Eldurvult?

2019. október 4. 8:15

Bauer Tamás
Facebook
Ezek egytől-egyig lejárató akciók, mégpedig kizárólag a Fidesz oldaláról ellenzéki politikusokkal szemben.

„Azt hallom a televíziós műsorvezetőktől, hogy eldurvult a kampány, sokak szerint ilyen mocskos még sosem volt. Itt meg is állnak. Szerintem nem mondanak igazat. Nem általában a választási kampány durvult el, hanem a választási kampánynak a Fidesz illetve az állami intézmények által teremtett háttere. Merthogy mi történt?

A rendőrség házkutatást tartott Pikó András kampánystábjánál a Józsefvárosban, és rendezvényén az önkormányzat illetékesei lekapcsolták az áramot. Előkerült egy lejárató videofelvétel Wittinghof Tamás budaörsi polgármesterről, polgármester-jelöltről. Nyilvánosságra került egy hangfelvétel Karácsony Gergely beszélgetéséről/beszélgetéseiről politikai barátaival. László Imre ellenzéki polgármester-jelöltet, DK-s országgyűlési képviselőjelöltet egy eltorzított női hang sok évvel ezelőtt elkövetett szexuális zaklatással vádolja meg a kormánypárti TV2-n.

A kampány eldurvulása című állítás azt jelentené, hogy az egymással szembenálló politikusok vágnak egymás fejéhez egyre durvább állításokat. A fenti esetek nem ezt jelentik. A fenti esetek a választási kampány fideszes aláaknázását jelentik.
A Pikóéknál tartott látványos házkutatás óta a rendőrség nem állt elő semmivel, majd bejelentették: megszüntetik a nyomozást. Mert nyilvánvalóan nem találtak jogsértésre utaló nyomot. Számomra hiteles Szabó Tímea állítása, hogy a Karácsony válaszait tartalmazó hangfelvétel a Párbeszéd elnökségi ülésein készülhetett, és nem tőlük maguktól származik. Erre nagyon egyszerű érvem van: a Párbeszéd kicsiny párt, ahol nincsenek olyan sértődött emberek, akik politikailag szemben állnának a Párbeszéd vezetésével, mint az az MSZP-ben az őszödi beszéd kiszivárogtatása esetében nyilvánvaló volt.

Arra sincs okunk, hogy a László Imrével szembeni zaklatási vádnak hitelt adjunk. A #MeToo kampányban elhangzott zaklatási vádaknak Amerikában is és nálunk is az adott hitelt, hogy az érintett nők saját nevükkel és arcukkal adták elő a vádakat. A megvádoltak, ha olykor nem is azonnal, de elismerték, ami történt. A névtelen, eltorzított hangú vádlónak ezzel szemben nincs semmi hitele.
Ezek egytől-egyig lejárató akciók, mégpedig kizárólag a Fidesz oldaláról ellenzéki politikusokkal szemben. A másik oldalon semmi ilyesmi nem történik, egyszerűen azért, mert az ellenzéki pártoknak nincsenek eszközeik ilyesmire, és nyilván gusztusuk sincs hozzá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, apád nem durvult el az ÁVH kínzókamráiban.

Bauer atya csak arrol nem ir, hogy mit tesznek kepviselotarsai Brusszelben: a legocsmanyabb, leggyomorforgatobb modon harcolnak nagyar jeloltek ellen, felmagasztalva mas orszagok ismeretlen jeloltjeit.
Milyen kepet fest az egy emberrol, aki magyar szinekben kerult ki Brusszelbe, hogy kezzel-labbal kuzd a sajat orszaga jeloltjenek a megvalasztasa ellen? He?

Természetesen az ellenzéki politikusokat mindig alaptalanul, politikai megfontolásból vádolják. Ők aljas boszorkányüldözések ártatlan áldozatai.

Ugyanakkor a kormánypártiak "eltakarítása", lepatkányozása, előzetes börtönnel fenyegetése, satöbbi csupán a "demokraták" jogos felháborodása a "rezsim" immár rendszerszintű túlkapásai ellen.

Vajon a szerző szokta-e a saját pártja úgynevezett közleményeit olvasni? Amelyek pont ugyanolyanok, mint amilyeneket a szerző édesapjának fénykorában írt az akkori párt. Amely párt a szerző és újabban "európai magyar" barátainak szellemi elődje.

Bauernek nem lenne szabad hisztériáznia, különösen azok után, hogy ők (ti) 2010 óta folyamatos kampánymódban gyalázzák a "csúti törpét" meg a szavazóit. Nem kis mértékben ennek is köszönheti a Fidesz a rendszeressé váló kétharmadokat.

És hová vezet az ezzel párhuzamosan futó, a jobboldalt 1990 óta gyalázó, lenéző, rágalmazó, külföldön feljelentgető baloldali út? A mai helyzethez, a 2006 óta minden külső, belső ellenszél dacára folyamatos jobboldali győzelmekhez. Ez az út a szovjet idők óta nem látott külső támogatás ellenére a baloldal kiüresedéséhez, tehetetlenségéhez vezetett. Ennek a kiüresedésnek a megnyilvánulásai a hol erőszakos, hol bohóckodó, ebből forradalmat vizionáló megmozdulások. És ennek a megnyilvánulása a nyíltan, gusztustalan szervilizmussal, hazug siránkozással kért külföldi beavatkozás. Láttunk már ilyent.

Ávós ivadék, arról nem beszélsz, hogy a Zuglói MSZP úgy működik, mint a Soprano banda?

Nem tudom, kitől idéztél, nem is olvastam el, csak én is csatlakoztam az általad felvetett "hová vezet az út" gondolathoz.

A kérdés nagyon egyszerű. Gyurcsány egyszer már kimondta, hogy Karácsonnyal nem lehet nyerni. Most bebizonyítja.

Ezzel mindenki egyetért, de ettől semmi nem változik. A FIdesz 2002-ben megtanulta, hogy az egyoldalú önmérséklet hülyeség, a kesztyűt fel kell venni, a grál lovagok ideje lejárt. A saját szennyest látni kell, de az maradjon a saját berkeken belül.

Na ja.
Például az a Kende-könyv önmagában "durvakampányabb", mint bármi, ami ballib politikust ért az utóbbi tíz évben.

De most tényleg. Képzeljük el ugyanezt fordítva... megjelenik A Geri című könyv 2019-ben... ugyanazzal a típusú tartalommal, mint anno A Viktor. Képzeljük el a ballib reakcióit...

"Ezek egytől-egyig lejárató akciók, mégpedig kizárólag a Fidesz oldaláról ellenzéki politikusokkal szemben."

Hát persze, persze.... Mi más is lehetne.

Nem voltak a hírek eltitkolva, és véleményem is van róla. Hogy megnyugodj, nem feltétlenül pozitívak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés