Szégyengyalázat

2019. szeptember 20. 15:51

Nem az EU-nak, nem Brüsszelnek, nem az ENSZ-nek tartoznak ezzel, hanem nekünk.

2019. szeptember 20. 15:51
Szél Bernadett
Facebook

„Szégyen gyalázat, hogy Áder János, aki képviselni fogja Magyarországot a hétfői ENSZ-klímacsúcson, fogja magát, bemegy a propagandarádióba, és arról kezd el beszélni, hogy »ne essünk túlzásba«, meg hogy milyen »kicsik vagyunk« és milyen »kicsi a felelősségünk«.

Ahhoz nem voltunk kicsik, hogy megvétózzuk az egész EU 2050-es klímacélját?! Áder Jánosnak nem az lenne most a dolga, hogy méricskélje Magyarország felelősségét, hanem hogy kiálljon és elmondja, mit vállal a kormány a jövőnk és gyermekeink jövője érdekében a klímacsúcson. Nem vagyunk kíváncsiak a »Magyarország klímabajnok« szövegeire, arra, hogy a 2015 óta növekvő szén-dioxid-kibocsátást elhallgatva hogyan próbálja tisztára mosni a magyar kormány gyalázatos teljesítményét a klíma-és környezetvédelem terén.

Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tesznek, hogy kívánnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz. Nem az EU-nak, nem Brüsszelnek, nem az ENSZ-nek tartoznak ezzel, hanem nekünk: a mi életminőségünkről van szó, arról a levegőről, amit belélegzünk, arról a vízről, amit megiszunk, arról az élelmiszerről, amit megeszünk, és arról a klímáról, amit el kell viselnünk! Rólunk van szó, és mi azt várjuk, hogy mellébeszélés és önfényezés helyett beszéljenek végre a lényegről: mit tesznek az élhető bolygóért a következő években?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. szeptember 21. 20:44
Bernadett kedves! Az a benyomásom, a klímapolitika nem az ön szakterülete. Marionett bábozzon mezítláb inkább a Parlament üléstermében, abban már van gyakorlata.
Bokros Birka
2019. szeptember 21. 19:45
Bernike neked csak a kaszás tartozik, de nem a kaszával, hanem jó nagy büdös faszával.
Akitlosz
2019. szeptember 21. 16:58
Kvóta alapon nők ne kerüljenek semmilyen pozícióba sem! Ha ért hozzá, akkor ne számítson az ember neme! De ha nem ért hozzá AKKOR SE SZÁMÍTSON!!!
EMM195
2019. szeptember 21. 10:29
Ne olvassátok a Mandiner facebook- bejegyzés közléseit. Semmilyen más portál nem szemezget onnan, kattintást és lájkolást vadászva. Sajnos, ezzel a túlfűtött facebook érdeklődéssel népszerűsíti azokat a senkiket, akiknek még egy nyomorult kis blog sem ad felületet, hát még egy komoly újság. Óriási a felelőssége a szemét népszerűsítésében. Nem kell beugrani a lájk vadászatnak. Akit érdekel a Gyurcsány, Dobrev, Cseh, Fekete Győr, Donáth véleménye, az elmegy a facebook oldalára. De senki nem megy, csak a saját haverjaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik