Beteg a világ

2019. szeptember 21. 12:27

Igen, a normális ember életcélja a gyermekvállalás. Természetesen fontos a karrier, a munka, a pihenés, a szórakozás stb. Egy gyermek rengeteg lemondással jár, attól tartok ez az, ami igazán zavarja az egocentrikus haladókat. Az ultraliberálisok valószínűleg még nem készek arra, hogy a saját életükben saját magukat a második helyre tegyék. Pedig megéri.

2019. szeptember 21. 12:27
Bohár Dániel
Bohár Dániel
888

„Már olyan apróságoktól is sokkal jobb hely lenne a Földünk, ha mondjuk nem szemetelünk, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, nem pazarlunk, nem dobálunk ki ételt vagy mondjuk nem veszünk háromezer köbcentis dízelautót.

A »haladók« álszentségét pedig nem is jellemzi más jobban, hogy miközben a gyermekek meg nem születése mellett tüntetnek, sztrájkolnak, addig az elképesztő mennyiségű szén-dioxiodot és káros anyagot kibocsátó gyárak nem zavarják őket.

Gyakori kritika a fejlett világgal szemben, hogy jó dolgukban már nem tudják mit csináljanak. Ez felerészben igaz is, az viszont helytelen, hogy nem tudnak mit kitalálni, hiszen folyamatosan ezekkel az elmebeteg kutatásokkal, elemzésekkel bombázzák a normális embereket.

Igen, a normális ember életcélja a gyermekvállalás. Természetesen fontos a karrier, a munka, a pihenés, a szórakozás stb. Egy gyermek rengeteg lemondással jár, attól tartok ez az, ami igazán zavarja az egocentrikus haladókat. Az ultraliberálisok valószínűleg még nem készek arra, hogy a saját életükben saját magukat a második helyre tegyék. Pedig megéri.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. szeptember 22. 12:04
Ezt olvasva látom, hogy a magyar apák megtestesítik mindazt amit egy gyerek és egy anya kivánhat magának. Gratulálok! A 300 ezer csonka családról ök biztos nem tehetnek...
koronaszepe
2019. szeptember 22. 08:39
Ha már itt tartunk, az élet célja az önmegvalósítás, mert csak az hozhat az egyénnek kiegyensúlyozott életet. Az önmegvalósítás fogalmában természetesen beleértendő az is, hogy az ember tanul, mint társas lény párt választ, családot alapít, az egészséges ösztöneire hallgatva szaporodik, karriert épít. Ezek nem egymást kizáró fogalmak. Kiegyensúlyozott egyének sokaságából lehet csak bármiféle jó közösség, legyen az akár nemzetközösség is. Kiegyensúlyozott, az önmegvalósításában nem akadályozott egyén lehet csak a "társadalom hasznos tagja", jelentsen ez bármit is.
pemete jakab
2019. szeptember 21. 22:50
"a normális ember életcélja a gyermekvállalás" Ezek szerint a katolikus papok nem normális emberek. Szép, hogy a 888.hu ekézi az egyházat, a kormány meg piedesztálra állítja.
koronaszepe
2019. szeptember 21. 22:04
Szerintem az életnek nem lehet célja a szaporodás. Az olyan, mintha az evés lenne a cél, vagy az alvás. Ezek természetes dolgok, eszünk, alszunk, szaporodunk. Nem azért szaporodunk, mert ez az életcélunk, hanem azért mert engedelmeskedünk az ösztönnek, szeretjük a feleségünket, szeretjük a gyerekeinket. A magtalan férfiak, a meddő nők életének is lehet értelme, célja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik