Nézőpont: Tarlós győzelme nem kérdés, az éles küzdelem sem

2019. október 7. 9:05
A zuglói polgármester hangfelvétele nem befolyásolta nagyon a választókat – közölte a közvéleménykutató.

A biztosan választók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergelyre, 7 százaléka Puzsér Róbertre szavazna, Berki Krisztiánnak nincs azonosítható szavazótábora – közölte a Nézőpont Intézet a Magyar Nemzet számára készült kutatását ismertetve hétfőn az MTI-vel.  Az október 3. és 6. között Budapesten, 500 ember telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás szerint Karácsony Gergely „botrányos hangfelvétele” nem változtatott tartósan a politikai versenyen a fővárosban.

A budapestiek 44 százaléka gondolja, hogy Karácsony Gergely párttársainak szerepe volt a kiszivárgott beszélgetés rögzítésében, 28 százalék szerint nem. Azt írták, hogy a Párbeszéd politikusai által háromnapos késéssel bemutatott „alternatív tények” segítségével úgy tűnik, Karácsony „túléli az alkalmasságára, zuglói múltjára és a balliberális összefogás állapotára rossz fényt vető botrányt”. A „jelölt magyarázkodása is oka lehet”, hogy a budapestiek 57 százaléka szerint nem kell visszalépnie a főpolgármester-jelöltségtől, 33 százalékuk szerint vissza kellene – értékelt a Nézőpont.

A kampány utolsó hete előtt a hivatalban lévő főpolgármester továbbra is minden mutató szerint vezet kihívói előtt – emelték ki. Közölték: a budapestiek 67 százaléka számít Tarlós győzelmére, Karácsony Gergely esetében 18, Puzsér Róbert esetében 1 százalék. A fővárosiak 62 százaléka tartja Tarlós Istvánt alkalmasnak a városvezetésre; Karácsony Gergelyt 34, Puzsér Róbertet 13 százalék. A Nézőpont kutatása kitért arra is, hogy a megkérdezettek 41 százaléka szerint a „választási meccs már le is futott”, 49 százalék szerint azonban nem.

A Nézőpont értékelése szerint „a Karácsony Gergely számára kedvezőtlen adatok ellenére éles küzdelem várható a célegyenesben, esetében ez a választás ugyanis a túlélésről is szól”. A „kutatásokban mérhetetlen pártot” irányító politikus „sikertelen volt miniszterelnök-jelölt és távozó kerületi polgármester ezüstérmes főpolgármester-küzdelme esetén könnyen feladat nélkül maradhat” – fogalmaz a Nézőpont.

Ebből a szempontból érdekes adatnak nevezik, hogy a budapestiek 25 százaléka szerint Karácsony Gergelynek veresége esetén is budapesti politikával kellene foglalkoznia, míg 11 százalékuk szerint ismét országos ügyekkel, ugyanakkor a megkérdezettek 48 százaléka szerint vissza kellene vonulnia a politikától, „esetleg újra szakmájában, szociológusként kellene elhelyezkednie”.

Az összes budapesti 49 százaléka Tarlós Istvánnal, 29 százaléka Karácsony Gergellyel és 7 százaléka Puzsér Róberttel szimpatizál – állapítja meg a felmérés. A Nézőpont Intézet közölte azt is, hogy az 500 ember megkérdezésével készített kutatási minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint; a maximális mintavételi hiba 4,1 százalék.

(MTI)

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki a Sváby nevezetű média@eci műsorát nézi .... nos, az annyit is ér.

Pont fordítva?
Az azt jelenti, hogy még a legmegveszekedettebb ballibek körében (ahol ilyen 98-2, 95-5, és hasonló arányszámok szoktak lenni a tévés szavazáson) is 40% felett van Tarlós?

Gondolom érzékeled, hogy ez nagyon rossz hír Karácsonynak.

Győrben nincs. Egyébként Borkai nem lapít. Csak nektek nincs mondanivalótok senkinek. Töröllek is.

Szerintem nem.
Az ellenzéki jelölt egy hullagyenge DK-s. Győr hasít.

Aztán persze meglátjuk.
Így se, úgy se.lesz sokáig polgámester Borkai. Ha nyer, nyilván rövid idő múlva lemond (ha valódial a felvételek).

"A zuglói polgármester hangfelvétele nem befolyásolta nagyon a választókat"
Vagyis előre beárazták. Ez az igazi értékítélet jelöltről és szavazótáborról egyaránt.

En azt nem ertem a szamokat elnezve hogy ezek szerint vannak emberek akik nem tartjak karacsonyt se szimpatikusnak, se alkalmasnak - de megis ra szavaznak!
MIERT??

Tudod dugni a jobboldalon is szoktak, legyen neked barmily megrazo is a hir

Ha es amennyiben igaz a tortenet az megkerdojelezi Borkai alkalmassagat MINT FERJ.
Az ezzel kapcsolatos konzekvenciak levonasa a felesegere tartozik mivel o valasztotta ferjul.
A valasztok viszont polgarmesterre valasztottak, az arra valo alkalmassagaval kapcsolatosan pedig teljesseggel irrelevans hogy kibe es mikor martja a farkat.

Ismered a régi reklámot? Tudod azt, hogy segít az X?
X

Figyu, a Fidesznek erre a ciklusra még mindig van egy Tarlósa.

A kérdéseidet elsősorban az MSZP-DK-Momentum-P-únJobbik-LMP-nek kellene elsődlegesen címezni! Ők azok, akik 9 éve nem bírnak egy normális arcot felépíteni/indítani. Aztán négy/ötévente jön a szánalmas casting Falussal, Bokrossal, Puzsérral, Kálmán Olgával, Karácsonnyal...

Demszky az öt feleséggel a családpolitikáért
https://www.magyarhirlap.hu/ve..

"De a Borkai botrány igazi. Ha Orbán nem lépteti vissza akkor könnyen lehet ez az ő Ibizája."

Honnan tudod minden kétséget kizárva, hogy igazi? Ott voltál?

Az osztrák ügy pedig semmiben sem hasonlít az esetleges borkai ügyhöz.

ez ketsegkivul igaz, de azert nem hiszem hogy egy polgarmesternek ne futna a legalis fizetesebol is par menetre...

Hogyne lenne artatlan? Miota buncselekmeny kurvazni?

Ez meg a masik, raadasul jobb ha az ilyesfele igenyeket erzelem nelkul egy hivatasossal vezeti le mintha szeretot tartana.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés