Maduro megállapodott az ellenzékkel

2019. szeptember 17. 18:29
A megállapodás szerint a jövőbeli választásokra, a foglyok szabadon bocsátására és az Egyesült Államok blokádja elleni egységes fellépésre összpontosítanak.

A venezuelai kormány és öt ellenzéki párt vezetője bejelentette, hogy megállapodtak egy új párbeszéd folyamatának megkezdéséről a nemzet problémáinak megoldása érdekében. A fő ellenzéki vezető, Juan Guaido nem volt részese a hétfőn bejelentett új megállapodásnak. Az események hat héttel azután történtek, hogy a Maduro-kormány kilépett a trágyalásokból, az amerikai szankciókra hivatkozva. 

Üdvözlöm az ellenzékkel folytatott tárgyalásokon megkötött megállapodások aláírását.” – írta Maduro Twitteren-üzenetben. 

Ez egy lépés az együttélés és a béke felé. A párbeszéd minden ajtaja nyitva marad a venezuelaiak nyugalmának érdekében” – tette hozzá.

Timoteo Zambrano ellenzéki képviselő és Claudio Fermin a Solutions for Venezuela pártból támogatták a megállapodásokat, mondván, hogy mindkét fél csatlakozott a tárgyalásokhoz annak érdekében, hogy „eltávolítsák azokat a akadályokat, amelyek Venezuela demokráciáját károsítják”. Hozzátették, hogy elutasítják a Venezuela elleni ellenséges intézkedéseket.

Összehangolt erőfeszítéseket teszünk a békére; venezuelaiak nem engedik meg, hogy az ország kihagyja ezt a párbeszéd lehetőségét” – mondta Fermin az újságíróknak a megállapodás aláírása után.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Guano idegen szuronyok segitsegevel akar hatalomra jutni. Mi ezt errefele sajnos jol ismerjuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés