Mégsem lesz zárt kapus a Szlovákia-Wales találkozó

2019. szeptember 26. 15:08
Helyt adott a szlovák szövetség fellebbezésének az UEFA fegyelmi testülete.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elfogadta a szlovák szövetség fellebbezését, így a korábbi ítélettel ellentétben mégsem lesz zárt kapus a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés.

Az UEFA hétfőn a szlovák, míg múlt pénteken a magyar szövetséget (MLSZ) büntette meg a két ország válogatottjának szeptember 9-i, budapesti mérkőzésén történt szurkolói rendbontások miatt. Így a szlovákoknak nézők nélkül kellett volna pályára lépniük Wales ellen, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot fizetniük. A kontinentális szövetség honlapja alapján ugyanakkor helyt adott a szlovák szövetség fellebbezésének az UEFA fegyelmi testülete, amely „a provokatív politikai üzenetek” miatt kiszabott pénzbírságot is 15 ezer euróra csökkentette.

A magyar-szlovák találkozón elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt az MLSZ-nek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni, október 13-ai hazai Európa-bajnoki selejtezőt, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. Az MLSZ is fellebbezett, egyben kérte a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását, ennek kapcsán csütörtökön nem jelentett be semmit az UEFA.

(MTI)

(A kép forrása: Blikk.hu)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Helyt adott a szlovák szövetség fellebbezésének az UEFA fegyelmi testülete."
Ez egy pillanatig nem lehetett vitás, a románokkal ugyanígy kesztyűs kézzel bánnak, a jogos eltiltás egyhatodát sem osztják ki

Az egyszerű ok az, hogy anno a Balfour-papír "tartozik" oldalára írták a Hungary nevet. A budapesti Galilei Kör így adta meg a magyar koordinátákat, összhangban a nyújorki testvérek kívánságával.
Ellenben, a "követel" oldalon mások mellett a szlovák is ott szerepel, mint örök győztes, aki örökké követel. Abból az apropóból, hogy hasznos hátterei Balfour-i fő "követelő"-nek. Lehet a szlováknak Tiso-juk, perfekt emberkiirtó, szemben Horthy megmentettjeivel, a könyvelést, a magyargyűlöletet megváltoztatni NEM LEHET. Mint ahogy a szlovák kivételezettséget sem. "A szlovákok megúszták: Az UEFA elengedte a zártkapus büntetésüket – rasszizmus helyett csak provokáltak"

Az NSO (népe) szerint a walesi szövetség csalódottságának adott kifejezést, miszerint a 2000 walesi szurkoló nem nézhetné meg élőben a mérkőzést, így feltételezések szerint ez állhat a döntés mögött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés