Az ellenzéknek a legfontosabb választás jön

2019. szeptember 21. 9:35

Böcskei Balázs
Azonnali
Az tény, hogy lesznek politikusok, akiknek ez az utolsó dobása lesz. Karácsony Gergely politikai sorsa most fog eldőlni.

„Az tény, hogy lesznek politikusok, akiknek ez az utolsó dobása lesz. Karácsony Gergely politikai sorsa most fog eldőlni, és ha sok más között képes lesz az előválasztási kampány június 20-ával kezdődő időszakához hasonló módon menni, úgy a már meglévő mellett is nőhet esélye a győzelemre. Amennyiben nyer, úgy a sok szövetségi politikában »elfáradt« politikai karrierje revitalizálódhat, továbbá az ellenzék kulcspozíciót fog. »Egy torony ledől«, és ez még akkor is megéri, ha a Főváros Közgyűlése összetétele bizonytalan és nehézkes lehet.

Azok politikai karrierje is véget fog érni, akik próbálkoztak már 2014-ben országgyűlésin, aztán önkormányzatin, majd megint 2018-ban országgyűlésin, hogy aztán most ismét megpróbálják. Legalábbis véget kell, hogy érjen, mert a politika és a szavazók megcsúfolása lenne, ha ők maradnának a politikai térben.

S az ellenzék egészének sorsa – ha már ezzel kezdtük –, vehet többféle irányt. Győzelmek esetén a jelenlegi budapesti kerületek és megyei jogú városok mellett további jelentős győzelmek behúzása után nem kérdés, hogy előremutatót. Tömeges nem kívánt vereségek esetén viszont nem is érdemes elgondolni egy időre, hogy mi marad belőle. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mostani választások után is alapvetően ugyanaz fog történni, mint mint mindig mindenütt a világon: a pártok nekik előnyös módon fogják értelmezni a történteket. Ez egy politológiai szokott technika. Persze, kivételek vannak. Így például a Jobbik nem átallotta sikerként kommunikálni a siralmas EP választási eredményét, de az LMP nem tudta-akarta takargatni a nyilvánvaló katasztrófát.

Ja, gondolom előtte meg 2018 áprilisa volt a legfontosabb választás, előtte meg 2014 ősze, meg 2014 áprilisa stb. stb. stb.
:)))))))))

Egyébként szörnyen dagályos cikk, nagyjából nulla tartalommal.

Az egyetlen értlmezhető momentum benne a józsefvárosi példa felidézése: amikor is az időközi polgármesterválasztáson - amely előtt az ilyen Böcskei-félék hasonlóképpen mantrázták, hogy "végre egy az egy ellen", "nyerhető a választás" stb. stb. - 62%-ot kapott a fideszes Sára Botond. :))) (Aki még csak nem is regnáló polgármester volt ugyebár!)

Ha lesz is pár ellenzéki győzelem az most mszp-s lesz, és a belső prolishow újabb fejezete jön. Immáron a maradék Mozgalommal súlyosbítva.

KariGeri egy zuglói kánaánt hagy maga után. Be sem jár. Talán jobb is.

' a fasznak vállaltam el..'

KariGerit a közmunka pogram visszavezeti a munka világába.

A Dobrev Klein hadiszálláson pezsgők fognak durrani Geri feje láttán okt. 13. estéjén.

És ezzel egy időben magyarázzák azt, hogy a választásokon csaltak, eleve fideszesek hozták a választási törvényeket, stb, stb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés