Nincs két országunk

2019. szeptember 23. 8:42

Pikó András
Facebook
Innen hiányzik a rendőr, a tanár és az orvos, innen, mellőlünk: a szomszédos rendelőből, a közeli iskolából és az örsről.

„Nincs egy ország valahol a távolban, ahol lassan működésképtelenné lesz az egészségügy; ahol az iskolákból már nem csak a vécépapír, de a pedagógus is hiányzik; ahonnan elüldözik a legjobb egyetemet; ahol tudósokat csuklóztatnak; ahol egy falusi gázszerelő 10 év alatt az ország leggazdagabb emberévé válhat és ahol mindenki tudja, beszéli, hogy ő kinek a strómanja; ahol a mindent ellepő korrupció olyan evidencia, mint az, hogy reggel felkel a nap.

Nincs egy másik ország, közel hozzánk, ahol mosolygós polgármesterek sürgölődnek a nép javára; ahol válogathatsz, hogy aznap egészségügyi szűrőprogramra mégy vagy köztéri zenés fesztiválra; ahol vidám rendőrök üldözik a bűnt és a szegényeket, közben szabadidejükben megsimogatják a kisgyerekek buksi fejét; ahol a pénzünkből nyomtatott heti újságban semmi nyugtalanító nem jelenhet meg, mert hiszen itt lenn minden hét egy sikersorozat.

Nincs két országunk és két hatalmunk, egy jó körülöttünk – és egy rossz messze. Nincs egy országunk az év 365 napjára és egy másik a kampány pár hónapjára.
Egyetlen országunk van és egyetlen valóságunk.

Innen hiányzik a rendőr, a tanár és az orvos, innen, mellőlünk: a szomszédos rendelőből, a közeli iskolából és az örsről. Itt rohadt szét az elmúlt 14 év alatt 1100 üresen álló bérlakásunk és itt élünk kevesebbet, mint másutt.
Nincs két ország és két hatalom: ezek itt az eldugott logóikkal ugyanazok, és ugyanazokat szolgálják, akik miatt itt tart az országunk.
Az egyetlen, ami a miénk.

Ha felismerjük, hogy a változás helyben kezdődik, akkor visszavehetjük az utcát, a kerületet, a várost, az országot. Ha hiszünk abban, hogy ez a változás rajtunk, a szavazatunkon múlik, akkor tesszük meg az első lépést a gyerekeink jövője, a szüleink biztonsága érdekében.
Egy országunk van, a miénk, és meg fogjuk védeni, de akkor – és csak akkor –, ha helyben is nemet mondunk az országos pusztításra, és igent a változásra. Ez az október 13-i választás tétje.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy fogalmatlan. Évtizedekig volt szinte kizárólag övék az ország, mit tettek vele?

Hová lett a nemzeti vagyon? Devizahitelezés fölfuttatása, mikor már minden normális helyen államilag leállították, nálunk még dübörgött a reklám a köztévében!

Szerintem még ma sem realizálódott a népség-katonaságban, h. ha orvos és tanár kell, akkor a tanárnak és orvosnak sokkal többet kell fizetni! Százezrekkel többet.

Ezzel, persze, nem mernek kampányolni, mert ez rögtön NEM lenne népszerű!

Pikó András "2014 óta civil aktivista a Heti Betevő ételosztó szervezetben, feleségével szervezte a HB józsefvárosi szervezetét. A Közélet Iskolájának kuratóriumi tagja és a 2018-ban indult Segítség Közvetítők egészségügyi civil szervezet aktivistája. Alapítója a C8 - Civilek Józsefvárosért Civil Társaságnak, ebben a minőségében a Momentum Mozgalom felkérte civil, de az MSZP, a PM, a DK és a Momentum támogatott polgármesterjelöltnek a 2019 őszi önkormányzati választásokra. Pikó és a C8 a felkérés elfogadását olyan garanciák lététől tette függővé, amelyek a civil szakpolitikai programok és megközelítések érvényesülését garantálnák, a két hónapos intenzív tárgyalások eredményeképpen 2019 június 14-én bejelentette. elfogadta a Momentum felkérést és az DK, MSZP, PM, LMP és a Szolidaritás Mozgalom támogatását. Így ő lett Józsefvárosban a 2019 őszi önkormányzati választáson az ellenzéki pártok polgármesterjelöltje."

A poszt szövege pedig olyan egyveleg mint amilyen Pikó mögött álló társaság. Azok mondják ezt a szöveget, akik lejtőre vitték az országot. Nagy baj lesz, ha bármilyen szinten visszaszállingóznak a hatalomba.

" Kérünk egy olyan írást is, melyben leírják receptként milyen MEGOLDAST javasol az orvos- pedagógus- és rendőrhiány enyhítésére ?"

A megoldás az lenne megint, amit a Gyurcsány kormány végrehajtott. A reform keretében 26 ezer fő egészségügyi dolgozót építettek le.

"1 év alatt csaknem 1000 milliárd forinttal növekedett"

Ez megközelítőleg annyi, mint amennyi a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok által felvett hitel kamata. Ha ez nem lenne a költségvetés nullszaldós, szuficites lenne.

"A megoldás a mindenkori miniszterelnök feladata."

Tévedés. A megoldás a mindenkori kormány feladata.

Ki mondta kiknek?

„Szükségük van minden körülmények között (...) egy szép nagy és fényes ülepre, amit kinyalhatnak. Akkor vannak biztonságban, ha egy ilyet látnak maguk előtt, és úgy érzik, ha ezt megfelelő csapásszámmal nyalogatják, akkor minden rendben van"

helyhatósági választás elött

„Két MSZP-s beszélget.

- Hogy vagy?

- Hát, köszi, megvagyok, és te?

- Hát, engem még keresnek…"

Gyurcsány támogatásával azt is eltüntetnétek, ami van. Mindig szítjátok az elégedetlenséget, de amikor tenni kellene valamit, akkor a csődöt hozzátok el.

Valószínű, hogy azt a 400-at annyian sem olvassák, mint Blikket, vagy a kurucot.

Igen, ezt mindig elfelejtik, h. együtt mozognak, nagyjából. Nekünk van a legnagyobb adósságunk, az mindig relatíve visszahúz. A Fidesz 54% körül adta át, 84%-kal vette vissza. Ez rekord a térségben.

Tiszta pofátlanság ezek után azoknak, akik akkor kussoltak, most szemrehányni. Akik ezt a volt gyengeelméjű társaságot ránkszvazták, azoknak van most számonkérhetnéjük. Vicces.

Hja, a régi szép, balliberális kormányzati idők. Amikor még volt elég rendőr, orvos, tanár, az egészségügy és az oktatás színvonala meghaladta az élenjáró országokét, amikor általános volt a jólét, Szemlő-hegyen és Ózdon is azonos eséllyel indultak neki az életnek a gyerekek , csak jött ez az ördögi Orbán, s felszámolta a balliberális Paradicsomot. Amelyben nem volt gazdag és szegény, mindenki egyenlő volt.

Pikó, ti tényleg ennyire hülyének nézitek a fővárosiakat? Jó, tudom, hogy annak, egymás közt, de már tényleg nevetségesek vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés