Nietzsche, Heidegger és a 888

2019. szeptember 18. 19:29

A 888 is nihilista lenne? Vannak, akik így látnak minket. Pedig lehet, hogy a világ az.

2019. szeptember 18. 19:29
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„Hogy kerül ide a 888?

A 888 is nihilista lenne? Vannak, akik így látnak minket.

Pedig lehet, hogy a világ az. Az értékek pusztulnak. Aki stabil cölöpöket akar leverni, azt rombolónak minősítik. Aki szilárd tájékozódási pontokat keres, azt gazembernek. A nyelv kiüresedik. A jelzők, főnevek üressé és tartalmatlanná válnak, az ige nem cselekszik. A gyerekek már nem olvasnak, a kézírást múzeumokban mutogatják. Minden rövidül. (TGM hosszú szövegei és GFG rövid mondatai ugyanannak az érmének a két oldala, két jajkiáltás.) Elfoszlik a határ a galád és a nemes között. Mindenki bíró. Érdemes a kommentekbe beleolvasni.

Vajon képesek vagyunk-e mindezt magunk mögött hagyni, kivetni magunkból, fölébe kerekedni?

A 888 ezt akarja. A kudarc ellenszerét is érti és érzi: jaj annak, aki sivatagot rejteget magában.

Boldog születésnapot, 888!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakcsöndben
2019. szeptember 19. 10:15
"Minden rövidül. " ugye mindenki magából indul ki :-)
VakzKommondor
2019. szeptember 19. 09:58
nihilista? lófaszt.- színvonaltalan, és hazug. sima agitprop. nem több
OberEnnsinnen
2019. szeptember 19. 09:44
Ez is GFG-nek, hátha... "A demokrácia diadala: évenként 500 ezres "kártérítés" az osztálytársaikat terrorizáló fiatal cigánybűnözőknek" "Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás" "Falhoz vágtak egy diákot a gyöngyöspatai iskolában" Ha már a magyar pedagógustársadalomban nincs szemernyi önbecsülés, szerveztessétek meg a pedagógussztrájkot ti: PEDAGÓGUSSZTRÁJKOT - megfelelő munkakörülményekért az iskolákban - a viselkedéshiányos tanulók különválasztását, speciális oktatásra - biztonsági szolgálatot minden tanintézményben - a pedagógusok védelmét, fenyegetés, támadás esetén 24 órán belüli tárgyalás, letöltendő szabadságvesztés és stb. HA EZT A SOROS-, CIVIL JOGVÉDŐK, -NGO-K európai vagy magyar bíróságokon megakadályozzák, ebben a sajnálatos esetben: a Bét Menachem Héber Magyar Két tannyelvű Általános iskola, a Lauder Javne Iskola, a Scheiber Sándor Gimnázium és Ált. Iskola is köteles legyen integrálni Gyöngyöspatáról és más szegény településekről az anyaiskolában tanulókkal megegyező számú cigány gyermeket!!! Ezekben nincs cigány gyermek, azaz szegregálnak!!! - ami TILOS, bíróságilag. Hát ha nem lehet, akkor ők se szegregáljanak, mert ez így jogellenes és tiszteletlenség a többi magyar iskolával, tanáraikkal szemben. Van az az X ezer esélytelen, viselkedni képtelen (cigány, de nemcsak azok) gyermek, és van az ország 100 legjobb iskolája. - X/100, gyermek iskolánként szétosztva, kollégiumokba, vagy - ELKÜLÖNÍTÉS, speciális képesítésű, önkéntes tanárokkal.
OberEnnsinnen
2019. szeptember 19. 09:34
Talán GFG elolvassa? Én szurkolok, induljon már az új Szabad Európa Rádió. És G. Sorost minél többször szólaltassák meg. Ez halál komoly, Harcoljatok, SZER! Még jöhetne a BBC, meg a Deutschlandfunk magyar adása. És csúcsként a francia demokraták is ide szólhatnának alkalomadtán egy perc) Liberté, Égalité, Fraternité France adón. Bárcsak így lenne. És mi lenne, ha a Magyar Rádió mindezen országok mainstream adóinak, lapjainak, minden médiatermék anyagaiból a nap 24 órájában magyarra fordított műsorokat sugározna? 80 milliárdos költségvetésből erre nem futja? Ez lenne annyira hatásos a Soros-projekt ellenében, mint Kovács Zoltán havi 1-2-szeri cáfolatai. Tudom, senki nem olvassa illetékes helyeken a Mandiner kommentjeit. Kár, nagy kár. Kb. minden 100. ugyanis elgondolkodtató, sőt, továbbviendő - LENNE...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik