Az ellenzéknek a legfontosabb választás jön

2019. szeptember 21. 09:35

Az tény, hogy lesznek politikusok, akiknek ez az utolsó dobása lesz. Karácsony Gergely politikai sorsa most fog eldőlni.

2019. szeptember 21. 09:35
Böcskei Balázs
Azonnali

„Az tény, hogy lesznek politikusok, akiknek ez az utolsó dobása lesz. Karácsony Gergely politikai sorsa most fog eldőlni, és ha sok más között képes lesz az előválasztási kampány június 20-ával kezdődő időszakához hasonló módon menni, úgy a már meglévő mellett is nőhet esélye a győzelemre. Amennyiben nyer, úgy a sok szövetségi politikában »elfáradt« politikai karrierje revitalizálódhat, továbbá az ellenzék kulcspozíciót fog. »Egy torony ledől«, és ez még akkor is megéri, ha a Főváros Közgyűlése összetétele bizonytalan és nehézkes lehet.

Azok politikai karrierje is véget fog érni, akik próbálkoztak már 2014-ben országgyűlésin, aztán önkormányzatin, majd megint 2018-ban országgyűlésin, hogy aztán most ismét megpróbálják. Legalábbis véget kell, hogy érjen, mert a politika és a szavazók megcsúfolása lenne, ha ők maradnának a politikai térben.

S az ellenzék egészének sorsa – ha már ezzel kezdtük –, vehet többféle irányt. Győzelmek esetén a jelenlegi budapesti kerületek és megyei jogú városok mellett további jelentős győzelmek behúzása után nem kérdés, hogy előremutatót. Tömeges nem kívánt vereségek esetén viszont nem is érdemes elgondolni egy időre, hogy mi marad belőle. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. szeptember 22. 11:42
Az ellenzéknek a legfontosabb választás jön" ezt a libsik minden választás előtt elmondják. Aztán, mikor elvesztik, akkor kiderül, hogy nem is olyan fontos, mert nem kaptunk ki, sőt mi győztünk, és a világon többen nem szavaztak a Fideszre, amint ahány rászavaztak, sőt Kínában senki sem szavazott rájuk, azonkívül csalt is a Fidesz, és különben, Bicska Maxi elesett a szavazóhelység előtt, megyünk Brüsszelbe tiltakozni..
sztd
2019. szeptember 22. 01:00
Ha a mostani választáson a Fidesznek meglesz a fővárosi közgyűlési többség, a főpolgármesteri poszt és a megyei jogú városok 2/3-da, akkor az ellenzékben eljön a DK-Momentum posztMSZP-posztSzDSz kora. Az MSzP-Párbeszéd elsüllyed, az LMP és a Jobbik ezt már kb. megtette. A következő néhány év kérdése az lesz, hogy a DK és a Momentum át ud-e törni, és kormányra kerül-e. Ha igen, akkor jön a kétpártrendszer. Ha nem, akkor jön a következő (most még nem látott alakulat).
yes_we_can
2019. szeptember 21. 23:44
Nyugodtan sírd teli a kispárnád!
atila68
2019. szeptember 21. 20:40
Karácsony Géza ma azzal nem volt tisztában, hogy az Őrs Vezér tere az Zugló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik