A kampány, amely után Magyarország nem ugyanaz a hely többé

2019. október 7. 14:40

Borbás Barna
Válasz Online
2019-ben valami eltörött Magyarországon.

„A választás minden normális polgári demokráciában ünnep. A kampány legtöbbször egyáltalán nem az: hajsza a tömegek szeretetéért és gyűlöletéért, egybites szólamokkal, tisztességtelen húzásokkal. A sajtó tapicskol, az értelmiség szörnyülködik, aztán jó esetben pár hónap alatt mindenki elfelejti az egészet. 2019-ben azonban valami eltörött Magyarországon. Az önkormányzati választás előtt a politika olyan elaljasulásának vagyunk szem- és fültanúi, ami egészen új pályát, új minőséget jelent.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kompromittáló fotókat és videókat nem a "nép", hanem egyes személyek készítették, és a sajtó ráharapott.
Ne általánosítsunk, az mindig félrevisz és elken.

Kár ezért a naiv, ál-pátoszos írásért. Ugyanis, a valóság dinamikus, a politika is mindig újból integrál. Más szóval: az élet mindig a múlt-jelen-jövő folyamatában zajlik, új és új ideiglenes - szintéziseket létrehozva. Megint másként fogalmazva, az ember történelmi lény / mindig határon áll! /.

Különös,
hogy ezt az újságírót, akit most te "jobbról" gyalázol,
2015-ben egy másik cikkéért a Magyar Narancs meg "balról" ekézte
(persze, ők nem "kisköcsög"-özték, nem is titulálták "havivérzéses fijju"-nak):
https://magyarnarancs.hu/villa..

Én még leragadtam az erőszakoskodó, faszát mutogató DK-s jelölt orvosnál meg a Donéáth csaád MeToo ügyeinél.

A kispesti felvételekről véletlenül feledkeztél el?

Az újságírónak folyamatosan írnia kell, mert ebből él. Kampányidőszakban is. Nem mindig van azonban értelmes témája, kósza gondolatai viszont mindig vannak. Megdöbben a kampány egyes eseményein, feldob egy ütős címet és megpróbálja megindokolni.

Csakhogy nem végzett valódi összehasonlítást és a példái nem támasztják alá, hogy itt valamiféle "mélypontról" lenne szó. Kamu jelölt annyi volt már eddig, mint a nyű, olyanok is, akiknek nagy valószínűséggel más pártok segítették a jelölését. Berki nem sok vizet zavar a kampányban, az emberek tudják, kiről van szó. Büntetett előéletűek is indultak már választáson. Hunvald nyilván hasznos a Fidesznek, ám aligha valószínű, hogy közük van hozzá. Elég öntörvényű a fazon. A debilizált közbeszéd már sajnos régóta velünk van, az ostobák is rendre bekerülnek minden pártba. A kutyapártban pl. mi a vicces? Az ingyen sör és az örök élet óta semmi.

A kampány idején a pártokon belül össze kell tartani. Ez alapszabály. Utána lehet veszekedni és rendet tenni. Most is lesz mit. Borkainak vége, a kispesti szocialista brancsnak is és a László nevű erőszakoskodó orvosnak is. Lassan vége a játéknak, s talán ezek voltak a legsúlyosabb lelepleződések. Máskor is van ennyi.

Orbán hivatkozása nem a legszerencsésebb, de nem is kirívó melléfogás. Az sem hangzik jól, hogy a kormányon lévők magukhoz igyekeznek kötni, akit csak lehet, és persze hasznos számukra, de ez mindig is így volt és így is marad.

Egyetlen újdonság valóban van ebben a kampányban: a titkos hang- és filmfelvételek nagy száma. A mai modern kütyükkel sokkal könnyebb észrevétlenül titkos felvételeket készíteni, a személyes és üzleti sértések és sérelmek száma pedig nyilván nem lett kevesebb. Hát, jobban oda kell figyelni a politikába tévedt hölgyeknek és uraknak, hogy milyen körülmények között mit mondanak, és kinek. És jobb, ha egy közszereplőnek nincsenek zsarolható gyenge pontjai, különösen a szexuális hajlamaiban és szokásaiban. Ha mégis vannak és ezzel lebuktatják őket, akkor megérdemlik.

Lehet szörnyülködni és ítélkezni, azt könnyű.

VISZONT: ami számít, az AZ, hogyan, hogyan is ment el a nemzeti vagyon háborús veszteséggel felérő része az .MSZP-SZDSZ kormányok alatt és hogy most, 2019-ben a tettesek és leszármazottaik tolakodnak újra a kormányrúdhoz.

A mjdnem három Fidesz ciklus alatt, Borkai Győr élén ide és oda, valamelyest, amennyire lehetett, mert ami elment az MSZP-SZDSZ kormányok alatt, annak nagyrésze visszaszerezhetetlen, összeszedte magát az ország, igen, a FIDESZ KORMÁNY vezetésével. EZ látható és érezhető.

NE engedjük, h. azt, amit az ország fölépített, ismét lerombolják azok, akik csak ebben, az eladósításban, a lerablásban, a rombolásban tudtak jeleskedni!

Györiek! Nagyon nem mindegy, h. Borkai úgy bukik, h. a koronaékszert megszerzi a DK, Populisszima Ripacs férjének pártja, vagy a választás után az ügyek rendezése folytán jön el az igazság pillanata Borkai számára!

Ne egy névtelen blogger döntse el, melyik politikai erő kormányozza csodálatos városotokat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés