Di Maio: Orbán a magyarokról beszéljen, ne az olaszokról

2019. szeptember 22. 09:15

Az olasz külügyminiszter szerint Orbán Viktor feleslegesen avatkozik bele Olaszország ügyeibe.

2019. szeptember 22. 09:15

Elutasította Orbán Viktornak az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt római találkozóján elhangzott kijelentéseit Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője szombaton kiadott közleményében. Luigi Di Maio „felesleges beavatkozásnak” nevezte a magyar miniszterelnök szavait.

Nem engedem meg senkinek, hogy bírálja vagy támadja Olaszországot, főképpen annak nem, aki a mi határaink rovására szuverenista” – olvasható az olasz külügyminiszter közleményében. Hozzátette: „Orbán nem ismeri az olasz népet, tehát a saját népéről beszéljen, ha akar, ne a miénkről” – szögezte le Luigi Di Maio.

Giorgia Meloni, az FdI elnöke azonnali válaszában „zavarba ejtőnek” nevezte Luigi Di Maio reakcióját. Meloni hangsúlyozta, sajnálja, hogy miközben a magyar miniszterelnök felajánlja, hogy segít Olaszországnak megállítani a migránsok érkezését, ezek szétosztása helyett, „Di Maio egy olyan országot támad, amely jobban végzi munkáját mint a Conte-kormány”. Meloni hozzátette, az FdI földgömböt ajándékoz Di Maiónak, hogy lássa, hogy az Európai Unióban Magyarország éppúgy határállam mint Olaszország. „Orbán Viktor nagyon egyszerűen azt mondja, hogy ha Magyarország megvédi a Magyarországhoz tartozó európai határokat, ugyanezt kéri Olaszországtól is, és nem hajlandó átvenni azokat az illegális bevándorlókat, akiket Olaszország beenged, mert nem képes elvégezni azt a határvédelmi munkát, amit tennie kellene” – nyilatkozta Giorgia Meloni.

(MTI)

A nyitóképen: Luigi Di Maio sajtótájékoztatót tart Rómában. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2019. szeptember 24. 09:38
Nem hiszem, hogy ismered a Zsiga Marcell jelenséget. A családja már a szociban is BAZ megyei potentát volt, és csudák csudájára az is maradt - most már milliárdosok. Ez osztja most a kápitalista észt az állami költségvetésből és az EU pénzekből.
Senye Péter
2019. szeptember 23. 22:42
A legenda szerint Garibaldi irántunk érzett tisztelete jeleként választotta az olasz zászló színeit azonosnak a miénkkel. Valami közünk van egymáshoz.
Kvasztics Fedor
2019. szeptember 22. 22:24
A bírálat annak szól, hogy amit az olaszok tesznek, vagy amit gazdasági helyzetük miatt rájuk lehet erőltetni, az az ő dolguk. Viszont az abból eredő további következményekhez nekünk semmi közünk.
pemete jakab
2019. szeptember 22. 22:20
"„Nem engedem meg senkinek, hogy bírálja vagy támadja Olaszországot, főképpen annak nem, aki a mi határaink rovására szuverenista” – olvasható az olasz külügyminiszter közleményében. Hozzátette: „Orbán nem ismeri az olasz népet, tehát a saját népéről beszéljen, ha akar, ne a miénkről” – szögezte le Luigi Di Maio." Nacionalista szempontból nincs ezzel a szöveggel semmi probléma. Magyar és olasz nacionalista legyen két jó barát. Világ nacionalistái egyesüljetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik