Kiosztották a fizikai Nobel-díjat

2019. október 8. 13:17
A díjat megosztva kapta egy kozmológus, egy asztrofizikus és egy csillagász.


James Peebles, Michel Mayor és Didier Queloz kapta a fizikai Nobel-díjat – olvasható az Euronews magyar nyelvű oldalán. Az indoklás szerint a három kutató „átformálta a kozmoszról alkotott elképzeléseinket”. Hozzáteszik, hogy James Peebles elméleti felfedezései hozzájárultak a világegyetem ősrobbanás utáni fejlődésének megértéséhez, Michel Mayor és Didier Queloz pedig „felderítette kozmikus szomszédságainkat ismeretlen bolygókra vadászva”. Eredményeik „örökre megváltoztatták a világról alkotott képünket”.

A kitüntetettek 9 millió svéd koronával (276 millió forintos összeggel) gazdagodnak. Az összeg felét James Peebles kapja, a másik fele egyenlő arányban oszlik meg Michel Mayor és Didier Queloz között.

Az egész héten folyamatosan jelentik be az idei díjak nyerteseit. Tegnap az orvosi, ma a fizikai, szerdán a kémiai Nobel-díj kitüntetettjeit ismerteti a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. Az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia körül kirobbant botrány miatt tavaly nem ítélték oda a kitüntetést, így csütörtökön egyidejűleg két irodalmi Nobel-díjast jelentenek be.

Pénteken hozzák nyilvánosságra a Nobel-békedíj idei kitüntetettjét, majd október 14-én ismét azt, hogy ki kapja a svéd jegybank által alapított közgazdasági Nobel-emlékérmet. Idén a díjak 9-9 millió svéd koronával (294 millió forinttal) járnak. Amennyiben több díjazott van, a pénzösszeget megosztva kapják. Az elismeréseket december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján adják át.

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"az Akonia Kft., amely 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat nem bonyolított, viszont havi egymillió forintot fizet ki bérként Borkai Zsolt polgármester fiának."
Mióta, és konkrétan, mely év, mely hónapjaiban?
Ha az Akoniának 2016 és 2018 között valóban nem volt forgalma, de ugyanabban az időben fizette a Borkai fiát, akkor gond van.
Tegnap megírtam: Borkainak mennie kell, még ma, ill. tegnap.

Van ettől sokkal nagyobb, halálos gond:
Cigánybűnözés, Videók :: 2019. október 7. 10:42 :: 472 hozzászólás "Megb...tam anyádat!" - így tisztelik a tanárt a kormány rejtett erőforrásai egy
PESTERZSÉBETI KÖZÉPISKOLÁBAN...
Mivel a felvételen látható képsorok túl őszintén mutatják be (a köcsögözés, kurvaanyázás, dobálás, veréssel fenyegetés, sőt lökdösődés szériatartozék), hogy a kormány rejtett erőforrásai hogyan szívják magukba a tudást, így gyanítható, hogy a zsidó közösségi oldal cigányok iránt automatikusan aktiválódó fajvédelme törölni fogja, ezért a biztonság kedvéért lementettük. Ha nem indulna a videó, ide kattintva is elérhető.
A szegregáció a minimum, amit követelnünk kell, de azt is csak úgy, hogy a szegregátumokban kizárólag cigány tanárok oktassák a kis csínytevőket.
Forrás: https://kuruc.info/r/35/203481..

NO ÉS PERSZE, BORKAIT SZINTÉN SZEGREGÁLNI KELL.
Mind az egyet, a sok tízezer rejtett erőforrást, akiket "szüleik" 13-18 éves korukban nemzettek.
Hogy a magyar államtól a nemzésért kapjanak pénzt.Aztán pedig a Soros-civileknek legyen kiket "védeniük"...
Csak mondom: NÉPSZAVAZÁST, minden pénz kifizetése, amelyért nem dolgoznak meg az országunkban: TILOS és büntetendő legyen!.
Ha ez így megy tovább, a kiirtásunkat, gyermekeink-unokáink halálát finanszírozzuk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában