A lázadó

2019. szeptember 19. 06:50

Fletó nem lázadozó egyetemista volt, hanem egy társait eláruló komcsi vizesnyolcas.

2019. szeptember 19. 06:50
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Igazából itt be is fejezhetnénk. Ebből a háromból kirajzolódik mindaz, amit erről az emberről tudni kell. De ha már a »nyolcvanas évek hangulata« tör felszínre, magam is emlékeznék egy kicsit. Arra, hogy miután 37-en megalapítottuk a Fideszt, elterjedt a hír, hogy harminchetünket ki fognak rúgni az egyetemünkről, főiskolánkról. (Apropó! Gyurcsány nem egyetemista volt, hanem főiskolás, csakúgy, mint én, vagyis már ebben is hazudik.) Szóval elterjedt a hír, és valahogy, rejtélyes módon spontán megszerveződött egy akció Debrecentől Pécsig, miszerint az egyetemisták és főiskolások leülnek saját intézményük campusain a földre, és ülősztrájkot folytatnak mindaddig, ameddig a kirúgás fenyegetését egyértelműen vissza nem vonják.

Milyen jó lenne tudni, mit csinált vajon akkor Gyurcsány Fletó, a »lázadozó egyetemista«? Vajon kinek és mit jelentett erről? Vajon mit szervezett ellenakcióként? És milyen megbeszéléseket folytathatott a pártfőnökökkel?

Sohasem fogjuk megtudni. Ahogy azt sem, miképpen írta meg szakdolgozatát. Csak egyet tudhatunk biztosan: Gyurcsány Fletó nem »lázadozó egyetemista« volt, hanem egy ócska, gyáva, sunyi, társait eláruló, komcsi vizesnyolcas. Aki most három halott emlékén pipiskedve próbálja bejátszani magát a nyolcvanas évek lázadói közé. Visszataszító és szánalmas. Mint ő maga.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. szeptember 20. 15:54
Feri azzal kezdte politikai karrierjét, hogy feljelentette a saját apját, mert az forradalomnak nezezte 1956 ot.
tevevanegypupu
2019. szeptember 20. 09:43
Gyurcsány minden nap legalább két epeömlést közöl a neten..most nem látom, hogy tiltakozna a két volt kortárs pécsi diák állítása ellen..
Vakfolt
2019. szeptember 19. 16:34
❝Aki most három halott emlékén pipiskedve próbálja bejátszani magát a nyolcvanas évek lázadói közé.❞ És az a három halott is.. mivel halottakról jót vagy semmit, úgy fogalmazok, milyen szerencsések voltak, hogy lázadó mivoltuk ellenére vidáman tudtak érvényesülni a komcsi rendszerben.. jé, ahogy a lázadó fexó is.
toef36
2019. szeptember 19. 15:48
Valakinek egyszer meg kellene írnia Gyurcsány élet- és jellemrajzát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik