Owner Viktor klímaharca

2019. szeptember 20. 9:27

Hargitai Miklós
Népszava
Magyarország legnagyobb szén-dioxid-kibocsátóját – minimum 25 százalékos részesedéssel – Mészáros Lőrincnek hívják.

„Az évszámról lehet vitázni, a tényről aligha: legkésőbb 2014-2015 óta nyilvánvaló, hogy ha ilyen tempóban áramlik feléjük a (köz)vagyon, a NER-elit és a szűkebb család üzleti szempontjai előbb-utóbb összeütközésbe fognak kerülni a közérdekkel. És az is régóta sejthető, hogy eljön a nap, amikor lehetetlen lesz elleplezni, hogy – nemzetieskedjék bármennyit is a kormány – egy nagyon szűk kör magánhaszna fontosabbá vált az úgynevezett nemzeti érdeknél.

Öt éve még nehéz lett volna megjósolni, hogy éppen a klímaváltozás lesz az az ügy, amelynél a feloldhatatlan konfliktus napvilágra kerül – bár az események már akkor is ebbe az irányba mutattak –, de azóta egyre gyorsul a tempó. A lopásé is, meg a felmelegedésé is. Ma pedig már nemcsak az ütközés nyilvánvaló, hanem az is, hogy mi történik ilyenkor, és kinek kell engednie: a nemzetnek-e, vagy esetleg a családnak.

Ha minden tudományos prognózist számításba veszünk, talán egy ezrelék annak az esélye, hogy nincs semmi tennivalónk a klímával, mert a) az embertől függetlenül változik, vagy b) nincs is igazi változás. Annak viszont kilencszázkilencvenkilenc ezrelék a valószínűsége, hogy az ember okozza, durva következményei lesznek, és már rég a megelőzéssel meg a felkészüléssel kellene foglalkoznunk, ha a borítékolható károkat mérsékelni akarjuk.

Annak a teljes ignoranciának, amit ehelyett láttunk (legutóbb a fideszesek híján határozatképtelen parlamenti vitanapon), a legjóindulatúbb olvasata az, hogy a kormány az ország és a nemzet jövőjét erre az egy ezreléknyi esélyre tette föl az emberi civilizáció ellen már a kertek alatt settenkedő katasztrófa idején – ha esztelen hazardírozásnak neveznénk mindezt, akkor is méltatlanul feldicsérnénk őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én az emberekre is kivetném a súlyadót! :D

Kiadták a feladatot liberálbolsevikéknek: klíma, klíma, klíma. Minden nap írni kell valamit erről. És természetesen a "klímakatasztrófa", "klímaszorongás" és minden egyéb klímabiszbasz oka és felelőse Orbán és a "lopás". Az oktatásegészségügydiktatúra nem működött, új mantrára van szükség. A hatalomra kerülésük érdekében lejáratják a témát és a társadalom elveszíti iránta az érzékenységét. Pedig ez valóban a jövő súlyos problémája.

HARGITAI MIKLÓS nagy pofával előadja hazugságait.
Azt állítja, hogy "Magyarország legnagyobb szén-dioxid-kibocsátóját – minimum 25 százalékos részesedéssel – Mészáros Lőrincnek hívják", miközben erre semmiféle bizonyítékot nem hoz.
Ilyeneket szól: "kilencszázkilencvenkilenc ezrelék a valószínűsége, hogy az ember okozza, durva következményei lesznek, és már rég a megelőzéssel meg a felkészüléssel kellene foglalkoznunk, ha a borítékolható károkat mérsékelni akarjuk."

Úgy tesz a marhája, mintha ez csak Magyarországon múlna.
Azt elhallgatja a marhája, hogy Magyarország az emberiség teljes szén-dioxid-kibocsátásának mindösszesen 0,14 százalékáért volt felelős 2016-ban.
Azt is elhallgatja, hogy A Világbank adatai szerint Magyarországon az egy főre eső széndioxid kibocsájtás 1984-ben volt a legnagyobb 8,52 tonna/év. Ez az érték 2014-re 4,27 tonna/évre (felére) csökkent. Csehország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 9,17 tonna/év/fő volt, 2,15 szöröse a Magyarországinak.
Németország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 8,89 tonna/év/fő volt, 2,08 szorosa a Magyarországinak.

Ezek az országok a legnagyobb szén-dioxid kibocsátók
2017.02.15. 13:23 bozotharcos
A világ legtöbb széndioxidot kibocsátó országai (Forrás: Európai Parlament) 2015 évi széndioxid kibocsájtás milliárd tonnában:
A világ: 36,062
Kína: 10,967
USA: 5,172
EU 28 3,470
India: 2,455
A Frankfurter Allgemeine Zeitung is cikkében foglalkozott a témával, ott is vannak olyan nagyszájú hülyegyerekek, mint nálunk HARGITAI MIKLÓS.

"Ma a Fridays for Future mozgalom "Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizál a közelgő "éghajlati katasztrófa" ellen, ismét a bal és a zöld aktivisták erőteljes támogatásával."
Egy hatásos nagy kép bemutatta, hogy fiatalok egy hatalmas fekete transzparens mögött vonulnak, melyre hatalmas vörös betűkkel ez van írva:
A KAPITALIZMUST ÉGESD, NE A SZENET.

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói szerint:
"Bárki, aki kételkedik abban, hogy Németország lényegesen hozzájárulhat a kibocsátás megtakarításához a globális szén-dioxid-kibocsátás két százalékos részesedésével, hamarosan "klíma tagadó"- vagy "felelőtlen" -ként lesz (általuk) megbélyegezve."

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói értelmetlen demagógiának nevezik A Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizáló mozgalom érvelését.

A Csak egy nemzetközi megoldás lehet sikeres, különös tekintettel arra, hogy Kína, India, Oroszország és az Egyesült Államok fő szennyezők.
A NÉMETORSZÁGBA KORLÁTOZÓDÓ ÉGHAJLATI AKTIVIZMUS ELTAKARJA EZT A GLOBÁLIS CSELEKVÉSI IGÉNYT, ÉS DRÁGA VAGY NEM HATÉKONY."

nemecsekerno_007 2019. szeptember 20. 11:40
1
@Jancsipapa
Jaja, ez érdekes :) Akkor senkit se izgatott amikor külföldi kézben voltak...
------------
Ez az.
Ők - a hargitaiak népe - úgy tudják, a magyarnak az a jó, ha külföldinek dolgozhat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés