Olasz-francia csúcs: ami nem megy Salvinivel, megy Contével

2019. szeptember 19. 11:57
Az Európába érkező menedékkérők elosztásáról kezdett egyeztetést a Rómába szerdán látogató francia elnök.

Emmanuel Macront szerdán azt mondta, hogy az EU eddig nem mutatott elég szolidaritást azokkal az országokkal, ahová a menedékkérők legtöbbje érkezik, így például Olaszországgal. Franciaország készen áll arra, hogy segítse a probléma megoldását, akár a dublini egyezmény felülvizsgálatát is. Erősebb, hatékonyabb megoldás kell, tette hozzá a francia elnök az Euronews római tudósítása szerint.

Az olasz kormány elosztási terve nem tenne különbséget menedékkérők és gazdasági bevándorlók között: Giuseppe Conte szerint kritikus időszakot él Európa, ezért az unió új bizottságának tennie kell a gazdasági növekedés segítéséért, a jobb foglalkoztatásért és biztonságért, a kontinens társadalmi kohéziójának erősítéséért.

Korábban Párizs nem támogatta az olasz kikötőkben partot érő migránsok szétosztási tervét, főleg azért, mert Matteo Salvini volt az olasz belügyminiszter, de úgy tűnik a szerdai találkozó után, hogy az új olasz kormánnyal már kész együttműködni a francia vezetés – állapította meg az Euronews.

A páneurópai hírcsatorna római tudósítója hozzátette: szerinte Emmanuel Macron látogatásának jelképes üzenete, hogy Olaszország ismét közelebb kerülhet az EU döntéshozói erőteréhez, amiben vezető szerepre törekszik Franciaország és Németország. A szövetség erősítésétől a tagállamok, így Olaszország is, azt remélik, hogy jobban érvényesíthetik érdekeiket Európában.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Négy ország akarja megmondani 27-nek?????

A haszon az övék, a költség a társadalomé. El van ez osztva.

Az, hogy Macron egy héttel a migránsbarát kormányváltás után máris Rómában termett, világos beszéd, ki irányítja Európát.
Soros, az őspatkány.

Ez az olasz kormány is, mint a spanyol, osztrák, belga, csupán ügyvezető.
Mégis, hosszú távú, stratégiai kérdésekben hoz döntést, ami a nép arcon köpése.
De mivel ezt a Soros-Juncker ultra autokrata bitorlók Brüsszeli tankokkal teszik: úgy gondolják, demokratikus

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés