Még gyengébb lett a forint, új történelmi mélypontra is került

2019. szeptember 23. 15:12

A legutóbbi német gazdasági adatok nem tettek jót a magyar fizetőeszköznek.

2019. szeptember 23. 15:12

Hétfő reggel igen gyenge adatok láttak napvilágot a német gazdasággal kapcsolatban, ez pedig soha nem látott „mélységbe” taszította a magyar fizetőeszközt is – számolt be a hétfői negatív devizarekordról a Portfolio.

A gazdasági portál szerint kevéssel háromnegyed kilenc előtt lépte át a 335 forintot a közös európai valuta jegyzése. Megfogalmazása szerint „ütik” a forintot.

Mint írják, nem csak a német, hanem a francia és az uniós BMI (berszerzésimenedzser-index) számok láttán maga az euró is gyengült a dollárhoz képest. Megjegyzik, a német gazdaság vélhetően recesszióban van.

Nem sokkal dél után a forint korrigált, és 335 alá ment, de ahogy írják, a 334,95 is jóval alatta van a régi mélypontnak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2019. szeptember 23. 22:00
Jó lenne, ha a mandiner az ilyen híreket nem terjesztené, mert most mit lehet erre mondani, rosszul csinál valamit a kormány?
pemete jakab
2019. szeptember 23. 19:27
"Még gyengébb lett a forint" Ezzel pedig nő az import ára, mint az élelmiszereké is. És ha a mostani "10 deka" párizsi helyett csak 5-re futja, akkor a szavazók többségének kevés lesz a migránsozás, brüsszelezés.
OberEnnsinnen
2019. szeptember 23. 17:30
Tudom, tudom, ajOrbánék mindentellopnak... Te fa.zfej, mégis, mit gondolsz, mi az oka, hogy a mercedes kitalicskáz? A teljes magyar gazdasági-pénzügyi vertikumot kik árverezték el sz-h.gyért, hogy most kénytelenek vagyunk Mercedes-seggdugaszok lenni? Kik szállítottak ingyen, hozomra, bankgaranciára Mercedes buszokat a lerombolt Szovjetunióba, tönkre téve ezzel az Ikarust? Kik hozták a deregulációs törvényeket, felszámolva a leggazdaságosabb, -profitálibisabb magyar cégeket? Kik adták ki ezeknek a cégeknek a gazdálkodási-pénzügyi adatait Svájci utakon százezer dollárokért? Ajorbány??? Te ennyire idiot vagy, vagy csak szórakozol?
Karvaly
2019. szeptember 23. 16:50
A jegybank bármikor erősíthetne a forinton, ha a kamatot a régióbeli átlaghoz közelebb vinné, viszont a külker egyenleg nulla közeli, szerintem most a deficit elkerülése a fontosabb cél, aminek kedvez a gyengébb forint. A közgazdaság már csak egy ilyen dolog, mindig kell választani, hogy melyik ujját harapja meg az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik