Gyurcsány, a hősök árnyékában füllentő árnyék

2019. szeptember 18. 09:58

A kari KISZ-titkár legkevésbé sem „lázadozásáról” vált híressé. Sőt. Egy kortárs visszaemlékezése.

2019. szeptember 18. 09:58
Heindl Péter
HVG

„Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem Gyurcsány Ferenc friss Facebook-posztjára. Korunk ellenzéki pártvezére ebben a közelmúltban elhunyt Konrád Györgyöt, Heller Ágnest és ifj. Rajk Lászlót a rendszerváltást előkészítő nyolcvanas évek hatalmas hőseinek nevezi, hozzátéve, hogy ő maga hozzájuk képest ifjúkorában csak »a szocializmus megreformálásában hívő lázadozó egyetemista« volt, aki akkortájt »szinte semmit sem tudott a demokratikus ellenzék létezéséről«. »Árnyék a hősök árnyékában.«

Őszintén örülök a demokratikus ellenzékiek hősiességét elismerő szavaknak. Viszont nagyon ciki nem csak nekem, de volt pécsi békemozgalmár-társaimnak is újra, meg újra leírni: nem igaz, hogy Gy. Fletó akkor szinte semmit nem tudott a demokratikus ellenzékről, s hogy csak a szocializmus megreformálásában hívó egyszerű »lázadozó egyetemista« volt. Ő a tanárképző kar KISZ-titkára volt, aki saját kezűleg szedte le a nyolcvanas évek elején a hidegháború újjáéledése és az atomfegyverek újabb generációja ellen tiltakozó független Dialógus Békemozgalom plakátjait az egyetem és a kari kollégium faliújságjairól, majd az átlag negyvenöt kilós, de politikai bátorságból, és hitelességből Gyurcsányhoz képest nehézsúlyú kollégista diáklányoktól sírós hangon kérte számon, hogy miért rakják ki a plakátokat, amikor tudják, hogy azt neki mint KISZ-titkárnak le kell szednie, de nyilván szándékosan akarják őt nevetségessé tenni…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. szeptember 20. 16:56
P.s.: Még egy adalék Gy. velejéig hazug "féregarculatához". A plágiuma ügyében ő Gy.F. széltében hosszában teleharsogta a Világot azzal, hogy ő--úgymond--"pert nyert" a HIR TV ellen, s így "bebizonyosodott" hogy az ő ú.n. diplomája nem ex-sógorának Rozs Szabolcsnak a diplomájából KIOLLÓZOTT plágium. Hát ez sem igaz! Annyi igaz, hogy a biróság a plágium tényét sem megállapitani sem cáfolni nem tudta. De azt NEM ÁLLAPITOTTA MEG, hogy nem történt plágium.(mint ahogyan azt sem, hogy történt)
syphax
2019. szeptember 20. 16:18
Heindl Péternek az autentikus pécsi főiskolai "kollégának" a megszólamlása TÖBB, mint ÉRTÉKES! Azt mutatja--A HITELESNÉL IS HITEESEBBEN--hogy Gyucsány "fletó" nemcsak "reggel-délben meg éjjel" "HAZUDOTT", hanem mindig! Igy már a '80-as évek elején is egy nyúlós-nyamvadt-odadörgölődző "TAKONYMARADVÁNY" VOLT Ő A LEGFÖLSŐ HAJASZÁLÁTÓL A LEGKISEBB LÁBÚJJÁIG--MINT AZ Ú.N. IFJÚKOMMUNISTÁK NAGY RÉSZE, ha nem is mind. Aki visszafelé tekintve "eufemizáltan" olymódon ál-szerénykedi le akkori-régi sajátmagát, hogy UTÓLAG KITALÁLT HAZUGSÁGOKKAL--mai hazugságokkal--Heller, meg Konrád, meg ifj. Rajk hulláinak árnyékában megsimogqatja, megdicsérgeti...na kit(???)....SAJÁTMAGÁT! És akkor még a sógora--ex-sógora--felé irányult DIPLOMA TARTALOM PLÁGIUMÁRÓL(!!!) még egy laza fél szót sem ejtettünk. Pedig az is volt.... SZÓVAL! HAZUDOTT Ő MÁR A '80-AS ÉVEKBEN IS, AZELŐTT IS, AZUTÁN IS, ÉS KONZEKVENSEN HAZUDIK MA IS, SŐT HAZUDNI FOG A JÖVŐBEN IS..EZEK A TAKONYFEHÉRJEMARADVÁNYOK ILYENEK....
Sulammit
2019. szeptember 19. 10:33
Heller Ágnes nyilatkozata Gyurcsányról. Nagyon rossz volt az előző szocialista kormány. Félreértés ne essék, Gyurcsányt tisztességes embernek és jó demokratának tartom. De nagyon rossz miniszterelnök volt. Politikailag egyáltalán nem volt tehetséges, kétbalkezes volt. Semmit nem mozdított meg, és Magyarország eladósodott – írja a Magyar Nemzet Heller Ágnes Wiener Zeitung osztrák liberális napilapnak adott interjúja alapján.
áfonya
2019. szeptember 19. 03:49
Brüsszel addig táplálja pénzeli a befogadást még az eu meg nem telik , utána Európát szarba hagyja .. Az eus háborúbűnös vezérkar az összelopott vagyonnal elszökik . Nyugati gazdag tőkés országok se tudják tudják ellátni a betolakodók ezreit brüsszeli pénz segítse nélkül. Magyarországot egyből padlóra vágná az élősködők ellátása . .. Ballibsik fizessenek a jövedelmükből önkéntesen a betolakodónak , majd meglátjuk mennyire nyitják ki a buxát. Magyarország a határai lezárását okvetlen bővítse ,,, balkán felől a milliós betolakodó elindul lövések nélkül országunk nem védhető meg ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik