Tarlós: Betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

2019. szeptember 23. 16:31
Ha valaki nem mutatja be hitelesen a saját teljesítményét, akkor ott valami takargatnivalója van – mondta a főpolgármester a Kossuth rádióban.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István – harmadik ciklusára készülő – főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tarlós István azt mondta, hogy Karácsony Gergely mindig másról beszél, mint amiről a főpolgármesterség szól, úgy tesz, mintha miniszterelnök- és parlamenti választás lenne. Állandóan állami kompetenciákat emleget, ahol semmilyen mozgástere nincsen: például stadionépítések pénzét ígéri oda kórházaknak, miközben ez a pénz soha nem kerülne hozzá, és ezeket az egészségügyi intézményeket hét éve az állam „elvitte” az egész országban – mutatott rá a főpolgármester, megjegyezve, hogy ő volt az egyetlen városvezető, aki akkor nem írta alá az ezzel kapcsolatos megállapodást.

Hozzátette: Karácsony Gergely egyáltalán nem ismeri a költségvetést, nincs tisztában azzal, hogy a működési költségvetés mit tesz lehetővé, az utóbbi napok ingyenességről szóló ígéretei pedig már a kétségbeesés jelének tűnnek.

Tarlós István kábításnak, blöffnek minősítette ezeket az osztogatásról szóló ígéreteket, amelyeket nem lehet komolyan venni, hasonlóak Horváth Csaba 2010-es ingyenesség ígéreteihez, és politikai értelemben „kicsit korrupciós kísérletek” a szavazatokért. A főpolgármester kijelentette: ő azt ígéri, amit reálisan be lehet tartani, a kampányban is arról beszél, hogy mit csináltak meg eddig és mit készítettek elő megvalósításra.

Karácsony Gergely, aki öt éve Zugló polgármestere, egy árva szót nem mond a kerületéről. Ha valaki nem mutatja be hitelesen a saját teljesítményét, akkor ott valami takargatnivalója van – mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy Karácsony Gergely nem járt be a Fővárosi Közgyűlésbe, a bizottsági ülésekre, valamint nem mondott igazat a patkányirtás és a parkolás ügyében sem.

Tarlós István szólt arról is, hogy Karácsony Gergely „igazából nem akar” vitatkozni, szeretné azt a látszatot kelteni, de a vita feltételeit nem is érinti. Esze ágában sincs Puzsér Róbert főpolgármester-jelölttel egy éles vitát lefolytatni – mondta. Tarlós István a kormány és a főpolgármester együttműködéséről szólva úgy fogalmazott, itt nem arról van szó, hogy szeressem, vagy jóban legyek a kormánnyal, hanem arról: „tudjak addig a határig együttműködni, hogy ne égessek fel minden hidat, és ezzel ne okozzak kárt a városnak”.

Én nem valamelyik párt érdekében vagy kedvéért szeretném vezetni és vezetem a várost, hanem azért, mert ős budapesti vagyok, szeretem, ismerem Budapestet, és értem ezt a munkát, tudom, hogy mi a főpolgármester dolga – mondta. A fejlesztésekről szólva a főpolgármester közölte, hogy a közfejlesztési tanácsban elfogadták és megvan a fedezet például, a Lánchíd és környékének felújítására, a BKV további nagyarányú járműcseréire, a Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítésére, a nagyszabású kerékpáros fejlesztésekre, a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítésére. Továbbá elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése, folytatódnak az árvízvédelmi beruházások.

Ezeken kívül foglalkozni szándékoznak a klímavédelemmel, a fővárosnak van részletes klímastratégiája és zöldinfrastruktúra-fejlesztési programja. Továbbá fokozni akarjuk a hajléktalanellátással kapcsolatos problémák megoldását, ezen a Belügyminisztériummal együttműködve dolgozunk – mondta.

Tarlós István a műsorban kitért Karácsony Gergely – „Vegyük vissza Budapestet!” című – plakátjára is, hogy Demszky Gábort próbálja utánozni Karácsony Gergely, aki a volt szabad demokrata főpolgármester jelszavait is használja „kicsit átfordítva”: a tettek embere helyett ő most a megoldó ember. Továbbá Demszky Gábor körének legszélsőségesebb tagjai a nyílt utcán kampányolnak Karácsony Gergely mellett. Így el lehet gondolkozni azon, hogy kik is akarják visszavenni Budapestet – vetette fel Tarlós István.

(MTI)

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék részéről az a legfőbb érv Tarlós ellen, hogy ő Fidesz "helytartója". Ami szimpla hazugság. És kábé ennyi. Egyszerűen nem találnak semmi, nem tudnak felhozni semmit Tarlós ellen. Ezért hirdetik a saját csodazöld hülyeségeiket, amiben esőerdőt képzelne Budapest közepére, az autókkal meg ... nos az autókkal, és a közlekedéssel nem foglalkoznak, erről leginkább csak hallgatnak.

"és beledöglik, hogy úgy tegyen mint aki kerületet vezet.."

Még csak nem is próbál úgy tenni. Hallgat, mint hal a szatyorban. A Fidesznek a Zuglói ügyeket kéne tolni ezerrel, nem Karácsony performanszait kéne megzavarni. Ez a téma kimeríthetetlen forrás.

És nem kell hozzá sok, csak szólaltassanak meg néhány Zuglói lakost, nekik mi a véleményük Karácsonyról. Öt éve vezeti a kerületet, csak van valami mondanivalójuk erről.

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 23. 19:08

" Esterházy Pétertől, aki nem volt egy FIDESZ kedvenc"
Tévedés, hogy Eszterházy Pétertől vett ídézet. Ez csak az eredeti átfogalmazása.
Ténylegesen a Termelési regény 5. fejezetben a következőképpen szerepel:

"Ha én főnök lennék, bizonyos szint fölött nem süllyednék bizonyos szint alá."

Vitát akarók, provokálók

Karácsony Gergely fegyvertelen, s ezt hazugságokkal palástolja.

Úriember fegyvertelen emberrel nem párbajozik.
Hazug ember nem úriember és így alkalmatlan a párbajra.

Egyszerű ez kérem, mint a pofon.

"Tarlós annak idején ráért végtelen purparlékat folytatni Demszkyvel, mivel egyetlen kerület irányításának felelőssége sem nyomta a vállát. "

Állításod hamis.

„Tarlós a III. kerületben eltöltött négy polgármesteri ciklusa során a helyi ügyek jelentős részében együttműködést alakított ki a Magyar Szocialista Párt, Szabad Demokraták Szövetsége és a Magyar Demokrata Fórum, majd a Fidesz frakcióival. Ennek a stratégiának köszönhetően a helyi képviselő-testület majdnem minden évben teljes konszenzus mellett – az összes frakció támogatásával – fogadta el a költségvetési rendeleteket, és Tarlós tizenhat éven keresztül polgármester tudott maradni úgy, hogy az őt támogató pártok sosem voltak többségben a helyi képviselő-testületben. A polgármester a következőképpen foglalta össze vezetési módszerét: „Egy önkormányzatban mindazokkal, akik a településért tenni akarnak, együtt kell működni.” Egy fideszes munkatársa elmondása szerint „felismerte, hogy az önkormányzati ügyek döntő többsége nem pártpolitikai ügy”, míg az MSZP egyik tagja szerint „minden párt igényeit igyekezett kielégíteni az észszerűség határáig”.”

Tarlósnak semmit sem kell bizonyítani.
Karácsony Gergelynek meg a választók előtt kell bizonyítani, hogy alkalmas a Zuglói polgármesteri munkája alapján.

A jelölti vita egy nagy humbug, értelmetlen időtöltés.

"Akkor a gugli monnyon le! Beírod, hogy idézetek E.P.-től, dobja, kommentár nélkül."

Többet kell olvasni és kevesebbet "gugli"izni.

Miért kéne Tarlósnak vitáznia? Miért kéne Tarlósnak egyenrangú félként pont Karácsonyt kiemelni amikor más jelöltek is vannak? Miért kéne ezzel azt a látszatot kelteni, hogy az ellenzéki oldalon csak egy jelölt van, hiszen Tarlós vele vitázik.

"Karácsony Gergely egyáltalán nem ismeri a költségvetést"

Azt sem ismeri. Semmit nem ismer. Össze-vissza hablatyol. Kéne ezeknek egy jó kifizetőhely már. Forduljanak Gyuri bá'-hoz inkább!

Ez a fickó csak papíron Zugló polgármestere. A kerületnek aminek polgármestere ennyire mással foglalkozik , annak nincs is szüksége polgármesterre.

"ha Karácsonynak miniszterelnöki ambiciói vannak"

12%-ot kapott rá két párttal maga megett. mszp-P. Zazrinak és Dettinek is voltak ilyen ambíciói. Teljesen benézték.

Nekem akkor is ez volt a véleményem a vitáról ami most. Ezzel kapcsolatos véleményem elküldtem Orbán Viktornak. (2002-ben és 2006-ban is) Sajnos nem fogadta meg. Azt sem, ha mégis vita mellett dönt, hogyan folytassa le.
Én se a lexikonból tudom, hanem a könyvből. Mivel emlékeztem rá előkerestem a könyvet.

Te otthon a családodnak mutogatsz?

"Zugló polgármestereként volt egyéb dolga is, mint a száját tépni a fővárosi közgyűlésben."

Se Zuglóban nem csinál semmit, max csomagban aláírogat, sem a fővárosi közgyűlésben.
Én két kerületet látok, hogy mit csinál egy polgármester. Kb. mindenütt ott van. Nem adósodik el. Fejlődik a kerülete. Nem nyit buzibárt a városházán, nem telepíti be oda Soros dzsihadistáit. Okt. 14-től lehet nyugodtan más dolga Gerinek. Se Zugló, se Főváros. Nem kell sehol a száját tépnie. Közmunka vissza viszi a munka világába. Semmi mást nem keresnek ezek, mint egy jó kifizetőhelyet. A semmit nem vágó Vágó lett Zuglóban az átláthatósági biztos, vagy mi a fasz. Odavitték a szénalapátoló Rebekát, mindenkinek felbaszták a fizetését, és Zugló ugyanott áll, mint öt éve. Hitelből tengődnek. És akkor ez a zsúrpubi még a Liget fejlesztést is megfúrná. Dafke!
Dobrev Klein heteken belül kivégzi ezt a faszt.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. szeptember 23. 20:11

"A CEU-t a világ száz legjobb egyeteme között tartják számon."

Kik?

Karácsony bukásba viszi az MSZP-t és a DK-nak szállítja a szavazókat. Ez történt a tavalyi országgyűlési választáson is. Kiválóan alkalmas a felszámolóbiztos tisztségre.
"Dobrev Klein" nem kell a kivégzéséhez, Karácsony kivégzi saját magát és az MSZP támogatóit. Gyurcsány meg röhög a markában.

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 24. 10:50

"Ennek az igazság tartalmát nagyon egyszerű lesz ellenőrizni."

Ne viccelődsz. Az állításodat neked kell igazolni. Ne mással akard igazoltatni.

Ellenőrizted? Hol? Linket is tudsz adni?

Most azért a relatív eredményesség az mszp-nél lesz. Jókor alkudoztak még és vannak képviselőik polgármestereik. A házi roncsderbi folytatódni fog. Feri permanensen hajszolja az elődpártját. No pasaran

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés