Lehet, hogy Karácsony Gergely mégsem olyan jó jelölt?

2019. szeptember 18. 10:57

Puzsér Róbert
Facebook
A szuperszexi és szuperintegrativ Karácsony még a házi közvéleménykutatójának „mérése” szerint sem képes negyvenöt százaléknál többre.

„Závecz Tibor nagy terhet rakott rám. A vén közvélemény-kufár négy százalékra mérte a támogatottságomat, ami igen nagy felelősség, mert legutóbb a Momentumnak mért ennyit, amiből a választáson tíz százalék lett.

Külön tetszik a Závecz Research legfrissebb »kutatásában«, hogy Tarlós István előnye Karácsony Gergely előtt épp négy százalék. Így korbácsolhatja fel hatékonyan Závecz Tibor a gyűlölködő őrjöngést a DK és az MSZP véleménybuborékjaiban, hisz nem kell nyugdíjas matektanárnak lenni, hogy kiszámítsák: Tarlós egyedül a Puzsér miatt vezet.

Az véletlenül sem vetődik fel, hogy Budapesten, ahol a választókorúak hatvan százaléka ellenzéki érzelmű, ez a Závecz Tibor szerint szuperszexi és szuperintegrativ Karácsony Gergely még a házi közvéleménykutatójának »mérése« szerint sem képes negyvenöt százaléknál többre. Erről is bizonyára én tehetek. Vagy lehet, hogy Karácsony Gergely mégsem olyan jó jelölt? Értelmes döntés volt tíz körömmel ragaszkodni ehhez a hazudozóhoz?

Jelzem az engem Fidesz-ügynököző, támogatóimat fogyatékos hülyéknek nevező balliberális revolvermédiának és trollhadseregnek, hogy ezzel a stílussal legfeljebb arról győznek meg, hogy igazam van: semmivel sem különbek, mint a fideszesek. Így egyetlen centrista szavazót sem állítanak át Orbán Viktor háztáji ellenzéke mögé. S nyilván nem is ez a céljuk. Mindössze utolsó leheletükig tagadni és utolsó töltényükig pusztítani akarják a harmadik alternatívát. Vagy ők, vagy a Fidesz. S ha nem ők, akkor inkább a Fidesz, mint bárki más.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az véletlenül sem vetődik fel, hogy Budapesten, ahol a választókorúak hatvan százaléka ellenzéki érzelmű"

Csakhogy a választás nem szigorúan vett matematika és a listás részeredmények nem összegezhetők kormánypárti és ellenzéki viszonylatban. Az ídézett állítás akkor lenne igaz, ha csak két lista lett volna.
Ugyanis nem biztos, hogy mindegyik ellenzéki párt szavazója szavazna a közös listára. Az is lehet, hogy inkább a Fidesz/KDNP listára szavazna, vagy nem szavazna.
Így a következő linken található elemzés konklúziója is erősen szubjektív.
https://bajko-sokoray.blog.hu/..

Folytatva a megelőző hozzászólásom.

Ki az ellenzéki párt?

Egyértelműen az aki nem kerül be a kormányba. Ha bekerül, mert koalicióra van szükség, akkor ugye már nem ellenzéki párt.

1994 választáskor az MSZP-nek megvolt a megfelelő támogatottsága, hogy egyedül alakítson kormányt. Ha ez történik, akkor az SZDSZ ellenzékbe kerül. Koalíciós kormány jött létre így az SZDSZ nem lett ellenzéki.

2018-as választásnál a mandátumok száma elég volt a FIDESZ/KDNP számára az önálló kormány alakításához. Ha mégis beveszi példáúl a Jobbikot, akkor már más lenne az eredmény Budapesten.

Az általam hivatkozott linken a listás szavazás eredménye: FIDESZ/KDNP 38,28 %, Jobbik 12,9 %, a kettő együtt 51,18 %. Ebben az esetben már az ellenzék kisebbségben van.
Ugyanez igaz országos viszonylatban.
Sőt ugyanezt az eredményt kapjuk, ha jobb- baloldal viszonylatában nézzük az eredményt.

Ezért tartom ezt a módszer; játék a számokkal kisiskolás politikusok részvételével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés