Támogatjuk a szakszervezetek bérharcát

2019. szeptember 20. 12:13

MSZP
MTI-OS
Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar minimálbér a legalacsonyabb a visegrádi országok között.

„Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány gazdaság- és társadalompolitikájának következményeként, a magyar minimálbér a legalacsonyabb a visegrádi országok között.

A Fidesz ráadásul tudatosan gyengíti a forintot, ami miatt a bérek hónapról hónapra kevesebbet érnek. Orbánéknak persze ez nem számít, de a dolgozóknak egyáltalán nem mindegy, hogy ugyanannyi pénzből egyre kevesebbet tudnak vásárolni.

A legalacsonyabb bérért foglalkoztatott több mint 1 millió dolgozó egyre nehezebben él meg a fizetéséből, miközben szlovák, cseh és lengyel kollégáik legalább 10 %-kal több fizetésért dolgoznak. A környező országokban elérhető magasabb fizetések és a jobb élet reményében már többszázezer dolgozó ember hagyta el Magyarországot, ami – az építőipartól a vendéglátáson át a vasutasokig – jelentős szakemberhiányt okozott.

Az MSZP szerint emelni kell a bérminimumokat, a dolgozó emberek munkáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelésével is el kell ismerni.

Az MSZP egyetért a szakszervezetek követelésével, hogy két számjegyű bérminimum-emelés legyen Magyarországon, és továbbra is támogatja a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti és bérharcukat.

2019. október 13-án erről is véleményt mondhatunk, és üzenhetünk a Fidesz rendszerének: szabad városokból újjá fogjuk építeni a dolgozó embereket is megbecsülő szabad Magyarországot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az adókedvezmény azoké, akik gyereket vállalnak. Akinek ez nem tetszik, az szavazza szépen vissza az MSZP-t, a Momentumot, meg a többi neomarxista alakulatot. Lesz itt mindjárt adómentes minimálbér, meg progresszív jövedelemadó. Meg államcsőd 10 éven belül, de hát a baloldali jólétnek ára van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés