Szégyengyalázat

2019. szeptember 20. 15:51

Szél Bernadett
Facebook
Nem az EU-nak, nem Brüsszelnek, nem az ENSZ-nek tartoznak ezzel, hanem nekünk.

„Szégyen gyalázat, hogy Áder János, aki képviselni fogja Magyarországot a hétfői ENSZ-klímacsúcson, fogja magát, bemegy a propagandarádióba, és arról kezd el beszélni, hogy »ne essünk túlzásba«, meg hogy milyen »kicsik vagyunk« és milyen »kicsi a felelősségünk«.

Ahhoz nem voltunk kicsik, hogy megvétózzuk az egész EU 2050-es klímacélját?! Áder Jánosnak nem az lenne most a dolga, hogy méricskélje Magyarország felelősségét, hanem hogy kiálljon és elmondja, mit vállal a kormány a jövőnk és gyermekeink jövője érdekében a klímacsúcson. Nem vagyunk kíváncsiak a »Magyarország klímabajnok« szövegeire, arra, hogy a 2015 óta növekvő szén-dioxid-kibocsátást elhallgatva hogyan próbálja tisztára mosni a magyar kormány gyalázatos teljesítményét a klíma-és környezetvédelem terén.

Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tesznek, hogy kívánnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz. Nem az EU-nak, nem Brüsszelnek, nem az ENSZ-nek tartoznak ezzel, hanem nekünk: a mi életminőségünkről van szó, arról a levegőről, amit belélegzünk, arról a vízről, amit megiszunk, arról az élelmiszerről, amit megeszünk, és arról a klímáról, amit el kell viselnünk! Rólunk van szó, és mi azt várjuk, hogy mellébeszélés és önfényezés helyett beszéljenek végre a lényegről: mit tesznek az élhető bolygóért a következő években?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bolond lukból bolond Szél fúj!
Ilyeneket böfög: "hogyan próbálja tisztára mosni a magyar kormány gyalázatos teljesítményét a klíma-és környezetvédelem terén."
Miért lenne gyalázatos? Mert ez a hisztérika ezt mondja?

A Világbank adatai szerint Magyarországon az egy főre eső széndioxid kibocsájtás 1984-ben volt a legnagyobb 8,52 tonna/év. Ez az érték 2014-re 4,27 tonna/évre (FELÉRE) CSÖKKENT.
Csehország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 9,17 tonna/év/fő volt, 2,15 szöröse a Magyarországinak.
Németország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 8,89 tonna/év/fő volt, 2,08 szorosa a Magyarországinak.

Magyarországon az egy főre eső kibocsátás bőven az EU-átlag alatt van, a német kétszerese, az amerikai pedig három és félszerese a magyarnak – mutatott rá Áder János.

A te klimaxvaltozasod megallitasahoz nemhogy Ader de az egesz nepi Kina is keves

Úgy klímahisztériázik, mintha dinoszaurusz lenne.

Majd a kutyámat beültetem az autóba te idióta komcsi provokátor. Vagy beengedek egy legyet, hogy ne legyek egyedül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés