Hírszerkesztés

2019. szeptember 25. 7:38

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Máltán az olasz, a francia, a német és a máltai belügyminiszter megállapodott egymással a migránsok kvóta alapján történő szétosztásáról.

„Kedden reggel, fél kilenckor írom ezt a cikket. Lassan tizennyolc (18!) óra telt el azóta, hogy Máltán az olasz, a francia, a német és a máltai belügyminiszter megállapodott egymással a migránsok kvóta alapján történő szétosztásáról. Ezt a tervet fogják beterjeszteni az uniós belügyminiszterek következő tanácskozásán. Olasz javaslatra még a különbséget is eltörölték a »menekült« és a »gazdasági bevándorló«” között, mostantól jöhet mindenki, jöhet az összes, és a roncstársadalmak legalját, a roncsok roncsát eztán majd megpróbálják szétteríteni az unió összes tagállamában.

Aki pedig ellenáll, aki nem hajlandó a lassú öngyilkosságra, önfelszámolásra, azt megbüntetik. Ez a megállapodás köttetett hétfőn Máltán, és nem akárkik között, de nem ám! A legnagyobbak jelentkeztek be immár nyíltan, teljes mellszélességgel Európa becstelen sírásójának szerepére: Németország, Franciaország és Olaszország.
Kérdezem önöktől, kedves olvasók: ez önök szerint hír? Önök szerint ennek van »hírértéke«? Igen? Magam is így gondolom.

Csak azért kérdezem, mert itt ülök a gép előtt, kedd reggel fél kilenckor (most már 9:35), és nézem a legelszántabban ellenzéki (valójában igazi háborús logikában működő ellenséges) sajtó portáljait.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Bérház-einstand: visszavenné a bérlakásokat az Orbán-kormány. "

Ez a hvg.hu lebegtetés azért különösen jó, mert Geri ugye lakás és háztulajdonosokat akar megadóztatni politikai alapon. A Bánk Bán öreg parasztfigurájáról elnevezve az adónemet. A Momentum meg egyenesen elvenné hátainkat, lakásainkat, hogy oda magukat költöztessék be. Nem bérlakásokat, ami a bérbeadóé és nem a bérlőé.

A javunkat akarják!

"Kubatov a Fidesz nevében bocsánatot kért Szekeres Imrétől."

A bíróság jogerősen bocsánatkérésre ítéli Khont Grünnel szemben.
Fel is hívja Grünt:
- Halló! Kovács lakás?
- Nem, ez kérem Grün lakás.
- Elnézést kérek!

Akkor ezek szerint nincs is megállapodás, és Olaszország továbbra is zárja a kikötőit? Sok aljas libsi írogat ide, de te mindegyiken túlteszel.

Álprobléma, Gyurika, oda se neki! Bezzeg a klímakatasztrófa, meg a húsevés, a tehenek, na meg a fehér csecsemők már valódi fenyegetettséget jelentenek! Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, de a baloldali partizánok a nagytőke zsoldjában még jobbá tehetik ezt a világot!

Nincs migráns, csak menekült, nincs iszlamizáció, csak békés integrálódás a társadalmi nemek szivárványos világába!
Ne terelj, én sem arról írogatok, hogy buzi-e vagy.

Jó Gyuri Kunhalmi álneve. Ágika már annyira gendersemleges, hogy néha férfi, néha nő, néha kutya, néha székláb stb.

Én sem értem, Bayer miféle
"a különbséget is eltörölték a »menekült« és a »gazdasági bevándorló«” között, mostantól jöhet mindenki,"
-ről írkál itt?
Okos, hiteles Sorosista kizsákmányoltak hányszor, de hányszor a lelkünkre kötötték:
"Menekültprobléma - amivel Orbán eltereli a figyelmet a lopásairól - NINCS.

Továbbra is mellébeszélsz? Így nem győzöl meg senkit, Gyuri bá nem fizet. Vagy simán csak a karaktert számolja?

Miért is?
Valamit a témához?

Ha ketten tereltek, akkor az már nem is terelés? Mindig lenyűgöz a liberális érveléstechnika.

A lényegről van véleményed? Ja, hogy nincs és kiadták, hogy terelni kell a témát.

Igen, ez így volt, de most, hogy ezt megtárgyaltuk, térjünk át a cikkben foglaltakra. Arról mondj valamit, hogy végül is van-e migráns válság, vagy nincs, akarják-e nyugaton az általatok mindig tagadott kvótát, vagy nem akarják?

Ez az "önkéntes" kvóta egyezmény be volt már készítve, csak ki kellett lőni a korábbi olasz belügyminisztert elébb.

"Mit képzeltél, majd a határállamok fizetik a cehet ?"

Létezik egy schengeni egyezmény. A külső határt védeni kell. Hogy belül lazán lehessen mozogni. Ez utóbbi most korlátozott több belső határon. Évek óta.
Magyarországot pl. igen sokáig előszobáztatták a határnyitásig. Pl. izraeli vízágyukat kellett venni többek között. A határvédelemhez. Amiket aztán Feri egy belvárosi belső határon vetett be ellenünk.

Én most a máltai megállapodást nézve kérdezem, van-e migránsválság, vagy nincs, akarnak-e kvótát, vagy nem akarnak? Netán az ott összejött külügyminiszterek a magyar választások miatt gyűltek össze, hogy megállapodásukkal a segítsék a Fideszt, esetleg ők is csak hisztériáznak, és csak lázálmukban láttak migránsokat?

Lemegyek a te szintedre és megpróbálom számodra is érthetővé tenni.

Nincs kedvem kettős mércét emlegetni, csak annyit kérdeznék, hogy a máltai megállapodást nézve, van-e migráns válság, vagy nincs, akarnak-e kötelező kvótát, vagy sem? Ez egy nagyon egyszerű kérdés, a válasz is megadható egy igen, vagy egy nem formájában.

Soha nem mosták össze, Spielmann szar!

Sajnálom, hogy kérdésemmel túllőttem a szellemi képességeiden. De ha mégis megválaszolod, utána rátérhetünk bármelyik, általad választott karigeris cikkre.

Jó, akkor maradjunk az előbbi sajnálkozásnál azért, hogy túlértékeltelek. Látom, egy sima, egyszavas válaszra sem futja, helyette mellébeszélsz. Elhiszem, hogy kényelmetlen a kérdés, de még azt sem vállalod, utána te tégy fel neked tetsző kérdést.

Csak azért foglalkoztam veled ennyit, hogy láthassam, hogyan modellezed saját magad az ellenzék, nevezetesen a mostani ellenzéki csúcsjelölt gilisztaként tekergő menekülését a kérdések elől.

Ez mind igaz, csak azt nem értem, minek az írás végén a fenyegetőzés. Ha megszűnne az ellenzéki újságírás az visszaigazolná az 'Orbán-rendszerről' terjesztett vádakat, ráadásul a jelenlegi ellenzéki sajtó működése kontraproduktív: az előítéletes frusztrált hőbörgőket tüzeli, ám a nem feltétlenül kormánypárti józan mérlegelőket elriasztja.

Amikor azon keseregtek, hogy romokban van a gazdaság, milliók élnek létminimum alatt, miért akartok ingyenélő, velünk nem kompatibilis társadalomképpel rendelkező, beilleszkedni nem akaró tömeget befogadni? A hazazsuppolás nem működik, ezt láthatjuk akár a német példán is. Az ide befogadott migránsokért pedig naponta tízszer aggódnának az ebből élő jogvédők, külföldiek, belföldiek egyaránt. A befogadottak körülményeiből, bármilyen is legyen, levezetnék a kormányzat rasszista jellegét, lényegében létre jönne egy újabb, siránkozva védhető kisebbség. Idő kérdése lenne, amikor egyre több és több joggal próbálnák felruházni őket, hiszen ezeket már nemzetközi szinten próbálják megalapozni.

Ha tehát lehet választani, hogy azért támadjanak, mert nem fogadunk be senkit, vagy azért, mert ugyan befogadtuk, de szörnyű körülmények között tartjuk őket, akkor inkább legyen az előbbi megoldás.

Zsóti, vazze, szóljál a főnöködnek, lépjetek már ki az EU-ból. Hát ez már tényleg skandallum, amit művelnek!

Az EU forrásokat emlegetni már lejárt lemez, de mindig előveszitek. Azokat gazdasági kompenzáció gyanánt kaptuk, és nyugodj meg, kiszámolták, hogy megérje azoknak, akiktől jön. Tehát ne aggódj a külföldi barátaidért, nem károsodnak. Hogy egyéb, hol így, hol úgy megfogalmazott kívánságaik nem teljesülnek azt fogd fel úgy, hogy a politika már csak ilyen.

Ami az EP választásokat illeti, valóban nem jött be minden, de egy-két dolog sikerült. Viszont számodra, belföldi és külföldi kedvenceid számára 2010 óta nem jön be az, amire annyira vágytok. Akkor a ti harcotoknak mi értelme van, a ti értelmetek meddig terjed? Tordai, Kunhalmi, Hadházy, Karácsony, Széll... hát, ha nektek ők jelentik az értelmet, akkor ne csodálkozzatok.

Válaszok:
Ján Fortunák | 2019. szeptember 25. 11:20

"Azt hiszed nem tudom? Csak konspirálok!" (Bánhidi Laci bá/Pogány Madonna)

" Tordai, Kunhalmi, Hadházy, Karácsony, Széll... hát, ha nektek ők jelentik az értelmet, akkor ne csodálkozzatok." Tényleg sehol nincsenek mondjuk Németh Szilárdhoz, Kósa Lajoshoz...

Látom a kétségbeesett vagdalkozásban már nem is gondolkodsz. 2015-ben 400 ezren csörtettek át az országon, vagy te leragadtál Kunhalminál, aki akkor azt hajtogatta nincs migráns kérdés?

A magyar érdeket másképpen fogalmazzák meg a globalista birodalom hívők és másképpen a szuverenisták. A választók pedig kinyilvánítják, melyik mellett vannak. Azt azért ne várjátok, hogy a kormány a ti felfogásotok szerint működjön, és azt se a kormánynak rójátok fel, hogy Gyurcsányék nyomán felbillent a politikai egyensúly amit kormányzat jogszerűen kihasznált. Így működik a politika, itt nem kellett egy bármikor kivásárolható koalíciós partnerrel összefogni, ahogyan az Olaszországban történt.

Nem tudtam,. hogy Jobbik rajongó vagy, de tudod mit, ezt a sovány vigaszt meghagyom neked, ennyi neked is jár.

Nem, a hangosbeszélős az Tarlós volt.

Ez6ek szerint 500 ember jelképes befogadása, majd 499 kitoloncolása már érdem? Ne röhögtess már, ez a sóhivatal szintje lenne az egyébként is annak tekinthető EU-tól. Azt már nem ecsetelem, hogy a kitoloncolásnál harcba küldenének minden jogvédőt, Bárándyt csúcsra járatnák, a Helsinki Bizottság hónapokig túlórázna, a nyugati lapok vezércikkben szörnyülködnének. De ezt te is tudod, hiszen erre vársz. Korábban levezettem neked, hogy az Orbán ellenes hadjárat így is, úgy is folytatódna, de a befogadással többlet problémák járnának. Legjobb tehát eleve megtagadni a befogadást.

De azért még megemlítem, hogy már készítik a kerülő utat. Ha azt nézzük, hogy Dobrevék az EU pénzeknek a kormány megkerülésével közvetlenül a városokhoz irányítását szorgalmazzák, és ezt összevetjük azzal, hogy EU pénz annak jár, aki szolidaritást mutat, tehát befogad migránsokat, akkor jól látszik, hogy az összefogás polgármester jelöltjeinek mi lenne a feladatuk, és mi lenne számukra a mézesmadzag, vagy a kényszerítés Dobrevék szándékai szerint. Ezt csak adaléknak említem így, a választások előtt.

Az persze még nagy kérdés, hogy amíg az országba történő beengedés, befogadás a kormányzati szervek országos jogköre, hogyan tudnának ezen a helyi kompetenciával rendelkező önkormányzatok átlépni? Tudom, ez nem lehet probléma, már biztosan készülnek az ide vágó okfejtések. Martin Schulz nem véletlenül tájékozódott annak idején Botkánál, gondolom, körül járták a kérdést.

Romániának sok mindent szabad, ezt már tudjuk több, mint száz éve. A korrupciós vádak biztosítják az állandó belpolitikai bizonytalanságot, így könnyebb rávenni őket arra, hogy ott amerikai támaszpontok legyenek. Csak azt kell kihasználni, hogy a románok mindig alkalmazkodtak, ha kellett köpönyeget fordítottak. Ha minden pártot megvádolnak, akkor lényegében mindegy, ki van kormányon, a kényszer működik.

Ezt véletlenül jól mondtad. Rá kell vetíteni a korrupció árnyékát, minél nagyobbat, mert a védekezés időt rabló és energiát, kapacitást von el. Örülök, hogy megerősíted. Csak az a baj ezzel, hogy egyszer Keller László, egyszer pedig Budai Gyula próbált átfogó számonkérést tartani, egyik sem ment semmire. Talán azért, mert hangoztatni és bizonyítani két különböző dolog.

Nem, Kubatov nem újságíró, hanem lista.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés