Orbán a bajkeverő szélsőjobboldali pártocskák európai vezetője szeretne lenni

2019. szeptember 22. 14:41

Erre futja.

2019. szeptember 22. 14:41
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Az igazi kérdés nem az, hogy mit mondott Orbán a Fratelli d’Italia rendezvényén, hanem az, hogy miért ment oda.

Az Olasz Testvérek nevű párt a szó XX. századi értelmében lehet, hogy nem újfasiszta, inkább egyszerűen olyan, mint a Fidesz. Utálja a menekülteket, a globalizációt, Brüsszelt, mélységesen nacionalista. És ezzel az elmúlt években sikerült is pár százalék támogatót találni az olasz választók között.

Mi keresnivalója van a magyar kormányfőnek egy ilyen párt tanácskozásán?

Egyetlen egy.

A volt szélsőjobboldali, populista osztrák alkancellár Strache, valamint a menekültfaló Salvini bukása után nincs vezére az európai radikális, nacionalista populistáknak.

Na, hát akkor most jelentkezett Orbán. Erre a szerepre vágyik. Európa erős emberének álmát dédelgette egy ideig. Most már beérné a bajkeverő szélsőjobboldali pártocskák európai vezető szerepével is. Erre futja.

Fogja még lejjebb adni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2019. szeptember 23. 19:12
"Pártocskák" tekintetében nézz körül a legközelebbi DK-s találkozón. Igen, ezek vagytok, nincs jobb és több. " egyszerűen olyan, mint a Fidesz. Utálja a menekülteket, a globalizációt, Brüsszelt, mélységesen nacionalista. És ezzel az elmúlt években sikerült is pár százalék támogatót találni az olasz választók között." a fenti gondolatmenet arra ékes példa, hogy amíg a balos kényszeresen alkalmazkodik és a Tápiószecsői balos polgármester mindenről ugyanazt gondolja mint a New Yorki antifa, addig a konzervatív vagy jobboldali pártok mernek kételkedni és visszakérdezni. A balos kijelenti: "a bevándorlás jó!" A jobb megkérdezi: "miért?" Erre a balos kijelenti, hogy a jobbos utálja az idegeneket, vita lezárva. A balos kijelenti: "ezek a halál elől menekülnek! Van szivetek megtagadni a segítséget tőlük?" Erre a jobbos megkérdezi: "ha a halál elől futnak, hol hagyták a nőket, gyerekeket és időseket? Nálunk európában a férfiak haltak meg először, ha jöttek a hódítok, muszlimoknál mi ez a fura szokás?" Erre a balos kijelenti hogy a jobbos utálja a muszlimokat, vita lezárva. Ugyanez a helyzet a globalizmussal, ami persze nem azt eredményezt amivel etették a népet, hogy a verseny miatt a jobb árut olcsóbban áruló marad talpon. Na pont nem. A tapasztalat szerint az áruk minősége romlik, az ára pedig nő. És az marad talpon, aki erőfölényét kihasználva ügyesebben lavíroz a nyugaton is megvett politikusok, a törvényi szabályozások között, valamint elkerüli az adót a kis országokban. Akik így semmit nem nyertek azzal, hogy az idegen áru beáramlásáért cserében feladták az iparukat és gazdaságukat - csupán felvevő piacai lettek a nyugati szemétnek. Eu dettó.Aki kritikát fogalmaz meg az EU enyhén szólva nevetséges kettős mércéjéről vagy impontens hozzáállásáról, az "nacionalista". Arról ne beszéljünk, hogy Gyurcsány a többi baloldalival együtt még mindig nem tudja megugorni azt a lécet hogy felfogja a nacionalizmus és a sovinizmus közötti különbséget, és végre helyesen használják ezeket a szavakat. Arról már inkább beszélhetünk, hogy egy volét miniszterelnök ilyen múlttal mire fel pofázik? Hisz semmi olyat nem mutatott, ami feltételezné hogy kicsit is ért a témához. Valószínűleg a munkásőr nagymamáknak bejön ez a kemény odamondogatás, ez a "macsóság", hisz Gyurcsány náluk mégiscsak fiatalabb, férfi, és elég rovott múlttal jutott vagyonhoz ami a kommunistáknál valamiféle büszkeségre ad okot. Az viszont nagyon gáz, ha valaki a nyilvános posztjaiban szinte büszkén függetleníti magát a józan észtől és az ismert valóság tényeitől. Pártocskák, mi? Te dumálsz, aki a feleséged pártjában is csak helytartó vagy? Te kemény legény....
Burmin
2019. szeptember 23. 18:53
Ferkó neked egyszer már mondták hogy menj a picsába...
Jason Bourne
2019. szeptember 23. 12:49
Te meg azt az álmot dédelgeted, hogy újra magyar miniszterelnök lehetsz. Hiába.
Hungaria
2019. szeptember 23. 12:27
Baromarcu Öszödi böszme! Neked meg csak a rusnya Klárikára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik