Orbán: Miskolc maradjon a nyerő oldalon!

2019. október 8. 14:41
A kormányfő elmondta egy televíziós műsorban: azért ment el Miskolcra, mert a város ügye becsületbeli.

Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, „akkor működjünk együtt”, és „Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden.

Most nincs helye országjárásnak

Kijelentette: a miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. „Itt most nem ez a helyzet”, arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét: „fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak” – fogalmazott.

Úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik, „a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az én, mondjuk úgy, hogy politikai természetű kommentárjaim alapján”. „Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek” – tette hozzá.

Orbán Viktor kiemelte: azért jött el mégis, mert Miskolc fontos város, „becsületbeli ügy”, hogy itt legyen. Támogatja Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, „jó szívvel” ajánlja. Sokat számít egy olyan jelölt, aki „hazajön” Miskolcra, jobban lehet bízni egy olyan emberben, aki nem kényszerből maradt egy városban, hanem mert ezt választotta – vélekedett. A miniszterelnök agilisnak nevezte a polgármesterjelöltet, „van benne energia”, lehet vele dolgozni.

Fantasztikus örökséget kell folytatni

Mindazonáltal a döntő ok, amiért Miskolcra látogatott, hogy tartozik az előző polgármesternek, Kriza Ákosnak, akivel régóta dolgozik együtt – mondta Orbán Viktor. Az előző polgármester „fantasztikus munkát végzett” a városban, most fognak beérni ennek a gyümölcsei – fűzte hozzá. Hangsúlyozta: azért harcol, hogy „az öröksége ne menjen tönkre”, ne engedjük, hogy „ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak”.

A kormányfő arra kérte a miskolciakat, hogy „folytassuk azt a munkát, amit Kriza Ákos polgármester úrral megkezdtünk”. Kriza Ákos rendet rakott, belendítette a turizmust, tervek vannak a közlekedés átalakítására, „komoly dolgok történtek” – mutatott rá.

Az elmúlt évek legnagyobb eredményeként értékelte, hogy sikerült olyan beruházásokat vinni a városba, amelyek munkahelyeket hoztak létre. Emellett jelentős eredménynek nevezte, hogy „a közbiztonság mértéke a kétszeresére nőtt”, vagyis a bűncselekmények száma a felére csökkent, Miskolc rendezett város lett.

Orbán Viktor kiemelte: „ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé”. A tervek már nagyjából megvannak, Miskolc képe, hangulata a következő években erőteljes javulás előtt áll – mondta.

Minden egyes voks számít az együttműködő város érdekében

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Miskolc előtt két lehetőség áll: „azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz”, a Demokratikus Koalíció (DK) politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen. Ugyanakkor Orbán Viktor azt ajánlotta, hogy „ne egymás ellen harcoljunk, hanem harcoljunk inkább a városért”. Ehhez viszont egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik – fűzte hozzá.

Úgy vélte, „egy DK-s ellenzéki polgármester, az szükségszerűen a kormány ellensége lesz”. A választást rá akarják fűzni arra a logikára, hogy a helyi ügyek, fejlesztések, a helyben élők érdeke helyett inkább egy nagy politikai csatát vívjanak – mondta. Hangsúlyozta: ha fejleszteni, beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani a már kidolgozott terveket, „akkor működjünk együtt”, és „Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni”.

A miniszterelnök kijelentette: elkötelezett Miskolc, az ott élők és a leendő polgármester mellett is, „ha az nem harcolni akar ellenem”, hanem a városiak érdekében együtt akar működni. „Minden egyes voks számít, és a miskolci emberek kezében van a városuk jövője” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te kis hülye, megint árnyékra dobálod magad és várod, hogy megtapősoljanak, f.szfej...
"... Tiszafüred első embere beszélt Spisák Györgyről, aki a városban önkormányzati képviselő...
Spisák egy félig jegyzői funkciót vagy munkakört tölt be, de közben ő politizál. Tehát nem is értem, döntse el, mit is szeretne, és akkor hagyjuk dolgozni, mondjátok mindketten hogy kiváló szakember. De akkor mért nem végzi a munkáját?”"
Felajánlották neki, hogy válasszon: vagy közjegyző, vagy politikus!
A KETTŐ EGYÜTT TÖRVÉNYELLENES, BAROMKA.

Győrrel elvileg nem lehet gond, a botrány ellenére sem.

Miskolc neccesebb, nyilván nem véletlenül ment oda Orbán.

az a fiatal kis-családos korosztály, amely nem akarja hogy a NER arisztokrata csőcselék gatyára vetkőztesse, az biztosan tudja hol az x-ének a helye !

Esetleg arról is mesélnél ha már a támogatásokat sorold, hogy Pártunk és Kormányunk miért szüntette meg a lakástakarékot???????????????
Mert azzal sok szülő segített a gyerekének a lakáshoz jutásban, és ezzel a szülők is be tudtak szállni a fiatalok támogatásába az állam helyett/mellett.

Tudod anno Kádár alatt a Népszabadság írt ilyet a gonoszkizsákmányolónépnyúzó kapitalistákról.
Az idézeted dobálózik a nagy szavakkal, tényleges konkrétumok nélkül.

Amúgy nyilván nem véletlen az ltp-k kinyírása:

https://24.hu/belfold/2018/10/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés