Ilyen ember egyszerűen nem felelhet az uniós bővítésért

2019. szeptember 26. 16:06

Szél Bernadett
Facebook
Eddig is ordító volt az összeférhetetlenség.

„Úgy tűnik, hogy az Európai Parlament jogi szakbizottságának nem fért bele az, ami a Fidesz illiberális államában napi rutin. Hiába mondtuk évek óta, hogy Trócsányi László üzleti érdekeltségei összeférhetetlenek miniszteri pozíciójával, a Fidesz csak megvonta a vállát és adta az újabb és újabb állami megbízásokat a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodának.

Velem szemben is Trócsányi ügyvédi irodája képviselte az államot a paksi perekben, tavaly pedig Jávor Bence hozott nyilvánosságra egy szerződést, amely szerint az ügyvédi iroda több százezer forintot kapott azért, hogy képviselje a kormányt a paksi bővítés ügyében indított európai bírósági perben.

Vagy ott vannak a devizahiteles perek, amikben Trócsányi ügyvédi irodája képviselte a bankokat a hitelkárosultakkal szemben olyan törvények alapján, amiket maga az ügyvédi iroda dolgozott ki. Eddig is ordító volt az összeférhetetlenség, csak a Fidesz tett úgy, mintha semmi probléma nem lenne azzal, hogy egy miniszter résztulajdonában levő ügyvédi iroda kormányzati megbízásokat kap.

Trócsányi László nem lehet uniós biztos – és nem csak a nyilvánvaló összeférhetetlensége miatt, hanem amiatt sem, hogy igazságügyi miniszterként tettestárs volt a magyar demokrácia és jogállamiság leépítésében. Ilyen ember egyszerűen nem felelhet az uniós bővítésért, és jobb lett volna, ha ezt Ursula von der Leyen is belátja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd lesz olyan biztos, aki szemrebbenés nélkül felveteti a brüsszeli bürokratáknak tetsző jelentkezőket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés