Körutazás a társadalmi nemek csodálatos világában – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. szeptember 20. 11:47

Itt a film a szakállas anyapa küzdelméről az emberi maradiság és a biológiai korlátok ellen. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

2019. szeptember 20. 11:47
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Kedves Olvasóink bizonyosan ismerik Monty Pyhton klasszikusát, a Bryan élete című filmet, és bizonyosan sokan emlékeznek „Loretta” karakterére is. A szóban forgó szereplő a Judeai Nemzeti Front triumvirátusának azon tagja, aki a film egyik – a gyermekmatinéként feltüntetett gyér látogatottságú Gladiátorviadal alatti – nyitójelenében kijelenti, hogy számára Izrael római rabiga alóli felszabadításának nagy terve mellett az igazi álom, hogy nőként élve gyermeket hozhasson a világra. A felszabadítási csoporton belül emiatt kirobbant vitát végül azzal oldják fel, hogy bár Lorettának bizonyára nem lesz lehetősége gyermeket szülnie, a lényeg nem is ez, hanem hogy joga legyen hozzá. Akkoriban a brit komikuscsapat viccesnek találta ezt az érvelést, de a lényeg úgyis az, hogy ki nevet a végén. 40 évvel e tréfa után pedig, úgy tűnik, hogy a végén a haladók nevetnek.

A mindig jól értesült Pink News közölte nemrég azt a szívszorító történetet, melyben egy transznemű férfi kisbabát hozott a világra. Az esetről film is készült, mely megörökíti a szakállas anyapa küzdelmét az emberi maradiság és a biológiai korlátok ellen. A nem mindennapi alkotás címe Seahorse, azaz csikóhal. A sokak által a haladás szimbólumaként azonosított tengeri állatok már évezredek óta képesek arra, amire az ember csak néhány éve: a hímek hordják ki az utódokat. Lehet, hogy erre gondolt Rousseau, amikor megírta a mindezidáig félreértelmezett „vissza a természethez” kezdetű esszéjét?

De ha már e heti szemlénket a gendertranszformáció témakörével kezdtük, akkor jöjjön egy kis körutazás a társadalmi nemek csodálatos világában. A Vice egyik friss cikkében igyekszik a kedves olvasó számára bemutatni ezt a színes és izgalmakkal teli világot, amely a binaritás kőkorszaki gondolatán túl helyezkedik el. Figyelem, ez a világ a még a Mengyelejev-féle periódusos rendszert is megszégyeníti, szervező elve ugyanis leginkább a totális szabadság, a relativizmus, az individuum és az önmegvalósítás robbanó elegye leöntve egy kis újprogresszív genderiánus ideológiával.

Ebben a szivárványos mesevilágban honos egy különleges állatfajta, a vidra is, angolul Otter, ami újbeszélül az „alacsony, szőrös, homoszexuális férfit” jelent. A Pink News által közölt történet antihőse, James Martin azonban nem tanul újbeszélül, ebből pedig nemrégiben komoly gondja akadt. Történt ugyanis, hogy egy helyi amerikai tűzoltóközösség a Haladás szellemének jegyében gendersemlegessé tette kabalafiguráját, Tűzoltó Samet. Martinnál eme nemes progresszív cselekedet kiverte a biztosítékot és abszurditásból elkezdte vidraként aposztrofálni magát, kivívva ezzel a haladó közösség haragját. Az eset tanulsága tehát: ha legközelebb gemenci vidralesre invitálná a szomszéd kisfiút, gondolja újra.

De ha már a kedves bundás állatoknál járunk, emlékeznek a „furry” (magyarul „szőrösek”) nevű simogatásra termett csoportosulásra? Ők azok, akik valamilyen cuki kutya/mackó/róka/macska/kacsacsőrű emlős maszkarába öltözve, a kiválasztott állatot megtestesítő személyiséget felvéve élik – sokszor bonyodalmakkal járó – életük. A bostoni szőrösek minden évben gyűjtést szerveztek, mely adományaiból a helyi rendőrség kutyáinak vettek golyóálló mellényeket, így szolidarítva a valódi négylábúakkal – derül ki a Vice beszámolójából. Igen, ám de a rendőrség nemrég fellépett a hetero pride ellen tüntető haladó aktivistákkal szemben, ez pedig gondolkodóba ejtette szőröséket: gyűjthetnek-e adományokat a progresszív aktivistákat megugató ebeknek, vagy ez túlmegy minden morális határon? Bár a dilemma megoldásában nem tudunk segítségükre lenni, azt azért mindenképpen szögezzük le, hogy furryk sokkal toleránsabbak a valódi kutyáknál, ezért biztosan találnak valamilyen új, nemes ügyet.

Akár lehetne ez harcos vegán társaik megsegítése is, akik újabb és újabb hadjáratokat kénytelenek folytatni a közösségi oldalakon megjelenő különféle feldolgozott és feldolgozás előtt álló meggyilkolt állatok megjelenítése ellen. Ennek kapcsán, a The Telegraph tett közzé nemrég tényfeltáró cikket Rex Goldsmith halkereskedő Instagrammon elkövetett főbenjáró bűnéről. Goldsmith úr friss portékáiról készített képeit osztotta meg a közösségi oldalon, ez azonban jogos felháborodást váltott ki haladó körökben. Itt van tehát a Vegán húscenzúra és Vegán húsrendőrség! Ne posztoljunk tehát hálaadási pulykát, vagy újévi malacot mert ez a barbár szokás rengeteg haladó polgártársunk érzékenységét sérti. Innen pedig már csak egy lépés, hogy mikor lépnek be kicsavarni a kést a kakast levágni készülő nagyik kezéből.

E heti összeállításunkból természetesen nem hiányozhat az LGBTQNation oldal által is bemutatott, a női esélyegyenlőség kiteljesítése érdekében megalkotott feminista Monopoly sem.  A haladó társasjátékban a nők az egyenlőbb esélyek érdekében több pénzzel indulnak és több pénzt kereshetnek férfitársaiknál. Így mind megtanulhatjuk, hogy az igazság az nem egyenlőséget jelent, vannak fontosabb szempontok is! Szintén megdöbbentő, de a kanadai Today’s Parent nevű portál cikke révén megérthetjük, hogy miért is rasszista a kés és villa használata már gyerekkortól – hiszen az asztali etikett „csöpög a kolonizáció szégyenétől és elnyomásától”. Hát csak óvatosan, lopakodik a Vegán-Anti-Etikett egységfront?

Szintén aggasztó tény, hogy a Vice beszámolója szerint, a zöld szervezeteknél komoly vitákat generál, hogy e közösségekben is dominálnak a fehér férfiak, ami természetesen az „institucionalizált rasszizmus, a kolonializmus és a kirekesztés megtestesítője”. Szintén probléma a BBC riportja szerint, hogy a brit rendőrség nem lép fel kellő hatékonysággal olyan homofób esetekben, mint amikor például azt a kifejezést használják egy utcán, hogy „kövér, csúnya homoszexuális csapat” … Nagy-Britanniában is van még tehát hova fejlődnie a bűnüldözőknek, hogy a homoszexuális közösségek végre rettegés nélkül élhessenek.

És egy kis érdekesség a végére: A Vice hírportál ázsiai kiadása számol be azokról a komoly tudósokról, akik a Kínai Nemzetközi Oktatási Csúcstalálkozón egy olyan 20 éven át folytatott kutatást mutattak be, amely szerint igazából minden modern állam az ősi Kínában gyökerezik: Róma és Egyiptom civilizációja nem is létezett, sőt igazából az összes ma beszélt nyelv is a kínaiból ered! Hiszen például az angol „sárga” (yellow) szó is hasonlít a kínai „levélhullás” (yeluo) szóra. Egyértelmű, igaz?”

A teljes szemle itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2019. szeptember 21. 10:02
Ezt a képet kérlek, vegyétek le a címlapról, rosszul vagyok tőle. Köszönöm.
alkaloidablog
2019. szeptember 20. 19:30
"...az igazi álom, hogy nőként élve gyermeket hozhasson a világra..." Viszonylag hétköznapi álom. Hacsak nem azt akarta volt írni a szerző, hogy "férfiként élve".
nemecsekerno_007
2019. szeptember 20. 18:44
Luke, én vagyok az anyád. (Darth Vader)
gacsat
2019. szeptember 20. 17:23
„kövér, csúnya homoszexuális csapat” Holott undorító dagadt buzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik