Gyurcsány Ferenc, aki ott sem volt

2019. szeptember 17. 19:35

Lebanov Barbara
Mérce
Az, amit Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjában leírt, a fentiek tükrében nem csak egy jó szándékú ferdítés a halottak iránti tiszteletből, de egyenesen hazugság az akkoriban betöltött politikai szerepéről.

„Heindl Péter írása is alátámasztja Gyurcsány áldásos működését Pécsen,a honnan aztán a KISZ-titkár számára egyenes út vezetett a KISZ Központi Bizottsága Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöki székébe. A visszaemlékezés szerint Gyurcsánynak a rendszerváltáshoz túl sok köze ezután nem is volt és akkoriban ki is szállt a politikából.

Az, amit Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjában leírt, a fentiek tükrében nem csak egy jó szándékú ferdítés a halottak iránti tiszteletből, de egyenesen hazugság az akkoriban betöltött politikai szerepéről.

Habár a nemrégiben lezárult nagyívű életutak meglehetősen különböző irányúak voltak, egy közös dolog egészen biztosan volt bennük: Heller, Rajk és Konrád világ életükben az olyan alakok ellen küzdöttek, mint Gyurcsány, aki most éppen hazugságaival gyalázza meg az elhunytak emlékét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyenc lételeme a hazugság, mert olyan szilárd-elvi nézetei, melyek mellett kitarthatna, nincsenek. Ezért teljes magátólértetődőséggel hazudik, az éppen adott érdeke szerint.

A halottgyalazas az volt, hogy Gyurcsany repedtsarkunak titulalta azt a 3 embert - mint jo baratjuk. Azert mar megis...
Gyurcsany ellensegenek sem, de meg kevesbe baratjanak sem jo lenni.
Legjobb nem ismerni ot. Meghagyni teljes egeszeben az Aproknak, kinlodjanak ok vele. Es egymassal. Tokeletesen osszepasszolnak.

A szerző talán életkorából adódóan nem lehetett az akkori idők tanúja, az azonban kétségtelenül igaz, hogy Rajknak, Konrádnak és lehetne folytatni a sort Demszkyvel, Petővel, Kis Jánossal máig nem tudja megbocsátani a regnáló elit, hogy már akkor szemben álltak kommunista rendszerrel, amikor sokan még a kiegyezés, az Aczélnál előszobázás útját járták.

A szerző egyébként téved, Gyurcsány valóban a szocializmus megreformálás dolgozott akkoriban, az úgynevezett "emberarcú szocilaizmus" kiépítésén. Ez körülbelül akkora baromság, mint a keresztény szabadság az ateista Orbán előadásában.

Nem volt ezzel akkoriban egyedül Gyurcsány. Grósz Károly mellett mások is a reformok útjára léptek: Stumpf István, később Orán-kancelláriaminiszter, a szingli hordás Mikola István a Hazafias Népfrontban (a kommunizmusban papíron nem az MSZMP, hanem a hazafias Népfront jelölte a parlamenti képviselőket: lásd független jelölt Fidesz támogatással), az Alaptörvény-szerkesztő Pozsgay "népfelkelés" Imre, Zűrös Mátyás moszkvai nagykövet, Kövér László az MSZMP Társadalomtudományi Kutatóintézet tudományos segédmunkatársa, Martonyi János, aki hibátlan ütemérzékkel 1987-ben lépett BE az MSZMP-be, és még lehetne folytatni a sort.

Díszes társaság.

Az nem az a Rajk, hanem az apja. Orbán sem volt párttitkár, hanem az apja.

Gyurcsánynak nem pusztán lemondania kellett volna, hanem távoznia közéletből. A jelenlegi miniszterelnök pedig ott volt a Kerekasztal tárgyaláson, kezdettől a Parlamentben, tehát a szerepe mindenki előtt világos lehet,aki elfogulatlan.

Te az előző bejegyzésedben azt írtad, hogy ismerjük Orbán rendszerváltásban játszott / negatív / szerepét, most meg kifogásolod annak utólagos apoteózisát. Orbán tehát pozitív szerepet játszott, de ha te ennek mostani elismerését utólag kifogásolod, az a te dolgod. Az Orbán lop ideológiád ismert ellenzéki hülyeség, a Lop Stop ellenzéki felmelegítése. De ha te azt akarod elhinni, tegyed.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés