Rágalmazásért ítélték el a francia metoo-mozgalom alapítóját

2019. szeptember 25. 20:53
Nem tudta bizonyítani a szexuális zaklatást.

Rágalmazás miatt elítélte egy párizsi bíróság a franciaországi Me Too mozgalom megalapítóját, Sandra Muller újságírót. A vádlottnak 15 ezer euró kártérítést kell fizetnie Eric Brionnak, egy francia tévécsatorna egykori vezetőjének, akit Muller szexuális zaklatással vádolt meg két Twitter-üzenetében, és állnia kell az ötezer eurós perköltséget is.

2017 októberében a Harvey Weinstein hollywoodi producer ellen felhozott szexuális zaklatási vádak nyomán Muller felszólította a francia nőket, hogy ők is nevezzék meg azokat, akik szexuálisan zaklatták, bántalmazták őket. A #balancetonporc (leplezd le a malacodat) mozgalom járványszerűen elterjedt, a nők feltárták az őket ért zaklatásokat. Muller két Twitter-üzenetében arról írt, hogy Eric Brian nyílt szexuális megjegyzéseket tett rá.

Brion beperelte őt azzal érvelve, hogy az üzenetek rossz fényt vetettek rá, Mullerre tett megjegyzései nem merítették ki a zaklatás fogalmát. A párizsi bíróság szerdán Brion érvelést elfogadva arra is kötelezte Mullert, hogy törölje a mikroblogból a két üzenetet.

(MTI)
 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés