Teljes pályás letámadást indított Kína az NBA ellen

2019. október 8. 14:27
Egy később törölt tvitt miatt először a Houston Rocketsre, később az egész ligára akadtak ki az NBA egyik legfontosabb piacán.

A Houston Rockets igazgatójának Hongkongot támogató bejegyzése miatt a kínai állami televízió (CCTV) felfüggeszti az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) előszezonos mérkőzéseinek a közvetítését. Daryl Morey néhány napja twitteres közösségi oldalára egy képet tett ki ezzel az aláírással: Harcoljatok a szabadságért, álljatok ki Hongkong mellett. Adam Silver NBA-főigazgató nem sokkal később kiállt a klubigazgató mellett. (Igaz, elítélte a Kínát kritizáló tvitteket is– a szerk.)

Válaszul a CCTV kedden közölte, hogy nem sugározza élőben az NBA felkészülési meccseit, amelyeket milliók néznek a tévében. A Kínai Kosárlabda Szövetség azt tudatta, hogy beszünteti az együttműködést a Rocketsszel. Legújabb fejleményként pedig a Vivo kínai mobiltelefongyártó jelentette be, hogy felfüggeszti a kooperációt az NBA-vel, a vállalat az egyik kiemelt szponzora azoknak az előszezonos mérkőzéseknek, amelyeket a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets vív a héten Sanghajban és Sencsenben.

A Kínához tartozó, de nagyfokú önállóságot élvező Hongkongban áprilisban kezdődött a tüntetéshullám, a demonstrálók eleinte a kiadatási törvény módosítása ellen tiltakoztak, majd a tömeges felvonulások demokratikus reformokat követelő, az erősödő pekingi befolyást elutasító és a kormányzó távozását követelő tiltakozásokká nőtték ki magukat. A tüntetések gyakran erőszakba torkollottak, komoly forgalmi fennakadásokat és súlyos gazdasági károkat okozva a metropolisznak. A rendszer bírálói attól tartanak, hogy a kormányzó emiatt rendkívüli intézkedéseket hoz, és kérni fogja a kínai hadsereg beavatkozását.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés