Teljesen lenullázta magát az ellenzék

2019. október 8. 21:29

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Ez az ellenzék rombolja a demokráciát.

„De melyek is az ellenzék által okozott legnagyobb károk?

Először is az – melyről korábbi írásaimban is szót ejtettem –, hogy az ellenzék, a posztkommunista DK-tól és MSZP-től egészen a Jobbikig, nem demokratikus ellenzék. A demokratikus ellenzéknek ugyanis az az egyik legfontosabb ismérve, hogy a parlamenti választások eredményét elfogadja, tudomásul veszi, hogy nem ő került hatalomra, mert a választók a másik politikai tábornak szavaztak bizalmat.

Nem lázít, nem bomlaszt, nem szaladgál mindennap az utcára tüntetni, nem kelti azt a látszatot, mintha rendkívüli állapotok alakultak volna ki azzal az országban, hogy a nemzeti oldal alakíthatott ismét kormányzatot. Nem megy be sokadszor a köztévé épületébe cirkuszolni és közleményeket beolvastatni, mintha forradalmi állapotok lennének – mert nincsenek azok. Nem bojkottálja és obstruálja a parlament munkáját hétről hétre, nem zülleszti a parlament stílusát és beszédmódját ordenáré megnyilatkozásokkal és bekiabálásokkal, engedetlenségi megmozdulásokkal. Nem beszél ostobaságokat nap mint nap arról, hogy az országban diktatúra van és Orbán egy második Hitler, hogy megszűnt a sajtószabadság (mondják el ezt szabadon százféle médiumban!), hogy az országban éheznek az emberek és nagy a nyomor.

És végül: nem tesz úgy, mintha az önkormányzati választások tétje az Orbán-kormány leváltása lenne.

Tehát úgy viselkedik, ahogyan a demokraták szoktak viselkedni demokráciában. Arra törekszik, hogy hiteles programmal, alternatív elképzelésekkel meggyőzze a választókat arról, hogy legközelebb érdemes lesz rájuk szavazni, mert jobban kormányozhatják ezt az országot, mint a mostaniak. Teszi ezt megfontoltan, higgadtan, okosan érvelve, megalapozottan és hihetően.

De nem, ez az ellenzék hisztérikus, program nélküli, gyűlöli a politikai ellenfelét, és mesterséges pánikot kelt, tehát ez az ellenzék rombolja a demokráciát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nekik Gyurcsány kell, meg a DK, akkor mit lehet tenni? Ez az ellenzék egy rakás szar, de ha ez kell a sok agyhalott ballibnek, akkor nyomassák csak.

"Kabaré. Hogy is volt ez 2006-ban? Ki nem fogadta el a választás eredményét? Ki lázított, ki nevezte illegitimnek a törvényes kormányt?"

Mindez miért?

Ha a mostani állapotot akarod hasonlítani a 2006 évihez, akkor a következőket kellene figyelembe venni.

Az államadósság növekedési üteme 2006-ban (15,2 százalék) és 2008-ban (16,2 százalék) kiugró volt
A rendszerváltástól eltelt 18 évet tekintve 2000-ben volt a legkisebb, 3 százalékhoz közeli az államháztartási hiány. Azóta a deficit felfelé vette az irányt. Ez csúcsosodott ki a 2006. évi hiányban, amely a beavatkozások, a megszorító csomag nélkül a GDP 11,5 százaléka körül alakult volna. (Végül 9,2 százalék lett, ami világviszonylatban a második legrosszabb mutató.)

Mit mondott Gyurcsány Ferenc a 2006 évi választási kampányban?
A költségvetés rendben van, dinamikusan növekszik a gazdaság, nem lesz energia áremelés, nem lesz vizitdíj, jobban élünk. „Azt kérem, még ma este, azt a kampányt, amely arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk – ezt vonják ki a forgalomból. Így sem akarhat nyerni. Ez nem tisztességes, Elnök Úr” – mondta a vita során Gyurcsány Ferenc.

Aztán szeptemberben jött az öszödi beszéd és jöttek a tüntetések, kardlapozás, szemkilövetés.

Remélem segítettem az igazodásban.

"Őszöd után

A második Gyurcsány-kormány hivatalba lépése viszonylag zökkenőmentes volt, egészen 2006. szeptember 17-ig. Ekkor került ugyanis nyilvánosságra a még tavasszal a balatonőszödi pártüdülőben elmondott beszéde. Ebben Gyurcsány Ferenc lényegében elismerte, hogy hazugsággal nyerték meg a választást, a kormányzás első éveiben pedig lényegében nem csináltak semmit.

Az őszödi beszéd eredményeként a nem sokkal később tartott önkormányzati választáson “narancsszínbe öltözött az ország”: az olyan, korábban szocialista fellegvárnak tartott városokban, mint például Salgótarján is nagy arányban győzött a Fidesz.

Bár a beszéd kiszivárgása hónapokig tartó tüntetéssorozatot indított el, és az MSZP népszerűségét a rendszerváltás időszakához fogható mélypontra taszította Gyurcsány Ferenc nem mondott le, egészen 2009. március 20-ig."

Rajtad már csak a kuncze féle gyógyszer segít.

Az ellenzéki trollok dala

Letagadom még a Fiastyúkot is az égről:
Tagadom, tagadom, mindhalálig tagadom:
Egy szó sem igaz az egészből.

Kommented tökéletesen illusztrálja a cikk igazságát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés