Támogatjuk a szakszervezetek bérharcát

2019. szeptember 20. 12:13

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar minimálbér a legalacsonyabb a visegrádi országok között.

2019. szeptember 20. 12:13
MSZP
MTI-OS

„Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány gazdaság- és társadalompolitikájának következményeként, a magyar minimálbér a legalacsonyabb a visegrádi országok között.

A Fidesz ráadásul tudatosan gyengíti a forintot, ami miatt a bérek hónapról hónapra kevesebbet érnek. Orbánéknak persze ez nem számít, de a dolgozóknak egyáltalán nem mindegy, hogy ugyanannyi pénzből egyre kevesebbet tudnak vásárolni.

A legalacsonyabb bérért foglalkoztatott több mint 1 millió dolgozó egyre nehezebben él meg a fizetéséből, miközben szlovák, cseh és lengyel kollégáik legalább 10 %-kal több fizetésért dolgoznak. A környező országokban elérhető magasabb fizetések és a jobb élet reményében már többszázezer dolgozó ember hagyta el Magyarországot, ami – az építőipartól a vendéglátáson át a vasutasokig – jelentős szakemberhiányt okozott.

Az MSZP szerint emelni kell a bérminimumokat, a dolgozó emberek munkáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelésével is el kell ismerni.

Az MSZP egyetért a szakszervezetek követelésével, hogy két számjegyű bérminimum-emelés legyen Magyarországon, és továbbra is támogatja a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti és bérharcukat.

2019. október 13-án erről is véleményt mondhatunk, és üzenhetünk a Fidesz rendszerének: szabad városokból újjá fogjuk építeni a dolgozó embereket is megbecsülő szabad Magyarországot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2019. szeptember 21. 23:43
csak röviden: az apád faszát támogassad
IV. Fawkes
2019. szeptember 21. 14:14
Melyik gazdasági szakértőjük írta ezt a szart? .-DDD
IV. Fawkes
2019. szeptember 21. 14:12
Hát ha támogatjátok, akkor az a harc egy házibajnokság lesz, ugyanis az összes funkci a ti kutyátok, vagy a kölke..
puszika
2019. szeptember 21. 11:09
ELVTÁRSAK! SZERETNÉM A TUDOMÁSOTOKRA HOZNI,HOGY NEM 1925-ÖT ÍRUNK!! Mit mondjak. Ez a szellemi késés már behozhatatlan................DE LÁTSZIK IS!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik