...kirándulásra is...
...
...Mert van három fiú, új fiúk, akik nem hagyják tanár nénit tanítani... Ordibálnak, dobálóznak, nem tudunk odafigyelni..."
Az a gond Vekerdyvel:
VEKERDY SOHA NEM AZ OSZTÁLY MELLÉ ÁLLT, HANEM A HÁROM FIÚ MELLÉ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés