Nem szabad vitázni gátlástalan hazudozókkal

2019. szeptember 22. 16:03

Vagy kiállsz vitázni és veszítesz, vagy kiállsz és bemocskolod magad, így szintén veszítesz, vagy gyávának és antidemokratikusnak tűnsz, ha elutasítod mindezt.

2019. szeptember 22. 16:03
Békés Bence
Magyar Nemzet

„Ez a helyzet most is, az ellenzék leegyszerűsítő és általánosító gyűlöletpropagandájával kellene városvezetői, államigazgatási, tervezési, jogi és más szakszerű érvekkel versenyezni egy élő adásban. Erre a kihívásra csak egy működő válasz lehet: ha a saját terepén veri meg őket az ember, azaz demagógabb, gyűlöletkeltőbb vádaskodást vállal fel, és jobb színész, mint az ellenfél.

Így lehetne csak megverni Karácsony Gergelyt vagy Pikó Andrást egy vitának álcázott iszapbirkózásban. Ezt tudják ők is, ezért nem akar Karácsony Puzsérral vitázni, mert a harsány jelzők és humoros riposztok terén a cipőfűzőjét sem köthetné be. Az a szerencséje Karácsonynak, hogy Puzsér mögött nem áll százmilliókkal rendelkező szponzor, mint mögötte, mert ha így lenne, akkor Karácsonyt már elfelejtette volna az ellenzéki szavazótábor. Régen kicsinálta volna.

Ebbe az utcába nem szabad belemenni, de még csak benézni sem. Átmenetileg lehet vele sikert elérni, de a hosszú távon tervező politikus, akinek fontos, hogy értékek mentén tervezze a pályáját, tudja, hogy csak egyszer csábuljon el az ilyen aljas módszerek alkalmazásának, azután mindig magán hordja majd a mocskot, nincs olyan morális tisztítószer, ami eltüntetné. A gátlástalan hazudozók és a nekik dolgozó ellenzéki média ügyes csapdát állított, mert vagy kiállsz vitázni és veszítesz, vagy kiállsz és bemocskolod magad, így szintén veszítesz, vagy gyávának és antidemokratikusnak tűnsz, ha elutasítod mindezt.

Ez egy valós veszély, nem szabad alábecsülni. Szerintem egyetlen módja van az elhárításának: bízni kell a választókban, hogy látják, mit tettek értük az önkormányzati vezetőik, vagy bízni kell az olyanokban, mint a zuglói szavazók, akik pontosan látják, mit tett Karácsony a kerületükkel. És a bizalmon túl el kell végezni azt a munkát, amely utat talál magának a mocskolódó rágalomtengerben és demagóg ígérgetésben. Nem a gátlástalan hazudozók, hanem a választók elé kell odaállni, hogy velük beszélje meg a képviseletükre jelentkező politikus a közös dolgaikat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. szeptember 24. 08:34
Karácsony Gergely a baloldal Grétája.
Pelso j.
2019. szeptember 23. 19:28
Bence, ez a századik írásotok a vita elől bujkálás félremagyarázására. Nem unod még?
Zokni
2019. szeptember 23. 14:07
Kedves Szerző! "Nem szabad vitázni gátlástalan hazudozókkal" - írja. De muszáj. Mert másképp nem lehet leváltani őket. Ezért is ódzkodnak tőle. A minap megkérdezték Tarlóst, hogy miért emelkedett egyik évről a másikra a főváros költségvetésében a hitelállomány 30 %-kal, erre elkezdett fejhangon kiabálni (megafon nem volt nála), hogy ezt már "sokszor megválaszolta a pénzügyi helyettesem, és különben is azt kérdezzék meg, hogy miért van csődben Zugló!" Még azt is mondta, hogy különben is az biztosítva van kötvényekkel, értékpapírokkal, és amúgy is minden hitel csak fejlesztésre fordítódik. Ugye ez sem szakmai érv, hiszen az államadósság is arra, és annak is van fedezete, naná, pl a közvagyon egyes elemei, de 30 %-os emelkedést talán még egy Fidesz kormány sem viselne el... De erről semmit sem sikerült beszélniük, mert a kérdező szóhoz sem jutott a hazugsághalmozó hablaty-áradat miatt. Pedig csak egy "városvezetői, államigazgatási, tervezési, jogi és más szakszerű érvekkel" ellátott választ kért volna a riporter tőle, aki viszont nem mulasztotta el legalább azt megkérdezni, hogy akkor miért nem vitázik a zuglói polgármesterrel, ha ilyen jó kérdései lennének számára... Amire szintén csak egy - hogy is írta Ön - "demagógabb, gyűlöletkeltőbb vádaskodást vállal fel..." szerencsétlen riportalany.
dakotasámán
2019. szeptember 23. 12:51
"A gátlástalan hazudozók és a nekik dolgozó ellenzéki média ügyes csapdát állított,..." húha, a nagyvezér ezt nem látta előre ? öregszik már, az évek számának gyarapodásával a kg-jai ugyan gyarapodnak, az előrelátása viszont csökken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik